GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Ράλι» στα ελληνικά ομόλογα

Τη μεγαλύτερη άνοδο των τελευταίων δύο μηνών περίπου καταγράφουν τα ελληνικά ομόλογα. Δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg ...

Τη μεγαλύτερη άνοδο των τελευταίων δύο μηνών περίπου καταγράφουν τα ελληνικά ομόλογα. Δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg σύμφωνα με το οποίο η ΕΕ επεξεργάζεται σχέδιο βοήθειας προς την Ελλάδα με επιμήκυνση στα 50 χρόνια των ομολόγων του επίσημου τομέα και ταυτόχρονη μείωση του επιτοκίου τους κατά 0,5%, πυροδότησε ένα ανοδικό ράλι τόσο στα ομόλογα όσο και στις μετοχές.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, όσον αφορά στα πρώτα, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία στη δευτερογενή αγορά εκδηλώθηκε έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον, με αποτέλεσμα η τιμή του 10ετούς ομολόγου ν΄αυξηθεί και η απόδοση του (η οποία πάντα κινείται στην αντίθετη κατεύθυνση) να υποχωρήσει κατά 0,28% στο 8,01%.

Υπενθυμίζεται ότι η απόδοση του 10ετούς ομολόγου είχε κλείσει χθες στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών της ΤτΕ στο 8,46%. Μετά τη σημερινή άνοδο το περιθώριο με τα αντίστοιχα γερμανικά ομόλογα περιορίζεται στο 6,41%.

Πηγή: www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση