GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αρνείται να παραιτηθεί ο Γιανούκοβιτς. Η ουκρανική Βουλή όρισε εκλογές...

Ξεκάθαρο μήνυμα ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί έστειλε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανούκοβιτς. O πρόεδρος της Ουκρανίας Βίκτορ Γ...

Ξεκάθαρο μήνυμα ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί έστειλε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανούκοβιτς.
O πρόεδρος της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανούκοβιτς καταδίκασε σήμερα την κατάσταση (στην χώρα του) την οποία περιέγραψε ως ένα «πραξικόπημα» κατά τη διάρκεια μιας τηλεοπτικής συνέντευξης σε ένα ουκρανικό δίκτυο μετέδωσε το πρακτορείο Ιντερφάξ.
«Τα γεγονότα τα οποία παρακολουθούμε να εκτυλίσσονται όλοι εμείς στην χώρα και ολόκληρη η υφήλιος αποτελούν παράδειγμα ενός πραξικοπήματος» δήλωσε ο ίδιος.
«Αυτό που όλοι μας παρακολουθούμε σήμερα είναι ένας βανδαλισμός, ένα έγκλημα, ένα πραξικόπημα» είπε.
Ταυτόχρονα ανακοίνωσε ότι δεν έχει «καμία πρόθεση» να παραιτηθεί.
«Δεν προτίθεμαι να υποβάλλω την παραίτησή μου. Είμαι ένας πρόεδρος που εκλέχθηκε με νόμιμες διαδικασίες. Δε σκοπεύω να εγκαταλείψω την χώρα» υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ουκρανίας.
Συνέκρινε επίσης την κατάσταση στην Ουκρανία με εκείνη της Γερμανίας του 1930, όταν ο Αδόλφος Χίτλερ ανέβηκε στην εξουσία.
Ανέφερε ότι οι αποφάσεις του κοινοβουλίου της Ουκρανίας δεν έχουν καμία νομιμότητα και τόνισε ότι δεν θα υπογράψει καμία συμφωνία με τους μαφιόζους που «τρομοκρατούν» την χώρα.
Κατήγγειλε επίσης ότι το αυτοκίνητό του δέχθηκε πυροβολισμούς στο Κίεβο. «Όμως εγώ δεν φοβάμαι» προσέθεσε ο ίδιος μιλώντας σε τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο στο Χάρκοβο, στα ανατολικά της Ουκρανίας.
Η ουκρανική Βουλή αποφάσισε να "εκδιώξει" τον πρόεδρο Βίκτορ Γιανούκοβιτς και όρισε εκλογές για τις 25 Μαΐου.

Γιανούκοβιτς: Δεν παραιτούμαι από newsview

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση