GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αθανασίου: Θα αυστηροποιηθεί το καθεστώς χορήγησης αδειών για επικίνδυνους εγκληματίες

Την αυστηροποίηση του καθεστώτος χορήγησης αδειών σε ειδικές κατηγορίες επικίνδυνων εγκληματιών μέσω αυστηρότερων προϋποθέσεων, όπως...


Την αυστηροποίηση του καθεστώτος χορήγησης αδειών σε ειδικές κατηγορίες επικίνδυνων εγκληματιών μέσω αυστηρότερων προϋποθέσεων, όπως π.χ. η μεγαλύτερη έκτιση ποινής, προανήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χάραλαμπος Αθανασίου.
Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Action24 και στον δημοσιογράφο Γιώργο Κουβαρά, ο υπουργός Δικαιοσύνης ξεκαθάρισε, πάντως, ότι δεν είναι στις προθέσεις του να εισηγηθεί την κατάργηση των αδειών ακόμα και για αυτούς τους κρατούμενους, παρά τα όσα συνέβησαν με τον Χριστόδουλο Ξηρό.
Ο κ. Αθανασίου αναφέρθηκε, με αφορμή και την υπόθεση του Κώστα Σακκά, και στην υπόθεση Μαζιώτη, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος μετά την παρέλευση του 18μηνου της προφυλάκισης χωρίς, όμως, η υπόθεσή του να οδηγηθεί στο ακροατήριο κάνοντας λόγο για «αστόχημα της δικαιοσύνης». Επειδή, μάλιστα, αναγνώρισε ότι αυτού του είδους υποθέσεις είναι «βαριές» και έχουν πολλές παραμέτρους, ανακοίνωσε ότι δημιουργείται άμεσα ειδικό ποινικό τμήμα στα εφετεία Αθήνας και Θεσσαλονίκης που θα στελεχωθούν με έμπειρους δικαστικούς προκειμένου να εξετάζουν κατά προτεραιότητα αυτές τις υποθέσεις που συνήθως φτάνουν στο ακροατήριο στα όρια του 18μηνου ή της παραγραφής.
Μιλώντας για το θέμα των αλλαγών των διοικήσεων των φυλακών με την ενεργοποίηση της ρύθμισης που προβλέπει την τοποθέτηση στις θέσεις αυτές είτε τέως δικαστικών είτε απόστρατων υψηλόβαθμων αστυνομικών, ο υπουργός Δικαιοσύνης εξήγησε ότι αυτό γίνεται καθώς ένα ζήτημα που πρέπει να αλλάξει είναι ο τρόπος διοίκησης των φυλακών που φιλοξενούν εγκληματίες υψηλής επικινδυνότητας.
Ερωτηθείς από τον Γιώργο Κουβαρά αν οι τελευταίες αποφάσεις της δικαιοσύνης που ανατρέπουν μνημονιακές πολιτικές οφείλονται σε τάσεις τιμωρίας από τους δικαστές για τις περικοπές των μισθών τους, ο κ. Αθανασίου εμφανίστηκε ξεκάθαρός ότι αυτό δεν συμβαίνει. Έστειλε, όμως, και ένα μήνυμα προς τους πρώην συναδέλφους του ότι πλέον τις συνέπειες από την εφαρμογή του νόμου θα πρέπει να την σκέφτεται και ο δικαστής και όχι μόνο ο νομοθέτης όπως πρέσβευε αρχή του 18ου αιώνα
Αναφερόμενος στην Τρόικα ο κ. Αθανασίου ξεκαθάρισε, επίσης, ότι δεν παρεμβαίνει στο δικαιοδοτικό έργο της δικαιοσύνης αλλά όταν δίνει χρήματα θέλει να γνωρίζει που οφείλονται οι καθυστερήσεις όπως π.χ. στο θέμα της διαμεσολάβησης.
Έστειλε, τέλος, μήνυμα ότι δεν θα υπάρξει καμία ανοχή στη διαφθορά, σύμφωνα με τις εντολές, που όπως είπε, πήρε και από τον Αντώνη Σαμαρά και τον Ευάγγελο Βενιζέλο, καταλήγοντας ότι «οι δικαστές να ξέρουν ότι η πολιτική εξουσία θέλει να ξεκαθαρίσει το τοπίο, όμως και οι δικαστές πρέπει να ενργούν και να ενεργούν με νηφαλιότητα και ψυχραιμία».
Πηγή: www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση