GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αμετάβλητα τα ευρωπαϊκά επιτόκια

Αμετάβλητα διατήρησε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα το βασικό επιτόκιο αναχρηματοδότησης στο ιστορικό χαμηλό του 0,25%, στο οπ...

Αμετάβλητα διατήρησε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα το βασικό επιτόκιο αναχρηματοδότησης στο ιστορικό χαμηλό του 0,25%, στο οποίο τα είχε μειώσει κατά τη συνεδρίαση του περασμένου Νοεμβρίου.

Με ενδιαφέρον ωστόσο αναμένεται η καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου μετά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου που ξεκινά σε λίγη ώρα.

Ο επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, θα κληθεί να απαντήσει σε ερωτήσεις για την ευρωπαϊκή οικονομία, δεδομένου ότι ο πληθωρισμός υποχώρησε τον περασμένο μήνα στο 0,7%, αισθητά χαμηλότερος δηλαδή από το στόχο της ΕΚΤ που είναι το 2%.

Ο Μάριο Ντράγκι θα πρέπει να απαντήσει στις ανησυχίες για αποπληθωρισμό στην ευρωζώνη, αλλά ενδεχομένως να δεχτεί και ερωτήσεις για την Ελλάδα, μετά και το δημοσίευμα του Bloomberg που μιλούσε για νέα συμφωνία για τη χώρα μας, με νέο πακέτο στήριξηςς, επιμήκυνση δανείων και μείωση των επιτοκίων.

Πηγή: www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση