GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Android… όπως λέμε Ευρώπη!

Ενδιαφέρον παρουσίασε κομμάτι της συνέντευξης του Tim Cook στη The Wall Street Journal όπου παρομοίασε το Android με την Ευρώπη, λέ...



Ενδιαφέρον παρουσίασε κομμάτι της συνέντευξης του Tim Cook στη The Wall Street Journal όπου παρομοίασε το Android με την Ευρώπη, λέγοντας πως στην ουσία αποτελείται από πολλά διαφορετικά στοιχεία κάτω από ένα κοινό όνομα.
Αυτό ήταν μέρος της απάντησής του σχετικά με το αν η διαμάχη μεταξύ των PC και των Mac μπορεί να συγκριθεί με τη διαμάχη ανάμεσα στις πλατφόρμες των φορητών συσκευών στις μέρες μας, με τον ίδιο να απαντάει αρνητικά.
Πιο συγκεκριμένα, η ερώτηση που του έγινε ήταν σχετικά με την πιθανότητα που υπάρχει η διαμάχη των φορητών πλατφόρμων θα λάβει τις διαστάσεις που έλαβε η διαμάχη μεταξύ των PC και των Mac, με τον Tim Cook να επισημαίνει πως μια τέτοια σύγκριση δε μπορεί να γίνει.
Τα Windows είναι μια ενοποιημένη πλατφόρμα ενώ το Android είναι μια πλατφόρμα που αποτελείται από πολλά διαφορετικά κομμάτια τα οποία υπάγονται κάτω από μια κοινή ονομασία, παρομοιάζοντάς το με την Ευρώπη η οποία αποτελείται από διαφορετικά κράτη.
Συνεχίζοντας το σχολιασμό του επάνω στο Android, ανέφερε πως το Android είναι πολλά πράγματα μαζί, και διερωτήθηκε ποιός από τους χρήστες του Kindle γνωρίζει ότι στην ουσία χρησιμοποιεί Android ενώ αναφέρθηκε και στη Samsung λέγοντας πως ενσωματώνει όλο και περισσότερο δικό της λογισμικό στις Android συσκευές της. Καταλήγοντας, ανέφερε πως η σύγκριση μεταξύ iOS και Android, είναι σα να συγκρίνουμε τη μέρα με τη νύχτα, σχετικά με το ότι το Android αποτελείται από πολλά διαφορετικά στοιχεία σε σχέση με το iOS που είναι μια ενιαία πλατφόρμα.
Επιπλέον, ο Tim Cook αναφέρει πως η σύγκριση αυτή δεν είναι εφικτή γιατί οι ιστορικές διαφορές μεταξύ Mac και Windows ήταν η έλλειψη εφαρμογών για τους Mac, με την έλλειψη αυτή να μεγαλώνει διαρκώς με το πέρασμα των ετών, με την απώλεια καίριων εφαρμογών να συμβάλει στην κατάσταση αυτή. Εν αντιθέσει, το iOS διαθέτει μια πολύ ισχυρή βάση ανάπτυξης εφαρμογών μιας και προσφέρει πληθώρα από αυτές δωρεάν και επί πληρωμή.
Αναφορά έγινε και στις φορητές συσκευές, με τον CEO της Apple να αναφέρει πως το iOS διαθέτει εκατομμύρια εφαρμογές με τις μισές από αυτές να έχουν σχεδιαστεί αποκλειστικά για το iPad, σε αντίθεση με το Android το οποίο διαθέτει περί τις 1.000 εφαρμογές αποκλειστικά σχεδιασμένες για Tablet, κάτι το οποίο είναι από τους κύριους λόγους που η εμπειρία χρήσης του Android σε tablet είναι απογοητευτική.
Πηγή: techblog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση