GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σε αδιέξοδο η τριμερής για την Χαλυβουργική – Σε κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι

Kαμία παράταση δεν είναι διατεθειμένη να δώσει η διοίκηση της Χαλυβουργικής ΑΕ σχετικά με την υλοποίηση της απόφασής της να τεθούν σ...


Kαμία παράταση δεν είναι διατεθειμένη να δώσει η διοίκηση της Χαλυβουργικής ΑΕ σχετικά με την υλοποίηση της απόφασής της να τεθούν σε διαθεσιμότητα οι 200 από τους 263 εργαζόμενους. Αυτό διαμήνυσε η εταιρία μετά την τριμερή συνάντηση της εργοδοσίας και των εργαζομένων, την Δευτέρα στο υπουργείο Εργασίας κατά την οποία η γενική γραμματέας κυρία Αννα Στρατινάκη ζήτησε προθεσμία μιας εβδομάδος ώστε να συζητηθεί το θέμα στην διυπουργική επιτροπή.
Μάλιστα, η εταιρία επεσήμανε ότι αν δεν υπάρξει κάποια ρύθμιση για το υψηλό ενεργειακό κόστος που δημιουργεί μείζονα προβλήματα στη λειτουργία της επιχείρησης , δεν αποκλείεται μετά τις 31 Μαρτίου να μπει λουκέτο στην ιστορική εταιρία.
Την ίδια ώρα στον αέρα βρίσκονται οι εργαζόμενοι που έχουν απομείνει στην Χαλυβουργία Ελλάδος , στον Ασπρόπυργο καθώς η διοίκηση με έγγραφό της κάλεσε τους χαλυβουργούς να συζητήσουν το ενδεχόμενο μαζικών απολύσεων . Όπως επισημαίνει η εταιρία παρά τα μέτρα που ελήφθησαν ( 80 διαθεσιμότητες) η λειτουργία της μονάδας παραμένει προβληματική .
Με τα παραπάνω δεδομένα, σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι εργαζόμενοι της Χαλυβουργικής. ”Ετσι, για την Τρίτη έχει προγραμματισθεί Πανθριασιακή στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις τρεις το μεσημέρι που γίνεται με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Ελευσίνας και αφορά σε όλους τους χώρους εργασίας του Θριασίου Πεδίου στην Αττική. Η στάση θα ολοκληρωθεί με συγκέντρωση έξω από το εργοστάσιο της Χαλυβουργικής.

Την Τετάρτη, το σωματείο των εργαζομένων στην επιχείρηση θα πραγματοποιήσει στάση εργασίας από τις 8 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι, με παράλληλο αποκλεισμό της Εθνικής οδού Αθηνών – Κορίνθου στο ύψος της Χαλυβουργικής.

Πηγή: www.protothema.gr

1 σχόλιο

  1. Ελπίζω η μάστιγα των συνδικαλιστών, να μην καταστρέψει μια βιομηχανία και τους εργαζόμενους σ΄αυτή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση