GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Aσφαλτόστρωση κεντρικής οδού...

Σε χρόνο ρεκόρ για τα τεχνικά δεδομένα ολοκληρώνονται σήμερα το απόγευμα οι εργασίες ασφαλτόστρωσης στην οδό Ρήγα Φεραίου στο δήμο Ν...


Σε χρόνο ρεκόρ για τα τεχνικά δεδομένα ολοκληρώνονται σήμερα το απόγευμα οι εργασίες ασφαλτόστρωσης στην οδό Ρήγα Φεραίου στο δήμο Νεάπολης-Συκεών, με...

αποτέλεσμα να παραδοθεί σε χρήση μια ημέρα νωρίτερα από τον προβλεπόμενο χρόνο που ήταν αύριο το απόγευμα.

Πρόκειται για μια από τις κεντρικότερες οδούς του δήμου που συνδέει τις Δημοτικές Ενότητες Συκεών και Νεάπολης, και η οποία είχε ενταχθεί στο μεγάλο πρόγραμμα οδοποιίας που εκτελείται την τρέχουσα περίοδο και στις τέσσερις Δημοτικές Ενότητες, με το συνολικό προϋπολογισμό να ξεπερνά τα 6,1 εκατ. ευρώ.

Οι εργασίες στην οδό Ρ.Φεραίου, από το ύψος της Ν.Παρασκευά μέχρι την Παναγίας Φανερωμένης, συνολικού μήκους 750 μ. κι εμβαδού επιφάνειας 5.000 τ.μ., ξεκίνησαν χθες Δευτέρα και συνεχίστηκαν σήμερα με εντατικούς ρυθμούς προκειμένου να ολοκληρωθούν έως το απόγευμα. Να σημειωθεί ότι για την αποφυγή ταλαιπωρίας του επιβατικού κοινού ελήφθη ειδική μέριμνα με την τροποποίηση του δρομολογίου της γραμμής Νο26-Καλλιθέα του ΟΑΣΘ, που προβλέφθηκε να ισχύσει έως τις 7 σήμερα το απόγευμα.

Παρών το πρωί στις εργασίες ήταν ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης, συνοδευόμενος από τους αντιδημάρχους Τεχνικών Έργων Ντίνο Ζωγόγιαννη και Καθαριότητας με τοπική αρμοδιότητα στη Δ.Ε. Νεάπολης Θόδωρο Κυζιρίδη, όπως και από στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας. «Λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες της περιοχής, κάναμε το παν ώστε η ταλαιπωρία να είναι η μικρότερη δυνατή, πετυχαίνοντας την επίσπευση των εργασιών κατά μια ημέρα, όπως είχαμε διαβεβαιώσει τους περιοίκους. Η οδός αυτή, αποτελεί έναν από τους κεντρικούς οδικούς άξονες του δήμου μας που δέχεται μεγάλο όγκο οχημάτων και είχε υποστεί σημαντικές φθορές. Τώρα, όπως όλοι διαπιστώνουν, με την προσεκτική δουλειά που έγινε και τους αυστηρούς ποιοτικούς όρους, έχει αποκτήσει την εικόνα που ανταποκρίνεται και στις πλέον αυξημένες απαιτήσεις. Έτσι συνεχίζουμε σε όλη την έκταση του δήμου ανακατασκευάζοντας δεκάδες δρόμους επενδύοντας εκατομμύρια ευρώ από το εύρωστο ταμείο του δήμου», δήλωσε ο Σ.Δανιηλίδης, ο οποίος είχε συνομιλίες με τους περιοίκους και απαντούσε στις ερωτήσεις τους για θέματα της περιοχής τους.

Αμέσως μετά ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών επισκέφθηκε τα εργοτάξια που έχουν στηθεί σε διάφορες περιοχές του δήμου, όπου βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες κατασκευής άλλων μεγάλων έργων. Πρώτος σταθμός αποτέλεσε η συνοικία Κολοκοτρώνη Συκεών, όπου στη συμβολή των οδών Αισχύλου και Πινδάρου θα έχουν διαμορφωθεί έως το Μάρτιο παιδική χαρά και 12 θέσεις στάθμευσης οχημάτων σε μια έκταση 180 τ.μ. (361.000€), για να βρεθεί στη συνέχεια στη συνοικία Ροδοχωρίου Συκεών, και την οδό Πόντου, όπου μια έκταση 1.050 τ.μ. μετατρέπεται σε υπαίθριο χώρο στάθμευσης (280.000€), με τις εργασίες να βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο.

Ο κ.Δανιηλίδης μιλώντας με τους εκπροσώπους των κατασκευαστριών εταιριών ζήτησε την εντατικοποίηση των ρυθμών ώστε τα έργα να ολοκληρωθούν και να παραδοθούν στις τοπικές κοινωνίες νωρίτερα ακόμη και από τις προβλεπόμενες προθεσμίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση