GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Είπαν «όχι» στον Κασιδιάρη για την εξαίρεση των δύο ανακριτριών

«Δεν διαπιστώνεται ότι συντρέχουν γεγονότα ικανά να εγείρουν υπόνοιες μεροληψίας των ειδικών ανακριτριών και δεν μπορούν να δικαιολο...


«Δεν διαπιστώνεται ότι συντρέχουν γεγονότα ικανά να εγείρουν υπόνοιες μεροληψίας των ειδικών ανακριτριών και δεν μπορούν να δικαιολογήσουν αντικειμενικά και μάλιστα εμφανώς δυσπιστία για την αμεροληψία τους».
Με το σκεπτικό αυτό το συμβούλιο Εφετών της Αθήνας απέρριψε με βούλευμά του (250/2014) την αίτηση του βουλευτή της «Χρυσής Αυγής» Ηλία Κασιδιάρη για εξαίρεση των δυο ανακριτριών Ιωάννας Κλάπα και Μαρίας Δημητροπούλου από τη διερεύνηση της πολύκροτης υπόθεσης.
Ειδικότερα, με αίτησή του ο Ηλίας Κασσιδιάρης κατηγορούμενος για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, είχε ζητήσει την εξαίρεση των δυο ανακριτριών υποστηρίζοντας, μεταξύ των άλλων, ότι η εφέτης ειδική ανακρίτρια Ιωάννα Κλάπα είναι σύζυγος του Παναγιώτη Κλάπα, ιδρυτικού στελέχους της ΔΗΜΑΡ, ο οποίος είναι στενός συνεργάτης του επικεφαλής του κόμματος Φώτη Κουβέλη.
«Επηρεασμένη ή ταυτισμένη με το ιδεολογικό υπόβαθρο του κόμματος του συζύγου της διεξάγει την ανάκριση με συλλογιστικές κρίσεις, με καθαρά ιδεολογικούς όρους, αγνοώντας επιδεικτικά τους νομικούς κανόνες» ανέφερε στη σχετική αίτησή του ο βουλευτής της Χ.Α. και προσέθετε: «Η πολιτική σκέψη έχει υποκαταστήσει τη νομική σκέψη και σε αυτή την ανεπίδεκτη τακτική συνεπικουρείται και από την κ. Μαρία Δημητροπούλου».
Το δικαστικό συμβούλιο απέρριψε την αίτηση του βουλευτή, κρίνοντας μεταξύ άλλων, ότι οι ανακρίτριες δεν έχουν εκδηλώσει οποιαδήποτε προτίμηση υπέρ ή κατά συγκεκριμένου πολιτικού κόμματος.
Ακόμη τα μέλη του συμβουλίου στο βούλευμά τους αναφέρουν ότι στο πλαίσιο της ανάκρισης που βρίσκεται σε εξέλιξη, πάντοτε τίθενται εισαγωγικά στις λέξεις «Χρυσή Αυγή» ώστε να καθίσταται φανερό ότι οι διατάξεις και οι ερωτήσεις των ανακριτριών αναφέρονται στην εγκληματική οργάνωση. Έτσι, σημειώνουν τα μέλη του δικαστικού συμβουλίου, δεν δημιουργείται σύγχυση, ότι δηλαδή οι ερωτήσεις αφορούν στο πολιτικό κόμμα που φέρει το όνομα «Λαϊκός Σύνδεσμος – Χρυσή Αυγή» το οποίο έχει νόμιμα ιδρυθεί.
Ακόμη, στο σχετικό βούλευμα αναφέρεται ότι δεν προέκυψε από κανένα στοιχείο διαρροή των μυστικών στοιχείων της ανάκρισης με υπαιτιότητα των ανακριτριών και ότι τα δημοσιεύματα για επικείμενη κλήση του Ηλία Κασιδιάρη δεν οδηγούν και στην κρίση ότι «υφίσταται αναγγελία προσχεδιασμένων ανακριτικών ενεργειών».
Από την πλευρά τους οι δυο ανακρίτριες υποστήριξαν ότι ασκούν τα καθήκοντά τους για την εξακρίβωση της αλήθειας κατά τρόπο αμερόληπτο και ψύχραιμο, με βάση το αποδεικτικό υλικό και με μοναδικό γνώμονα το Σύνταγμα, το νόμο και τη συνείδησή τους.
Την ίδια ώρα, η κ. Μαρία Μαργέτη δικηγόρος σύζυγος του προφυλακισμένου βουλευτή της Χ.Α.Παν. Ηλιόπουλου ζητεί με εξώδικη δήλωσή της προς τις δυο ανακρίτριες αλλά και τον εισαγγελέα Ισ. Ντογιάκο να της αποδοθούν προσωπικά αντικείμενα και αρχεία από ηλεκτρονικό υπολογιστή που κατασχέθηκαν, κατά τη διάρκεια έρευνας που έγινε στο σπίτι της στις 5 Δεκεμβρίου από άντρες της Αντιτρομοκρατικής στο πλαίσιο της ανάκρισης που διενεργούν οι κυρίες Κλάπα και Δημητροπούλου.
Όπως αναφέρει η κ. Μαργέτη στο πλαίσιο της έρευνας κατασχέθηκε σκληρός δίσκος υπολογιστή στον οποίο βρίσκονταν αποθηκευμένες δικογραφίες που χειρίζονταν ως δικηγόρος καθώς και άλλα αρχεία με προσωπικά της δεδομένα. Η σύζυγος του Π. Ηλιόπουλου ζητεί να της αποδοθούν τα κατασχεθέντα εντός πέντε ημερών, επικαλούμενη μεταξύ άλλων το δικηγορικό απόρρητο, τις διατάξεις που προστατεύουν τα προσωπικά δεδομένα αλλά και το γεγονός ότι δεν είναι κατηγορούμενη για την υπόθεση της Χ.Α.
Πηγή: www.protothema.gr

1 σχόλιο

  1. Μπούτζουκας Τηλέμαχος13 Φεβ 2014, 10:02:00 μ.μ.

    ΤΟΥΣ ΜΑΪΜΟΎ ΠΟΛΊΤΙΚΟΥΣ ΠΌΤΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΙΆΣΟΥΜΕ;

    Είμαι διαβητικός και ινσουλινοεξαρτώμενος...κάνω γύρω στης 90-100 μονάδες ινσουλίνη την ήμερα...εκτός τα άλλα...
    ΚΑΙ Ο ΜΑΛΑΚΑΣ Ο ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΟΣ συγνώμη κύριε ΖΑΝ ΚΟΕΝ..{ ΜΕ ΕΝΤΟΛΉ ΣΑΜΑΡΆ το έκανε;


    Εγκληματίας κατ' εξακολούθηση ο Άδωνις Γεωργιάδης γιατί σύμφωνα με την ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 256 7 Φεβρουαρίου 2014 βάζοντας πλαφόν στους γιατρούς για την συνταγογράφηση μέσα στις παθήσεις ΑΜΕΑ τις οποίες εξαιρεί από το πλαφόν δεν συμπεριλαμβάνει τον Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου Ι και ΙΙ!

    Όπως και ο Γ.Γ. του υπουργείου εργασίας κ. Κόκκορης που δεν συμπεριλαμβάνει τον διαβήτη τύπου Ι και ΙΙ(ένα αυτοάνοσο νόσημα που δεν πρόκειται πότε να γίνει καλά και ο ασθενής που έχει και επιπλοκές που οδηγούν στον θάνατο ταλαιπωρείται έως τον θάνατο του) στην λίστα με τις εξαιρέσεις των παθήσεων ΑΜΕΑ που θα περνούν από επιτροπές έτσι και ο Άδωνις Γεωργιάδης δεν συμπεριλαμβάνει στην εξαίρεση του πλαφόν τον σακχαρώδη διαβήτη!

    Ο ανεπαρκής απαράδεκτος για να ικανοποιήσει την ΤΡΟΙΚΑ καταδικάζει μια κοινωνική ομάδα στην ανέχεια για να μην πάρει φάρμακα ώστε να μην μπορέσει να επιβιώσει!

    Τα φάρμακα του ζαχαρώδη διαβήτη και αναφέρομαι στην ινσουλίνη είναι πολύ ακριβά που αγγίζουν μηνιαία τα 300€, τι κάνει λοιπόν ο ανεπαρκής μνημονιακός εγκληματίας, λέει τους διαβητικούς να κάνουν έναν μαραθώνιο σε ανεύρεση γιατρού και όπου ο γιατρός έχει περάσει το πλαφόν να πάει στον επόμενο και επόμενο και στον επόμενο μέχρι να βρει γιατρό να του γράψει την ινσουλίνη που χρειάζεται για την επιβίωση του!

    Η κυβέρνηση έχει υπεξαιρέσει επιδόματα των ΑΜΕΑ που πάσχουν από ζαχαρώδη διαβήτη και μέσα σε αυτούς είναι και ανήλικα παιδάκια ακόμα και 6 μηνών, για μήνες μέχρι να επανεξεταστούν από τα ΚΕΠΑ και έχει βάλει και επικίνδυνους να διαχειρίζονται την τύχη τους.

    Σε μια ΕΝΤΟΛΗ Σαμαρά ΠΆΛΙ ευελπιστούν πλέον οι ευπαθείς κοινωνικές ομάδες για να αποτρέψουν το εγκληματικό έργο των ανίκανων και ανεπαρκών που τους οδηγούν στον θάνατο και στην ανέχεια αντί να τους προσέχουν και να τους έχουν ως προτεραιότητα.

    ΔΕΝ είναι δύσκολο να απομακρύνεται τους ανεπαρκείς ΓΙΑΤΙ είναι και μαλάκες...Ευτυχώς που ΈΒΑΛΑΝ ΣΤΑΥΡΌ στης ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΩ ΝΑ ΑΓΩΡΑΣΩ ΜΠΡΟΚΕΣ ΝΑ ΣΤΑΥΡΟΣΩ
    ΤΑ ΑΠΟ-ΚΌΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΒΕΛΙΖΕΛΟΥ...ΆΝΤΕ ΓΑΜΙΘΗΤΑΙ ΡΕΕΕ..ΕΤΣΙ ΆΠΛΑ ΚΑΙ ΚΆΝΕΤΕ ΜΟΥ ΜΉΝΥΣΗ....ΟΥΣΤΤΤΤΤ ΧΑΜΟΥΡΕΣ..ΟΛΟΙ..ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΣΙΡΙΑΡΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση