GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η ΕΣΕΕ για το ενιαίο σύστημα επιστροφής ΦΠΑ που προωθεί η ΕE

Στη διαδικασία προτάσεων για ένα κοινό σύστημα επιστροφής ΦΠΑ στην Ευρωπαϊκή Ένωση που απαιτεί το σχεδιασμό μιας ενιαίας δήλωσης για...


Στη διαδικασία προτάσεων για ένα κοινό σύστημα επιστροφής ΦΠΑ στην Ευρωπαϊκή Ένωση που απαιτεί το σχεδιασμό μιας ενιαίας δήλωσης για την διευκόλυνση των εμπορικών συναλλαγών μεταξύ των...

μικρομεσαίων επιχειρήσεων των κρατών μελών συμμετέχει η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) σε συνεργασία με την ευρωπαϊκή οργάνωση μικρομεσαίων επιχειρήσεων (UEAPME).

Η ΕΣΕΕ αποτιμά θετικά την πρωτοβουλία των θεσμικών οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αναφορικά με τη θέσπιση μίας ενιαίας πλατφόρμας υποβολής του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας από 1/1/2017 για το σύνολο των κρατών – μελών, καθώς θεωρεί πως θα συμβάλει στη συρρίκνωση των γραφειοκρατικών εμποδίων που αντιμετωπίζουν χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις αλλά και στη περαιτέρω τόνωση της διασυνοριακής εμπορικής δραστηριότητας.

Όπως ξεκαθαρίζει η ΕΣΕΕ αν και η Κοινοτική πρόταση προβλέπει την υποχρεωτική συμπλήρωση πέντε μόνο πεδίων της δήλωσης ΦΠΑ, ωστόσο δεν αφαιρεί το δικαίωμα του κάθε κράτους – μέλους να επιλέξει προαιρετικά επιπλέον πεδία (έως και 21) για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται εντός των συνόρων του.

Σε σχετική ανακοίνωση σημειώνεται πως η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου κατανοεί τη δυσκολία προσαρμογής πληθώρας μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων στο σύνολο της Κοινότητας, σε ένα νέο περιβάλλον ιδιαίτερα εξοικειωμένου με τη χρήση νέων τεχνολογιών.

Εντούτοις σημειώνει πως το χρονικό διάστημα που υπολείπεται μέχρι την πλήρη εφαρμογή της πρότασης της ΕΕ, ήτοι περίπου 3 έτη, εκτιμάται ως ικανοποιητικό για την ομαλή μετάβαση σε ένα περισσότερο εκσυγχρονισμένο καθεστώς, το οποίο αναμένεται να άρει πολλές από τις αντιξοότητες που αποτελούν τροχοπέδη στην διαμόρφωση συνθηκών υγιούς επιχειρηματικότητας.
news.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση