GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Φωτιές ανάβουν τα tweet του Θεοχάρη στους φορολογούμενους

Αντιμέτωποι με προσαυξήσεις θα βρεθούν οι φορολογούμενοι που υπέβαλαν χρεωστικές δηλώσεις Φόρου Προστιθέμενης Αξίας, πλήρωσαν μέρος ...


Αντιμέτωποι με προσαυξήσεις θα βρεθούν οι φορολογούμενοι που υπέβαλαν χρεωστικές δηλώσεις Φόρου Προστιθέμενης Αξίας, πλήρωσαν μέρος του φόρου, αλλά από λάθος δεν δήλωσαν ελάχιστη καταβολή, αλλά ...
εφάπαξ πληρωμή. Μάλιστα, οι εν λόγω επιτηδευματίες και επιχειρήσεις δεν θα μπορέσουν να λάβουν φορολογική ενημερότητα μέχρι να εξοφλήσουν το σύνολο του ΦΠΑ που οφείλουν.

Την ίδια στιγμή εκατοντάδες είναι οι αναφορές λογιστών και εργαζόμενων σε λογιστήρια οι οποίοι δηλώνουν πως κινδυνεύουν ακόμη και με απόλυση λόγω ανθρώπινων σφαλμάτων στην υποβολή των περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ, τα οποία δεν μπορούν να διορθωθούν.

Χαρακτηριστική είναι η συνομιλία που είχε μέσω twitter ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χ. Θεοχάρης με εργαζόμενη σε λογιστήριο επιχείρησης.

«Υπέβαλα χρεωστική ΦΠΑ 78.700 ύψους ευρώ. Από λάθος δεν έβαλα ελάχιστη καταβολή. Βγήκε εφάπαξ (καταβολή).Πλήρωσα 700 ευρώ. Κινδυνεύω με απόλυση. Τι να κάνω?», ρώτησε η εργαζόμενη, ζητώντας διευκρινίσεις για το τι ισχύει με τα πρόστιμα, τις προσαυξήσεις και ειδικά για το εάν ο εκπρόσωπος της επιχείρησης κινδυνεύει με κατάσχεση λόγω ληξιπρόθεσμης οφειλής.

Ο κ. Θεοχάρης διευκρίνισε πως στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν επιβάλλεται πρόστιμο, αλλά προσαύξηση 0,72% στο μισό ποσό. Ξεκαθάρισε δε πως ο εκπρόσωπος της επιχείρησης δεν κινδυνεύει, αλλά δεν θα λάβει ενημερότητα μέχρι την εξόφληση του φόρου.

irakliolive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση