GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Φθιώτιδα: Στον παράδρομο της εθνικής Αθηνών-Λαμίας τα τρακτέρ

Σε παράδρομο της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας, στο ύψος της Ανθήλης, μετακίνησαν, από τις πλατείες των χωριών τους, όπου βρίσκο...

Σε παράδρομο της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας, στο ύψος της Ανθήλης, μετακίνησαν, από τις πλατείες των χωριών τους, όπου βρίσκονταν περίπου για μια εβδομάδα, τα τρακτέρ τους οι αγρότες από τη Φθιώτιδα, καθώς διμοιρίες των ΜΑΤ έχουν αποκλείσει κάθε σημείο που οδηγεί στην εθνική οδό. «Εμείς πετύχαμε τον στόχο μας να φτάσουμε δίπλα στην εθνική οδό» δηλώνει ο πρόεδρος του Παμφθιωτικού Συλλόγου των αγροτών κ. Δημογιάννης.

Τα τρακτέρ κινήθηκαν σχεδόν σε όλο το επαρχιακό δίκτυο από τη Δυτική Φθιώτιδα μέχρι τη Λαμία για να βρεθούν πλάι στην εθνική οδό χωρίς ωστόσο να εμποδιστούν από την αστυνομία, την οποία οι αγρότες είχαν διαβεβαιώσει ότι δεν πρόκειται να αποκλείσουν.

Σύμφωνα με τους αγρότες, τα κεντρικά αιτήματα έχουν σχέση τόσο με διαχρονικά θέματα που έχουν αναδείξει, όπως είναι το πετρέλαιο και η τιμή του ρεύματος, όσο και άκρως επίκαιρα θέματα, όπως είναι η φορολόγησή τους και η τήρηση βιβλίων, ζητώντας από την κυβέρνηση το πάγωμα των διαδικασιών καθώς όπως τονίζουν «κανείς δεν μπορεί να βρει άκρη σε αυτά τα θέματα».

Οι ίδιοι έχουν ανοιχτή γραμμή και με τα υπόλοιπα μπλόκα στη Στερεά Ελλάδα, όπως επίσης και με άλλα μπλόκα σε ολόκληρη τη χώρα. Θεωρούν ότι ο διάλογος που υπήρξε μέχρι σήμερα ήταν άνευ αντικειμένου και δηλώνουν αποφασισμένοι να παραμείνουν εκεί μέχρι να λυθούν τα θέματα τα οποία προβάλλουν, ενώ αποφεύγουν να αποκαλύψουν τα σχέδιά τους και τις επόμενες κινήσεις τους.Ήδη οι αγρότες έχουν ξεκινήσει επαφές με πολιτικούς παράγοντες και ανθρώπους της αυτοδιοίκησης.

Ο πρόεδρος του Παμφθιωτικού συλλόγου, κ. Δημογιάννης, επισημαίνοντας τα αδιέξοδα στα οποία έχει φτάσει η αγροτική οικογένεια, σημειώνει: «Εμείς θα συνεχίσουμε την ενημέρωση προς όλες τις κατευθύνσεις μαζί με τις προσπάθειες αριθμητικής ενίσχυσης των τρακτέρ στο μπλόκο. Θεωρούμε ότι κανείς δεν έχει δικαίωμα να σιωπά μπροστά στην κατάσταση που διαμορφώνεται στον πρωτογενή τομέα».

«H σημερινή κατάσταση απαιτεί αμοιβαίες υποχωρήσεις από όλες τις πλευρές» τονίζει σε δήλωση του ο δήμαρχος Καρπενησίου και υποψήφιος περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης και συμπληρώνει: «Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να καταφεύγουμε στις γνωστές πρακτικές που ζημιώνουν τον απλό πολίτη. Μια κοινωνία θα ξαναχτιστεί όταν όλοι επαναπροσδιορίσουμε τον ρόλο και τις διεκδικήσεις μας». Ο ίδιος στην ίδια δήλωση του προτείνει εξαντλητικό διάλογο με την εμπλοκή της Περιφέρειας, καθώς όπως λέει «οι λύσεις θα προκύψουν μόνο μέσα από έναν ευρύ, θεσμοθετημένο εθνικό και περιφερειακό διάλογο, ο οποίος θα παραμερίσει τις διαφορές, και με μετριοπάθεια, υπομονή και συναινετική διάθεση, θα προτάξει το εθνικό συμφέρον πάνω και πέρα από κόμματα και συμφέροντα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση