GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Για πρώτη φορά έγιναν απολύσεις στο Δημόσιο

Την άποψη ότι επιτεύχθηκε ο στόχος του πρώτου κύκλου κινητικότητας στο Δημόσιο εξέφρασε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κ.Μητσ...


Την άποψη ότι επιτεύχθηκε ο στόχος του πρώτου κύκλου κινητικότητας στο Δημόσιο εξέφρασε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κ.Μητσοτάκης, ο οποίος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο απόλυσης όσων από τους 45.000 υπαλλήλους του Δημοσίου έχουν διοριστεί παράνομα.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ, ο κ.Μητσοτάκης αφού διευκρίνισε ότι για πρώτη φορά γίνονται απολύσεις στο Δημόσιο, υποστήριξε πως η κυβέρνηση δεν πρόκειται να συμφωνήσει σε δεσμευτικό στόχο απολύσεων μετά το 2014.
«Τρεις νόμοι ψηφίστηκαν και οι τρεις είτε καταργούσαν οργανισμούς σφραγίδες, είτε δεν γινόταν καμία εξοικονόμηση κλίμακας. Για πρώτη φορά υπάρχει πραγματική εξοικονόμηση γιατί απομακρύνονται εργαζόμενοι, γύρω στα 200 άτομα, είναι σκληρό, το ξέρω, αλλά είναι αλήθεια αυτό που λέω» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.
Ο κ.Μητσοτάκης ανέφερε ότι οι 200 εργαζόμενοι που θα απολυθούν είναι νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου ενώ οι εργαζόμενοι που είναι νομικά πρόσωπα δημόσιου δικαίου μπαίνουν στην κινητικότητα.
«Ο στόχος του πρώτου κύκλου κινητικότητας έχει ήδη επιτευχθεί» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Μητσοτάκης.
Σχετικά με τις αυτοδιοικητικές εκλογές ο υπουργός δήλωσε ότι πρέπει «να ξεφύγουμε από τη λογική των χρισμάτων», υπογραμμίζοντας πως θα πρέπει να παραιτηθούν από τη βουλευτική έδρα, όσοι θέτουν υποψηφιότητα για αυτοδιοικητικές θέσεις.
Αναφορικά με την ανεξάρτητη υποψηφιότητα του Νικήτα Κακλαμάνη, τόνισε πως «ο ίδιος ο κ. Κακλαμάνης γνωρίζει ότι δυο υποψηφιότητες ενδεχομένως θα δημιουργήσουν πρόβλημα για το ποιος θα περάσει στο δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών».
Πηγή: www.newsbeast.gr

1 σχόλιο

  1. Οι Μητσοτάκηδες και οι παραφυάδες τους είναι είναι συνώνυμα του απατεώνα. Δες και το "Μητσοτάκη κάθαρμα" που κυριάρχησε το ΄65.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση