GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Επισημάνσεις επί του σχεδίου νόμου για την αναδιάρθρωση της ΕΛ.ΑΣ.»

Μετά από πολύχρονες προσπάθειες ,εισηγήσεις και αναλύσεις της ομοσπονδίας μας για την αναγκαιότητα σύστασης κλάδου αλλοδαπών και...


Μετά από πολύχρονες προσπάθειες ,εισηγήσεις και αναλύσεις της ομοσπονδίας μας για την αναγκαιότητα σύστασης κλάδου αλλοδαπών και μετανάστευσης στην ΕΛ.ΑΣ αυτή γίνεται επιτέλους υπαρκτή. Παρόλα αυτά η σύσταση του...
κλάδου θα πρέπει να γίνει σε υγιή και σταθερή βάση. Σαν νομός Έβρου επικεντρωνόμαστε σε τρία κύρια σημεία.

Πρώτον, θα πρέπει να έχει ανεξάρτητη δομή και σταθερή δύναμη, όση χρειάζεται ώστε να επιτελεί το έργο του με επιτυχία. Στο θέμα του προσωπικού οφείλει η πολιτική ηγεσία εξαρχής να ξεκαθαρίσει σήμερα , όχι αύριο , αν οι οργανικές του προσωπικού της ΕΛΑΣ θα παραμείνουν στην εδαφική αρμοδιότητα της διεύθυνσης και δεν θα μετακινηθεί ούτε μια του κατωτέρου προσωπικού σε περιφερειακό επίπεδο, σε αντίθετη περίπτωση δε συζητάμε τίποτα άλλο περά από τα κεκτημένα μας.

Δεύτερον, το προσωπικό αυτό δε θα διατίθεται σε άλλους κλάδους και δε θα ασχολείται με πάρεργα, όπως προτείνει το Αρχηγείο, προχωρώντας και πάλι σε αφαίμαξη του προσωπικού.

Και… τέλος , η άρση κάθε ανισότητας μεταξύ των κατηγοριών του προσωπικού είναι αναγκαία συνθήκη για την λειτουργία του κλάδου. Ίσες υποχρεώσεις αλλά όχι ίσα δικαιώματα για τους συνοριακούς φύλακες και τους αστυνομικούς που προέρχονται από αυτούς.

Επιπλέον η δομή του κλάδου θα πρέπει να είναι κάθετη, όπως ακριβώς προβλέπει το σχέδιο νομού για το κλάδο της Ασφάλειας. Ως ένωση συνοριακής φύλαξης Έβρου, εκφράζουμε τη αγανάκτηση μας γιατί , σε μια περιφέρεια που είναι επιφορτισμένη με τη φύλαξη των ανατολικών συνόρων της Ευρώπης, με το μεγαλύτερο πρόβλημα της λάθρας εισόδου παράνομων μεταναστών καθώς και με αυτό της φιλοξενίας και διαχείρισης χιλιάδων παράνομων μεταναστών (καταγραφή, μεταγωγές , άσυλο, επαναεισδοχή , φύλαξη, επαναπατρισμό) και απασχολούνται στο κλάδο αυτό περίπου 2500 χιλ. αστυνομικοί (ντόπιοι και αποσπασμένοι) , ΔΕΝ υπάρχει η πρόβλεψη σύστασης Περιφερειακής Διεύθυνσης Αλλοδαπών και Προστασίας των Συνόρων στη Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας και Θράκης και η οποία θα αναφέρει απευθείας στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.

Εν κατακλείδι και σύμφωνα με το Αρθρ.46 του σχεδίου νομού, που αποσαφηνίζει τα κριτήρια πρόσληψης Σ/Φ, ζητάμε να σταματήσει η ενίσχυση του Έβρου με αφαίμαξη προσωπικού από άλλους νομούς και να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της ελλείψεως προσωπικού στον Έβρο με οικιοθελείς μετακινήσεις και μακροχρόνιες αποσπάσεις Εβριτών που υπηρετούν ανά την Ελλάδα, αλλά και με προσλήψεις νέων Σ/Φ. Θυμίζουμε ότι στον Νομό μας έχουν να γίνουν προσλήψεις συνοριακών φυλάκων από το 2000, δηλαδή εδώ και 14 χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση