Press24.gr

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΔΗΜΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ...ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ - Η ...OFF SHORE ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ - Ακατάλληλη για αναγνώστες με ευαίσθητο στομάχι. (Τιμή 0 ευρώ - Ετος 6ο). Αποθηκεύστε τη διεύθυνσή μας: press-gr.blogspot.com. Στείλτε τη γνώμη σας, σχόλια και πληροφορίες στο e-mail μας: press.gr@hotmail.com. Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. Profil στο facebook: Press-gr blogspot

Kαταδίκη για δημοσίευμα κατά του Νοσ. Παίδων «Η Αγ.Σοφία»

Share it:

H φετινή Παγκόσμια ημέρα Συγγενών Καρδιοπαθειών συνδυάστηκε με ελπιδοφόρα μηνύματα για τα καρδιοπαθή παιδιά της Ελλάδας.
Η μάστιγα της συκοφαντίας για τους καταξιωμένους Καρδιοχειρουργούς του...
Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία» και η συνέπεια αυτής σκόπιμη απαξίωση του μοναδικού δημόσιου Παιδοκαρδιοχειρουργικού Κέντρου της Ελλάδας αρχίζει, επιτέλους, να πατάσσεται από την Νέμεσι. Το Β΄ Τριμελές Εφετείο Αθηνών καταδίκασε τελεσίδικα τον μεγαλοεκδότη Γ. Μπόμπολα, τον αρχισυντάκτη Ι. Τσεκούρα και τον δημοσιογράφο Ι. Κρητικό για συκοφαντική δυσφήμιση με δόλο, επιβάλλοντας στον καθένα 6 μήνες φυλάκιση με 3ετή αναστολή και υλική αποζημίωση, για δημοσίευμα της εφημερίδας ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ της 29-10-2011.

Το δημοσίευμα αφορούσε τις γνωστές φανταστικές ιστορίες για «ναρκωμένο παιδί που ξύπνησε λόγω διαπληκτισμών» και για «φάμπρικα εξαγωγής παιδιών», που δήθεν είχαν στήσει οι συγκεκριμένοι Καρδιοχειρουργοί του Παίδων, οι οποίες έπληξαν βαθύτατα το κύρος των γιατρών διασύροντάς τους στο Πανελλήνιο, αλλά και συνετέλεσαν στην παράταση του κλεισίματος του ΕΚΑΣΚΑΠ (Ειδικού Κέντρου Αντιμετώπισης Συγγενών Καρδιοπαθειών στα Παιδιά), γεγονός με θανάσιμες συνέπειες.

Στην ακροαματική διαδικασία, εκτέθηκαν και οι δημοσιογράφοι, που παραδέχθηκαν την σπουδή τους να δημοσιευτεί το εν λόγω άρθρο-λίβελλος, χωρίς στοιχειώδη διασταύρωση των πηγών τους, αλλά και οι πηγές τους, που, όπως ανέφεραν, ήταν οι Διοικητές του «Αγία Σοφία» κ. Παπασάββας και της 1ης ΥΠΕ κ. Μουσιώνης, καθώς και οι δηλώσεις – μύδροι που εμπαθώς και στοχευμένα εξαπέλυε ο τότε Υπουργός Υγείας κ. Λοβέρδος τόσο κατά των διωκομένων ιατρών, όσο και καθ’ημών των γονέων, που τους υπερασπισθήκαμε από την πρώτη στιγμή.

Το δεύτερο ελπιδοφόρο γεγονός είναι ότι, παρ’ όλες τις αδικαιολόγητες μετά από δυόμιση χρόνια “αναβάθμισης” ελλείψεις του ΕΚΑΣΚΑΠ σε ημέρες χειρουργείου, προσωπικό και κλίνες, οι γιατροί του επιμένουν και προχωρούν, αναβαθμίζοντας ποιοτικά και ποσοτικά την προσφορά τους προς τα καρδιοπαθή παιδιά της χώρας. Ήδη από την επαναλειτουργία του αντιμετωπίσθηκαν με επιτυχία πολλά δύσκολα περιστατικά και πρόσφατα έφεραν εις πέρας αλυσίδα τριών χειρουργείων - ανάμεσά τους και πολύ δύσκολο περιστατικό - στη μία και μόνη ημέρα χειρουργείου που έχουν την εβδομάδα (!), επιβεβαιώνοντας την εμπιστοσύνη με την οποία περιβάλλονται από το σύνολο των γονέων.

Ελπίζουμε αυτά τα γεγονότα να αποτελέσουν την απαρχή της αποκατάστασης των αδίκως διασυρμένων και στοχοποιημένων Παιδοκαρδιοχειρουργών του «Αγία Σοφία» και ολόκληρου του ΕΚΑΣΚΑΠ, ώστε να μπορούν να προσφέρουν χωρίς ψυχολογικές πιέσεις και υλικές ελλείψεις τις πολύτιμες υπηρεσίες τους στα καρδιοπαθή παιδιά μας.

η Πρόεδρος
Χρυσάνθη Μιχαλοπούλου Κοκολάκη
ο Γραμματέας  Δημήτριος Λόντος
Share it:
Reactions:

Σχολιάστε το άρθρο:

0 comments:

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το blog. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ!

ΔΕΙΤΕ το βίντεο-γροθιά στη συνείδησή μας! ΠΑΙΔΙΑ χωρίς τετράδια, χωρίς φαγητό, χωρίς φάρμακα...

Μάρω Μπουρδάκου   ΣΚΗΝΕΣ ΓΙΑ ΔΑΚΡΥΑ...ΣΚΗΝΕΣ ΓΡΟΘΙΑ ΣΤΗΝ ΕΦΗΣΥΧΑΣΜΕΝΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ... ΟΥΓΚΑΝΤΑ..., ένα σχολείο ..600 παι...