GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το ΙΚΑ Ηρακλείου ζητά πίσω τα χρήματα τοκετού από μητέρες! Θα πληρώνει μόνο όσες γεννούν… σπίτι τους!

Απίστευτο κι όμως αληθινό. Το ΙΚΑ Ηρακλείου με επιστολή του ζητά από τις μητέρες που...


Απίστευτο κι όμως αληθινό.
Το ΙΚΑ Ηρακλείου με επιστολή του ζητά από τις μητέρες που...

έλαβαν το επίδομα τοκετού να το επιστρέψουν καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα προχωρήσουν σε πλειστηριασμούς ως ορίζει ο νόμος!

Η μητέρα κατέθεσε κανονικά τα χαρτιά της στο ΙΚΑ και της εγκρίθηκε στις 31 Ιανουαρίου του 2013 το ποσό των 900 ευρώ , το λεγόμενο επίδομα τοκετού, προκειμένου να γεννήσει σε μαιευτήριο του Ηρακλείου.

Ένα χρόνο μετά και χωρίς καμία προειδοποίηση ζητούν από την εν λόγω μητέρα να τους επιστρέψει το ποσό αυτό καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να προχωρήσουν σε κατασχέσεις και πλειστηριασμούς ως ορίζει ο νόμος.

Το υποκατάστημα του ΙΚΑ στο Ηράκλειο, με έγγραφό του, ζητά πίσω το επίδομα και μάλιστα με τόκο 5% (900 ευρώ) επικαλούμενο το νόμο που τέθηκε σε ισχύ στις 18 Νοεμβρίου του 2013, δηλαδή περίπου ένα χρόνο μετά την χορήγησή του στην αναγνώστρια του candianews. Εκ παραδρομής δόθηκε το επίδομα όχι μόνο στην Α.Γ. αλλά σε 50 μητέρες περίπου στο Ηράκλειο σύμφωνα με πληροφορίες. Οι υπάλληλοι συνέχιζαν να φτιάχνουν κανονικά τα χαρτιά και έδιναν τα επιδόματα.

Σύμφωνα με τον κ. Νίκο Ροκαδάκη, διευθυντή του τοπικού ΙΚΑ, δικαίωμα του επιδόματος έχουν μόνο όσες γυναίκες γεννάνε… στο σπίτι τους! Θα παίρνουν το επίδομα προσκομίζοντας την απόδειξη της μαίας.

Οι μητέρες που έλαβαν το «χαρτί» δεν έχουν δικαίωμα ένστασης, μπορούν όμως να κάνουν διακανονισμό για την εξόφληση του χρέους.

Η Α. Γ. είναι μητέρα δύο παιδιών άνεργη και χωρισμένη. Η οικονομική της κατάσταση είναι τέτοια που δεν μπορεί επιστρέψει το χρηματικό αυτό ποσό και κυρίως αυτό που θέτει ως προβληματισμό είναι γιατί της το έδωσαν…

Ένα χρόνο μετά το θυμήθηκαν ότι πρέπει να τους επιστρέψει;

Η ίδια μαζί με άλλες μητέρες από το Ηράκλειο επιθυμούν να κινηθούν νομικά κατά της απόφασης του ΙΚΑ.
candianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση