GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το 5% των Γάλλων δεν θέλει να αποκτήσει παιδιά

Το 5% των Γάλλων συνειδητά και παρά την κοινωνική πίεση δεν επιθυμεί να αποκτήσει παιδιά και να διαιωνίσει το...


Το 5% των Γάλλων συνειδητά και παρά την κοινωνική πίεση δεν επιθυμεί να αποκτήσει παιδιά και να διαιωνίσει το...
ανθρώπινο είδος όπως καταδεικνύει η έρευνα του Εθνικού Ινστιτούτου Δημογραφικών Μελετών της Γαλλίας. Μια επιλογή τρόπου ζωής, μια οπτική διαφορετική ενάντια στο «ρεύμα», σημειώνει η σχετική έρευνα αναφερόμενη στο 5% των Γάλλων πολιτών που δεν επιθυμούν να αναπαράγουν το είδος.

Σύμφωνα με την έρευνα, την εθελοντική ατεκνία επιλέγει στην Γαλλία το 6,3% των ανδρών και το 4,3% των γυναικών, οι οποίοι δηλώνουν ότι δεν έχουν παιδιά και δεν σκοπεύουν να αποκτήσουν στο μέλλον. Η έρευνα σημειώνει ότι ενώ οι γυναίκες σκέφτονται την απόκτηση παιδιών από το Δημοτικό σχολείο, έχει παρατηρηθεί ότι οι πιο μορφωμένες απαρνούνται ευκολότερα την μητρότητα.

Αξιοσημείωτο είναι ότι οι μισοί Γάλλοι που δηλώνουν ότι δεν επιθυμούν να αποκτήσουν παιδιά είναι ήδη ζευγάρι με κάποιον και δεν αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα ούτε θέματα υγείας.

Η φιλοσοφία της «μόνιμης στειρότητας» στην Γαλλία έχει αρχίσει από το 1995 και έχει ως κίνητρο να μη χάσει το άτομο την ατομική του ελευθερία, όπως αναφέρει η έρευνα οι οπαδοί της «εθελοντικής ατεκνίας» υποστηρίζουν: «είναι καλύτερα χωρίς παιδιά».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση