GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Από τα φαρμακεία θα διατίθενται τα ΜΗΣΥΦΑ

Με τις προτάσεις του Άδωνι Γεωργιάδη, για τα ΜΗΣΥΦΑ, συμφώνησε τελικά ο Αντώνης Σαμαράς, στη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, που συζητή...


Με τις προτάσεις του Άδωνι Γεωργιάδη, για τα ΜΗΣΥΦΑ, συμφώνησε τελικά ο Αντώνης Σαμαράς, στη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, που συζητήθηκε η στρατηγική ενόψει της συνάντησης με την Τρόικα.
Μπορεί ο Κωστής Χατζηδάκης να λέει ότι έπρεπε να διατίθενται εκτός φαρμακειών τα ΜΗΣΥΦΑ, ώστε να ανοίξει η αγορά, να έρθει ανταγωνισμός και να μειωθούν οι τιμές, ωστόσο η αναλυτική συζήτηση με επιχειρήματα των δυο πλευρών, που κράτησε για μια ώρα, έγειρε υπέρ των φαρμακοποιών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός συμφώνησε με το σκεπτικό ότι υπάρχουν πολλά φαρμακεία σε όλη τη χώρα, άρα δεν υπάρχει λόγος να πάνε τα ΜΗΣΥΦΑ στα σούπερ μάρκετ. Σε ό,τι αφορά στον ισχυρισμό ότι τα ΜΗΣΥΦΑ είναι ακριβότερα στη χώρα μας κατά 27,6%, από την αντίστοιχη εμπειρία στο εξωτερικό, δεν προκύπτει κάτι τέτοιο.
Παράλληλα, σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία, η τιμή τους καθορίζεται από το μέσο όρο των τριών φθηνότερων τιμών της Ευρώπης.
Στη σύσκεψη έπεσε στο τραπέζι και η άποψη ότι τα σούπερ μάρκετ είναι πολλές ώρες ανοικτά, όμως υπερίσχυσε το γεγονός ότι φαρμακείο μπορεί να βρει ένας πολίτης – ασφαλισμένος και σε αργίες και τη νύχτα, σε αντίθεση με ένα σούπερ μάρκετ.
Πηγή: www.protothema.gr

1 σχόλιο

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση