GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ανακάμπτει η αγορά αυτοκινήτων στην Ευρώπη

Αύξηση κατά 5,5% παρουσίασε η ζήτηση για νέα επιβατηγά αυτοκίνητα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τον Ιανουάριο, βελτίωση που οφείλεται στην ε...


Αύξηση κατά 5,5% παρουσίασε η ζήτηση για νέα επιβατηγά αυτοκίνητα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τον Ιανουάριο, βελτίωση που οφείλεται στην ενισχυμένη ζήτηση μικρών αυτοκινήτων σε όλες τις μεγάλες αγορές και όχι μόνο, αφού...

παρατηρήθηκε έντονη «κίνηση» και σε χώρες που πλήττονταν ιδιαιτέρως από την οικονομική κρίση και πλέον εμφανίζουν σημάδια ανάκαμψης, όπως η Πορτογαλία, την Ιρλανδία, την Ιταλία, αλλά και την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ένωσης Ευρωπαϊκών Αυτοκινητοβιομηχανιών (ACEA), οι πωλήσεις των αυτοκινήτων στην Ευρώπη αυξήθηκαν για πέμπτο συνεχόμενο μήνα. Σε μηνιαία βάση, δηλαδή σε σύγκριση με τα στοιχεία του Δεκεμβρίου, η άνοδος διαμορφώνεται σε ποσοστό 13%.

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες «βλέπουν» μία σταδιακή ανάκαμψη, με τη ζήτηση να ενδυναμώνεται, μετά και από τα ζοφερά στοιχεία του προηγούμενου έτους, όταν «έπεσε» στα χαμηλότερα επίπεδα από το 1995. Η ανάκαμψη του Ιανουαρίου πήρε ώθηση από τα νέα μοντέλα της Volkswagen, της Renault και της Ford. Οι πωλήσεις της «Νούμερο 1» αυτοκινητοβιομηχανίας της Ευρωπης, της γερμανικής Volkswagen, αυξήθηκαν κατά 8,2%, ενώ της Renault κατά 13%.

Όλες οι μεγάλες αγορές γνώρισαν άνοδο: Στη Βρετανία και στην Ισπανία κατεγράφη άνοδος 7,6%, ενώ στη Γερμανία οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 7,2%, στην Ιταλία κατά 3,2% και στη Γαλλία κατά 0,5%.

Σε ό,τι αφορά σε άλλες χώρες, σε ετήσια βάση, στην Ιρλανδία σημειώθηκε άνοδος 32,8%, στην Πορτογαλία 31,8% και στην Ελλάδα 15,4%.

kerdos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση