GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Ο Τύπος στην Ψηφιακή Εποχή»

«Η σταδιακή εξάλειψη του ψηφιακού αναλφαβητισμού είναι ζήτημα Δημοκρατίας» τόνισε ο γενικός γραμματέας Μέσων Ενημέρωσης, Ιωάννης Παν...


«Η σταδιακή εξάλειψη του ψηφιακού αναλφαβητισμού είναι ζήτημα Δημοκρατίας» τόνισε ο γενικός γραμματέας Μέσων Ενημέρωσης, Ιωάννης Παναγιωτόπουλος, στην ημερίδα με θέμα «Ο Τύπος στην Ψηφιακή Εποχή», που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Γραμματείας, με στόχο την ανάδειξη των εξειδικευμένων προβλημάτων που αντιμετωπίζει τη σημερινή εποχή ο Περιφερειακός Τύπος στην Ελλάδα και των προοπτικών που διανοίγονται από τη χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας.
«Το ουσιαστικό ερώτημα σήμερα είναι ποιος είναι ο δημοσιογράφος. Πώς ακριβώς θα δώσουμε, χωρίς να αδικήσουμε κανέναν, αυτή την αναγνώριση;» είπε ο κ. Παναγιωτόπουλος, σημειώνοντας πως όλα θα πρέπει να ενταχθούν σε μια νομιμότητα και να αποφευχθεί το νεφελώδες κλίμα.
«Οι απαντήσεις πρέπει να είναι αποτέλεσμα διαλόγου» υπογράμμισε.
Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας Επενδύσεων του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Γιώργος Γιαννούσης, σημείωσε πως ο εκσυγχρονισμός της παραγωγικής διαδικασίας και η παραγωγή νέων προϊόντων είναι η πόρτα για τον κλάδο του Τύπου να ενταχθεί στα νέα προγράμματα ΕΣΠΑ, τονίζοντας την ανάγκη να συνδυαστεί ο χώρος της τεχνολογίας και της ανταγωνιστικότητας.
«Η επιχείρηση και η γνώση πρέπει να συνδυαστούν» είπε ο κ. Γιαννούσης. Εξάλλου, ο γενικός εμπορικός διευθυντής ΕΛΤΑ, Ιωάννης Λεπενιώτης, μίλησε για την αμφίδρομη σχέση ταχυδρόμου και εκδότη, κάνοντας λόγο για ένα νέο σχέδιο, ώστε να παραταθεί η σχέση ΕΛΤΑ και Τύπου.
Οι εκπρόσωποι των Ενώσεων Περιφερειακού Τύπου στη σχετική ενότητα «Περιφερειακός Τύπος: Εμπειρία και Προοπτικές στην Ψηφιακή Εποχή» συζήτησαν για την δύσκολη πραγματικότητα, που αντιμετωπίζει σήμερα ο περιφερειακός Τύπος.
Από μερίδα των ομιλητών σημειώθηκε η ανάγκη ύπαρξης ενός θεσμικού πλαισίου για τη λειτουργία ειδησεογραφικών ιστοσελίδων.
«Οι νόμοι πρέπει να εναρμονιστούν με τα νέα μέσα» τόνισε ο διευθυντής του Εργαστηρίου Νέων Τεχνολογιών του Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Μιχάλης Μεϊμάρης, υπογραμμίζοντας:
«Δεν γίνεται να λειτουργούμε με αφορισμούς σε ό,τι αφορά την τεχνολογία».
Στην εκδήλωση έγινε παρουσίαση των νέων τεχνολογιών σχεδιασμού εκτύπωσης και συζητήθηκαν ζητήματα εκπαίδευσης, marketing και νέων πηγών χρηματοδότησης, με τη συμμετοχή εταιρειών ψηφιακής τεχνολογίας, πανεπιστημιακών, καθώς και εκπροσώπων περιφερειακού εντύπου της Νορβηγίας, το οποίο απέσπασε το Ευρωπαϊκό Βραβείο της Χρονιάς στην κατηγορία των τοπικών εφημερίδων του σημαντικού θεσμού European National Awards.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση