Press24.gr

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΔΗΜΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ...ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ - Η ...OFF SHORE ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ - Ακατάλληλη για αναγνώστες με ευαίσθητο στομάχι. (Τιμή 0 ευρώ - Ετος 6ο). Αποθηκεύστε τη διεύθυνσή μας: press-gr.blogspot.com. Στείλτε τη γνώμη σας, σχόλια και πληροφορίες στο e-mail μας: press.gr@hotmail.com. Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. Profil στο facebook: Press-gr blogspot

Σ. Αρναουτάκης: Η Περιφέρεια διεκδικεί όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα για την Κρήτη

Share it:

Στόχος της Περιφέρειας είναι να έρθουν στην Κρήτη όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα, να μην χαθεί ούτε ένα ευρώ από την παρούσα Προγραμματική Περίοδο 2007-2013 αλλά και να συνεχιστούν τα έργα και οι παρεμβάσεις σε όλες...
τις περιοχές, σε όλους τους οικισμούς του νησιού μας, τόνισε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης από την Ιεράπετρα σε σύσκεψη τοπικών φορέων. Δίνουμε, όπως είπε, έμφαση στην τοπική ανάπτυξη, στις υποδομές, στην συνεργασία των φορέων, στον συγκρητισμό που γίνεται πράξη, στην εξωστρέφεια, στο «πάντρεμα» του αγροτικού τομέα με τον τουρισμό, στην ένταξη στους αναπτυξιακούς νόμους νέων επιχειρήσεων που θα τονώσουν την τοπική οικονομία δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας κ.α. Στην σύσκεψη φορέων που είναι σε εξέλιξη στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Ιεράπετρας παρόντος του Περιφερειάρχη, συμμετέχουν ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης-Σητείας Ευγένιος η Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Πελαγία Πετράκη, ο δήμαρχος Ιεράπετρας Σήφης Αναστασάκης, Περιφερειακοί-Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και παραγωγικών τάξεων.

Στην συνάντηση εξετάζονται όλα τα θέματα υποδομών και ανάπτυξης που αφορούν την ευρύτερη περιοχή της Ιεράπετρας.

Share it:
Reactions:

Σχολιάστε το άρθρο:

3 comments:

 1. Μπούτζουκας Τηλέμαχος8 Φεβ 2014, 4:03:00 π.μ.

  Αυτά που σας κρύβουν ΟΛΟΙ: Μέτα από την σύλληψη του Μαφιόζου Φραντσέσκο Φόντι στέλεχος της Μαφίας της Καλαβρίας (της διαβόητης Ντρανγκέτα)εντοπίστηκαν εκατοντάδες πλοία με τοξικά και πυρηνικά απόβλητα που έχουν βυθίσει στην Μεσόγειο και εντοπίστηκαν,στης περιοχές νότιας Σικελίας, βόρεια ανατολικά της Κρήτης μεταξύ Κεφαλλονιάς και Ζακύνθου..

  Έτσι θα να δείτε από έρχονται οι καρκίνοι, λένε ότι η διαβρώσει θα έλθει μετά από πενήντα χρόνια Όμως η διαβρώσει έρχεται σιγά σιγά σαν να τρυπάς έναν τροχό αυτοκίνητου...Τα Μ.Μ.Ε και όλο το σύστημα τα έχουν αποκρύψει ΤΑ χημικά της Συρίας είναι για πλάκα... Τι έκαναν; μαζεύαν τα τοξικά σαν εταιρείες να τα καταστρέψουν ΟΜΩΣ το κόστος είναι μεγάλο, βούλιαζαν τα πλοία με την συνδρομή της μαφίας....

  Μυστικές υπηρεσίες, ΟΧΙ της ΕΛΛΑΔΟΣ αυτοί είναι για να παίζουν το πουλί τους, το ποιος είναι δεξιός η ποιος αριστερός,ΛΈΝΕ ότι ήδη υπαρχή διαρροή και δύστυχος είναι σε βάθος που δεν μπορούν να κάνουν ΤΊΠΟΤΑ...Αυτή η τοξική βόμβα είναι γνωστή στους Ελληνες επιστήμονες και ΑΝ ΝΑΙ γιατί δεν μιλούν τόσα χρόνια;

  Από πού ακριβώς προέρχονται αυτού του είδους τα απόβλητα;

  Πώς κατέστη δυνατόν, και με τη βοήθεια ποιών, να περάσουν αυτά τα πλοία στα χέρια μιας εταιρείας της Μαφίας με στόχο να βγουν από τη μέση;


  Η Μεσόγειος είναι ένα δημόσιο αγαθό για όλους μας, πρέπει να χυθεί άπλετο φως...

  Ο Φοντι ισχυριζόταν ότι σε απόσταση 28 χλμ. από τις ακτές του Τσετράρο στην Καλαβρία είναι βυθισμένο το εμπορικό πλοίο Cunsky, μαζί με τα ραδιενεργά απόβλητα που μετέφερε.

  Βαθυσκάφος του υπουργείου Περιβάλλοντος πήγε τώρα στην περιοχή που υπέδειξε ο Φόντι και πράγματι βρήκε και βιντεοσκόπησε το κουφάρι του Cunsky - μαζί με τα διάσπαρτα βαρέλια των αποβλήτων, κάποια από τα οποία είχαν ήδη αδειάσει το περιεχόμενό τους στη θάλασσα. Οι εργαστηριακές έρευνες για την επιβεβαίωση του είδους των αποβλήτων αναμένονται.

  Ο Φόντι, επί τρεις δεκαετίες στέλεχος της ντράνγκετα, της μαφίας της Καλαβρίας, δηλώνει ότι, εκτός από το Cunsky, ο ίδιος προσωπικά βύθισε το 1992 δύο άλλα πλοία φορτωμένα με απόβλητα.

  Παράλληλα γνωρίζει ότι άλλες μαφιόζικες ομάδες έκαναν 27 αντίστοιχες βυθίσεις στις ιταλικές θάλασσες, ενώ 40 περίπου πλοία μετέφεραν απόβλητα στη Σομαλία. Ο ίδιος οργάνωσε τον ενταφιασμό φορτίων με απόβλητα στην ενδοχώρα της Σομαλίας.

  Το συγκλονιστικότερο στις περιγραφές του Φοντι -αν χρειάζεται κάτι τρομακτικότερο από το ότι η Μεσόγειος έχει μετατραπεί σε δεξαμενή τοξικών και ραδιενεργών αποβλήτων- είναι ότι η μαφία δεν δρούσε μόνη της.

  Ηταν υπεργολάβος κρατικών οργανισμών και πολυεθνικών εταιρειών που γνώριζαν άριστα τι έκαναν. Αυτές οι δουλειές δεν γίνονται χωρίς τη συνενοχή των θεσμών. Είναι διακίνηση υλικού που προέρχεται από πολυεθνικές και κυβερνήσεις. Εμείς λειτουργούσαμε ως βραχίονάς τους είπε ο Φόντι σε πρόσφατη συνέντευξή του.

  Κάποια από τα ραδιενεργά υλικά τα φόρτωσαν οι μαφιόζοι απευθείας από τις εγκαταστάσεις της ΕΝΕΑ, του κρατικού οργανισμού που είναι υπεύθυνος για την ασφαλή διαχείριση των ιταλικών πυρηνικών αποβλήτων.

  Τα δε απόβλητα στο Cunsky, πάντα σύμφωνα με τον Φόντι, ήταν νορβηγικής προέλευσης.

  Οσο για τα τοξικά απόβλητα που βυθίστηκαν με άλλα καράβια προέρχονταν από την ιταλική χημική βιομηχανία, αλλά και από διεθνείς πελάτες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Μπούτζουκας Τηλέμαχος8 Φεβ 2014, 4:03:00 π.μ.

  Οπως προέκυψε από τις έρευνες στην Ιταλία, επτά από αυτά τα ναυάγια βρίσκονται κοντά στις ελληνικές ακτές. Τι σημαίνει αυτό; Οτι σε περίπτωση διάβρωσης των δεξαμενών, θα υπάρξει διαρροή ραδιενεργού υλικού το οποίο ενδέχεται να εισέλθει και στην τροφική αλυσίδα. Από τις δειγματοληψίες στα επιφανειακά νερά της περιοχής που είχε πραγματοποιήσει από το 1993 έως το 2003 το Εργαστήριο Περιβάλλοντος του «Δημόκριτου» δεν είχαν προκύψει ανησυχητικά ευρήματα, ενώ εντός των φυσιολογικών τομών (κάτω από τα 10 Bq/m³) ήταν και οι τιμές των ραδιοϊσότοπων που ανιχνεύθηκαν κατά τη διάρκεια «Διεθνούς Κρουαζιέρας» που είχε πραγματοποιηθεί το 2007 στο Ιόνιο και την Αδριατική από τον Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας.

  Από ελληνικής πλευράς συμμετείχε το Τμήμα Ελέγχου Ραδιενέργειας Περιβάλλοντος της Εθνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας, το Εργαστήριο Ραδιενέργειας Περιβάλλοντος του «Δ» και το ΕΛΚΕΘΕ. Αυτό ωστόσο δεν εφησυχάζει τους ειδικούς. Οπως λέει στην «Κ» ο πρόεδρος της ΕΕΑΕ κ. Χρήστος Χουσιάδας, υπάρχει πιθανότητα να έχει υπάρξει διαρροή του υλικού και αραίωσή του στη θάλασσα, με αποτέλεσμα να μην ανιχνεύεται. «Είναι σαν να κυνηγάς ένα φάντασμα», λέει. «Θα πρέπει να υπάρξει στοχευμένη διερεύνηση, να ξέρουμε τι ψάχνουμε και πού».

  Σύμφωνα με τον κ. Γεράνιο, όλα εξαρτώνται από τον εντοπισμό των ναυαγίων, «το οποίο μπορεί να γίνει με χρήση βαθυσκαφών που μετρούν την ακτινοβολία». «Σε κάθε περίπτωση, ο κίνδυνος είναι μεγάλος, αφού κανείς δεν πιστεύει ότι η μαφία θα είχε προχωρήσει σε καλή θωράκιση των δεξαμενών με τα απόβλητα»...γιατι να μας κοροϊδεύου; και ότι ο καρκίνος θα μας θερίσει ΑΠΌ ΤΟ ΚΆΠΝΙΣΜΑ!!..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Γελάει ο κόσμος με τις στημένες δημοσκοπήσεις των ΜΜΕ. Την ώρα που μιλάνε για ντέρμπι Σύριζα- ΝΔ για τη πρώτη θέση, έρχονται οι ξένοι και αποκαλύπτουν την αλήθεια.

  Financial Times: Μπρα ντε φερ Χρυσής Αυγής – ΝΔ για τη δεύτερη θέση στις Ευρωεκλογές

  http://www.protothema.gr/politics/article/351594/financial-times-bra-de-fer-hrusis-augis-nd-gia-ti-deuteri-thesi-stis-euroekloges/

  Η ΝΔ παλεύει να βγει δεύτερο κόμμα ( ευρισκόμενη αυτή τη στιγμή στη 3η θέση ) και να μην πέσει σε μονοψήφια νούμερα στις ευρωεκλογές και στις περιφερειακές ( ακόμα και με μαϊμού ψευτοανεξάρτητους υποψηφίους ). Ο κόσμος ψηφίζει μαζικά Σύριζα, Χρυσή Αυγή, Ανεξάρτητους Έλληνες και ΚΚΕ. Και όσο έρχονται φόροι και χαράτσια, τόσο θα εξαφανίζονται εκλογικά ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, 58, ΕΛΙΕΣ και ΔΗΜΑΡΕΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση