GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Τίμησε τον συμπολίτη μας ο Δήμαρχος Αχαρνών»

Με κάθε επισημότητα γιορτάστηκε στις 11 Φεβρουαρίου ο πολιούχος της πόλης των Αχαρνών, Μεγαλομάρτυρας Άγιος Βλάσιος. Ο κόσμος για ά...


Με κάθε επισημότητα γιορτάστηκε στις 11 Φεβρουαρίου ο πολιούχος της πόλης των Αχαρνών, Μεγαλομάρτυρας Άγιος Βλάσιος.
Ο κόσμος για άλλη μια φορά προσήλθε και παρακολούθησε τις ...

θρησκευτικές εκδηλώσεις συγχοροστατούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Καπιτωλιάδος και Πατριαρχικού Επιτρόπου κ.κ. Ησυχίου, Ηλιουπόλεως (Αιγύπτου) κ.κ. Θεόδωρου, Κηφισίας – Αμαρουσίου και Ωρωπού κ.κ. Κυρίλλου και Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ.κ. Αθηναγόρα.

Ακολούθησε η λιτάνευση της Ιερής Εικόνας του Αγίου και λειψάνων, με την συνοδεία ιερέων της πόλης, της Φιλαρμονικής του Δήμου μας, παιδιών από τοπικούς συλλόγους της πόλης καθώς και πλήθους πιστών.

Αμέσως μετά τη λιτάνευση, ο Δήμαρχος Αχαρνών Σωτήριος Ντούρος παρέθεσε δεξίωση με σκοπό να τιμήσει ένα άξιο συμπολίτη μας, τον σεπτό Ιεράρχη Καπιτωλιαδος Ησύχιο. Ήταν μια πρωτοβουλία του Δημάρχου Αχαρνών και προσωπική του επιθυμία εδώ και αρκετό καιρό αποδεικνύοντας την μέγιστη ευαισθησία του σε θέματα αναγνώρισης τιμής και μνήμης σε ανθρώπους που έγραψαν ιστορία σε αυτό τον τόπο.

Ο Έφορος Δημοσίων Σχέσεων του Ελληνικού Συνδέσμου Παναγίου Τάφου κ. Ανδρέας Κολυβάς, ανέγνωσε το βιογραφικό του Πανιερωτάτου και αμέσως μετά ο Δήμαρχος εξήρε την προσωπικότητα και την προσφορά του Ησύχιου προσφέροντάς του αναμνηστική πλακέτα με το σύμβολο του Δήμου Αχαρνών -τους ΑΧΑΡΝΕΙΣ ΙΠΠΕΙΣ - φιλοτεχνημένο από το Τμήμα Παιδείας και Πολιτισμού.

Το δεύτερο δώρο προερχόταν από το Λύκειο Ελληνίδων και ήταν μια παραδοσιακή κανάτα, έργο της κ. Έφη Ράπτη. Η προσκεκλημένη ΙΛΕΑ θέλησε και αυτή να προσφέρει στον Σεβασμιότατο ένα αντίγραφο της σημαίας των Μενιδιατών, σύμβολο του αγώνα του 1821.

Η εκδήλωση έκλεισε μια ευχάριστη έκπληξη του Δήμαρχου. Ευχάριστες μελωδίες γέμισαν τον χώρο της φιλόξενης αίθουσας από το πιάνο που έπαιξε η ανιψιά του Μητροπολίτη και συμπολίτισσά μας κ. Μυρσίνη Θεοτακάτου.

Ο Δήμαρχος Αχαρνών δήλωσε: « Νιώθω συγκινημένος την σημερινή ημέρα, είναι το λιγότερο που μπορώ να κάνω ως Δήμαρχος αυτής της πόλης για να τιμήσω τα άξια τεκνά της. Ευχαριστώ πολύ την ΙΛΕΑ και το Λύκειο Ελληνίδων που αποδέχτηκαν την πρόσκληση μου για αυτήν την ημέρα»

Συγκινημένος ο Ησύχιος για την μεγάλη τιμή, ευχαρίστησε άπαντες δηλώνοντας πως είναι ευπρόσδεκτοι φιλοξενίας στις επισκέψεις τους στα Ιεροσόλυμα και στους Αγίους Τόπους.


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση