GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βασίλης Παπαδημητρίου για εκλογές ΔΣΑ: «Ο Δ.Σ.Α πρέπει ν’ αλλάξει. Δεν υπάρχει αύριο…»

Την ανάγκη αλλαγής της ηγεσίας του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών επισημαίνει ο κ. Βασίλης Παπαδημητρίου προκειμένου – όπως αναφέρει – ...


Την ανάγκη αλλαγής της ηγεσίας του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών επισημαίνει ο κ. Βασίλης Παπαδημητρίου προκειμένου – όπως αναφέρει – να «επιβιώσει» επαγγελματικός κλάδος των δικηγόρων.
Ο υποψήφιος σύμβουλος για τις επερχόμενες εκλογές με τον συνδυασμό «Δημοκρατική Συμπαράταξη Δικηγόρων» σημειώνει ότι «στις φετινές δικηγορικές εκλογές συμμετέχουμε με ενωτικό ψηφοδέλτιο στις εκλογές του Συλλόγου, με τη σύσταση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Δικηγόρων και με τη σύμπραξη παλαιότερων και νεότερων μελών του Δ.Σ., για να βγούμε ενισχυμένοι σε έδρες και να αγωνιστούμε δυναμικά και συντεταγμένα με διαρκή επαγρύπνηση και στο Δ.Σ. και εκτός αυτού, για να αλλάξει επιτέλους ένα καθεστωτικό σύστημα που αδρανοποιεί τον ΔΣΑ, για να ακουστεί η φωνή των μαχόμενων και των νέων δικηγόρων, για να αξιοποιηθεί η εμπειρία και η ελπίδα ανανέωσης σε στελέχη. Για να ανατραπεί το σύστημα που διοικεί τον ΔΣΑ, είναι προϋπόθεση η ενότητα, η ανατροπή και η νίκη των δικηγόρων στις προσεχείς εκλογές της ερχόμενης Κυριακής και Δευτέρας. Ο Παναγιώτης Γαλετσέλης είναι η έντιμη επιλογή για Πρόεδρος του ΔΣΑ. Σήμερα, με τη καταρράκωση των κοινωνικών δικαιωμάτων, τη διόγκωση του δημοκρατικού χάσματος, τη διαστρέβλωση της ίδιας της έννοιας του συνδικαλισμού στον ΔΣΑ δεν πρέπει να διστάσουμε να σκεφτούμε και να αναρωτηθούμε εάν η δικηγορία έχει ακόμα πνοή ή εάν είναι ήδη νεκρή και απλώς δεν την έχουμε θάψει ακόμα. Ένα ερώτημα που δεν μπορούμε να αποφύγουμε. Αν λοιπόν η απάντηση είναι πως υπάρχει ελπίδα για την επαγγελματική μας επιβίωση τότε πρέπει να αναρωτηθούμε αν ο καλλίτερος τρόπος να την επαναφέρουμε είναι να στηρίξουμε τις πολιτικές και τα πρόσωπα που μας οδήγησαν ως εδώ ή να απαιτήσουμε κάτι νέο και ριζοσπαστικά διαφορετικό. Αν η απάντηση είναι πως έτσι κι αλλιώς ο σημερινός Δ.Σ.Α. δεν μπορεί να αλλάξει τα πράγματα και δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντά μας πρέπει να αναρωτηθούμε με τι θα τον αντικαταστήσουμε και πως, γιατί πρέπει να παλέψουμε για να σωθούμε. Η πολιτική του συμβιβασμού και της μυωπίας που ακολούθησε η προηγούμενη διοίκηση δεν ήταν αυτονόητη και δεδομένη. Ήταν επιλογή της. Δ.Σ.Α. πρέπει ν΄ αλλάξει και να αναδείξει το ιστορικό του πρόσωπο που είναι πρωταγωνιστικό, μαχητικό και βαθύτατα κοινωνικό».
Σύμφωνα με τον κ. Παπαδημητρίου τα βασικά προβλήματα του κλάδου έχουν ως εξής: «Το ασφαλιστικό, ένα από τα κυριότερα προβλήματα, χειροτέρεψε αντί να βελτιωθεί με την ενοποίηση των ταμείων στο ΕΤΑΑ. Με ασφαλιστικές εισφορές υψηλές, με υγειονομική περίθαλψη μέσω του ΕΟΠΥΥ ανύπαρκτη και σε τριτοκοσμικό επίπεδο και με συντάξεις, σαν κίνητρο εξόδου από το επάγγελμα, απογοητευτικές. Οι δικηγόροι στη πλειοψηφία τους και ιδιαίτερα οι νέοι αδυνατούν να πληρώσουν τις εισφορές τους και δεν έχουν υγειονομική περίθαλψη. Φορολογούνται πλέον σαν επιχειρηματίες, αφού αντιμετωπίζονται σαν προνομιούχοι ενώ υποφέρουν οικονομικά λόγω του περιορισμού της δικηγορικής ύλης που δεν επαρκεί πια να δώσει δουλειά στη πλειοψηφία των συναδέλφων και ιδιαίτερα των νέων που έχουν μεγαλύτερο του εισοδήματος λειτουργικό κόστος άσκησης του επαγγέλματος».
Αντιμετώπιση για τη λύση των προβλημάτων:
Έλεγχος των εισπρακτικών – δικηγορικών εταιρειών που λυμαίνονται ολιγοπωλιακά την δικηγορική ύλη, αποτροπή καθιέρωσης κεφαλαιουχικών δικηγορικών εταιρειών, που καταργούν τον δικηγόρο από νομικό παραστάτη και υπερασπιστή του πολίτη.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, δυνατότητα μακροχρόνιων ρυθμίσεων καταβολής οφειλών, κατάργηση της λειτουργίας του ΚΕΑΟ, ως εισπρακτικού – αρπακτικού φορέα για τη καρατόμηση των μη ενήμερων ασφαλιστικά δικηγόρων.
Κατάργηση ή έστω μείωση του ΦΠΑ στο 13%, των απαράδεκτων για αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες φορολογικών διαδικασιών αποστολής μηνιαίων συγκεντρωτικών καταστάσεων, δηλώσεων ΦΠΑ κλπ. αφού η φοροδιαφυγή συλλαμβάνεται με σαφή και αδιάσειστα στοιχεία εισοδηματικής και περιουσιακής στάθμης του ελεγχόμενου.

Αλλαγή του μοντέλου διοίκησης του ΔΣΑ
Τέλος στην μονοκρατορία του Προέδρου στη διοίκηση του Δ.Σ.Α. που αποθαρρύνει τους δικηγόρους και καθιστά το Δ.Σ. ανενεργό. Η κατάργηση με τον νέο Κώδικα Δικηγόρων και του στοιχειώδους δημοκρατικού ελέγχου, μέσω της Γενικής Συνέλευσης καθιστά αναγκαία την ψήφιση κανονισμού λειτουργίας του Δ.Σ. για να διασφαλιστεί ο έλεγχος των εξουσιών του Προέδρου. Το συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει να κόψει οριστικά τον απροκάλυπτο ή κεκαλυμμένο ομφάλιο λώρο με τη πολιτική εξουσία και τα κόμματα.
Εξάρτηση που το εμποδίζει να θέσει στόχους και να διεκδικήσει αποτελεσματικά τις λύσεις.
Πηγή: www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση