GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

WSJ: Φιλόδοξος ο στόχος επιστροφής στις Αγορές το 2014

Η επιστροφή στις αγορές το 2014 είναι ο απώτερος στόχος του Υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με όσα τόνισε στέλεχος του ΥΠΟΙΚ στην Wa...


Η επιστροφή στις αγορές το 2014 είναι ο απώτερος στόχος του Υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με όσα τόνισε στέλεχος του ΥΠΟΙΚ στην Wall Street Journal.

Η εφημερίδα, αναφέρεται εκτενώς στις πιθανότητες εξόδου της Ελλάδας στις αγορές και φιλοξενεί απόψεις αναλυτών αλλά και στελέχους του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών για το θέμα αυτό.

Το δημοσίευμα τονίζει ότι οι φόβοι για έξοδο της Ελλάδα από την Ευρωζώνη έχουν υποχωρήσει και ότι οι αποδόσεις των ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου έχουν μειωθεί αισθητά. Ενδεικτικά τονίζει πως οι αποδόσεις των ελληνικών 10ετών ομολόγων έχουν υποχωρήσει σε μονοψήφια επίπεδα και κυμαίνονται περίπου στο 7,68 % , αισθητά χαμηλότερα από τα επίπεδα του 30% που ήταν στα τέλη του 2011.

Ωστόσο, το δημοσίευμα τονίζει πως αναλυτές και επενδυτές εκτιμούν πως η επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές από φέτος είναι φιλόδοξος στόχος. Σύμφωνα με τους ίδιους ακόμα πλανώνται σύννεφα πολιτικού και οικονομικού κινδύνου πάνω από την Ελλάδα , η οικονομία συνεχίζει να «παραπατά» εν μέσω της παρατεταμένης ύφεσης , η ανεργία παραμένει κοντά στο 28% , και η υποστήριξη στον κυβερνώντα συνασπισμό έχει αποδυναμωθεί .

Οι αναλυτές εστιάζουν στο ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει ένα χρηματοδοτικό έλλειμμα περίπου 11 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του 2015 , ενώ θεωρούν πως όσο οι αποδόσεις των 10ετών παραμείνουν άνω του 5 % , η επανάκαμψη της Ελλάδος στις αγορές είναι ευσεβής πόθος.

Η Wall Street Journal φιλοξενεί δήλωση στελέχους του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών σύμφωνα με την οποία η ελληνική κυβέρνηση απορρίπτει τις σχετικές αιτιάσεις. «Όπως ο υπουργός Οικονομικών , και ο πρωθυπουργός , έχουν πει πολλές φορές εφέτος θα επιστρέψουμε στις αγορές. Ανεξάρτητα από το τι μπορούν να πουν οι άλλοι, το σύνολο των προσπαθειών μας φέτος επικεντρώνεται στην επιστροφή στις αγορές», δήλωσε στην αμερικανική εφημερίδα αξιωματούχος του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών.
dealnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση