GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δείτε φωτογραφίες από το Γηροκομείο Ληξουρίου πριν και μετά τους σεισμούς

Η έντονη και συνεχής σεισμική δραστηριότητα στην Κεφαλονιά προκάλεσε πολλά προβλήματα στο νησί, με το Ληξούρι να έχει πληγεί περισσό...


Η έντονη και συνεχής σεισμική δραστηριότητα στην Κεφαλονιά προκάλεσε πολλά προβλήματα στο νησί, με το Ληξούρι να έχει πληγεί περισσότερο. Ανάμεσα στα κτήρια που υπέστησαν σοβαρές ζημίες είναι και εκείνο του Γηροκομείου Ληξουρίου.
Το κτίριο έχει κατασκευαστεί το 1934 και σύμφωνα με το kefaloniapress.gr, είναι ένα από τα ελάχιστα που έχουν εναπομείνει στην πόλη του Ληξουρίου μετά τους σεισμούς του 1953, ενώ με βάση αυτοψία που διενεργήθηκε από μηχανικούς τη ΥΑΣ κρίθηκε ότι επιδέχεται επισκευής.
Με αυτό το δεδομένο η Διοικούσα Επιτροπή του Ιδρύματος αποδέχθηκε ομόφωνα και με ιδιαίτερη ικανοποίηση, την πρόταση του Διευθυντού του Εργαστηρίου Αντισεισμικής Τεχνολογίας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, κ. Κωνσταντίνου Σπυράκου, να εκπονήσει δωρεάν την μελέτη επισκευής και αντισεισμικής ενίσχυσης του κτιρίου του Γηροκομείου Ληξουρίου.
Ακολουθεί φωτογραφικό ρεπορτάζ από το kefaloniapress.gr που αποτυπώνει την εικόνα του γηροκομείου πριν και μετά τους δύο ισχυρούς σεισμούς.
ΠΡΙΝ:
ΜΕΤΑ
Πηγή: www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση