GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Διαδήλωση στο «Ολίμπικο» για την «ελευθερία» της Λάτσιο

Το «Ολίμπικο» ήταν άδειο στην αναμέτρηση με τη Λουντογκόρετς. Δεν ήταν τυχαίο, ούτε τυχαία θα είναι η μαζική παρουσία των οπαδών της...


Το «Ολίμπικο» ήταν άδειο στην αναμέτρηση με τη Λουντογκόρετς. Δεν ήταν τυχαίο, ούτε τυχαία θα είναι η μαζική παρουσία των οπαδών της Λάτσιο στο παιχνίδι με τη Σασουόλο.
Η ημέρα έχει ονομαστεί από την κούρβα νορντ «Free Lazio day» και θα είναι η ειρηνική διαμαρτυρία των «μπιανκοτσελέστι» τιφόζι απέναντι στον πρόεδρο των Ρωμαίων, Κλαούντιο Λοτίτο.
Ξεκίνησε με δική τους πρωτοβουλία, αλλά η ιδέα είναι να συμμετάσχουν σε αυτήν όλοι όσοι θα βρεθούν σήμερα Κυριακή στο γήπεδο. Έτσι τις τελευταίες ημέρες καλούν όλον τον κόσμο της Λάτσιο να κατέβει στο «Ολίμπικο» και να δώσει ζωή σε μια ιδιαίτερη κορεό: Ένα ανθρώπινο τοίχο από χαρτιά με την επιγραφή «Libera la Lazio» ήτοι «ελευθέρωσε τη Λάτσιο», το σλόγκαν που επιλέχτηκε για την περίσταση. Η κορέο είναι στο ίδιο στυλ με εκείνη που είδαμε ένα χρόνο πριν: χαρτόνια με την επιγραφή «100% Lazio».
Έχουν ήδη ετοιμαστεί χιλιάδες από τέτοια, τα οποία θα μοιραστούν έξω από το γήπεδο. Η ανταπόκριση στο κάλεσμα της κούρβα νορντ είναι μεγάλη και τα εισιτήρια πωλούνται με γοργούς ρυθμούς, παρά το γεγονός ότι γνωρίζοντας για τις προθέσεις των φανατικών, ο Λοτίτο προσπάθησε να σαμποτάρει την διαμαρτυρία τους ανεβάζοντας την τιμή των «μαγικών χαρτιών».
Η κόντρα φανατικών-προέδρου αρχίζει από το 2004 οπότε και ο ισχυρός άνδρας πήρε τον σύλλογο στο χείλος της πτώχευσης, αλλά τα αίτια της κυριακάτικης διαμαρτυρίας έχουν να κάνουν με τις επιλογές και τη συμπεριφορά στην τωρινή (αλλά και των τελευταίων ετών) διαχείριση, η οποία κρίνεται από τους οπαδούς συντηρητική και ελάχιστα φιλόδοξη.
Η πώληση του Ερνάνες για 20 εκατομμύρια ευρώ και ο αντικαταστάτης που δεν ήρθε υπήρξαν οι ύστατες αφορμές. Η πολιτική της αυτοχρηματοδότησης δεν ξετρέλανε τους λατσιάλι τιφόζι, αλλά τώρα το γεγονός ότι ο σύλλογος δεν επενδύει ούτε καν αυτά που εισπράττει από τις πωλήσεις, έχει εκνευρίσει ακόμη και τους οπαδούς που ιστορικά θεωρούνται πιο υπομονετικοί.
Πηγή: tifosi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση