GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Θέλει να πάει στο Μουντιάλ ο Τζόρβας

Την επιθυμία του να είναι στις επιλογές του Φερνάντο Σάντος και να εκπροσωπήσει την Εθνική ομάδα στα γήπεδα της Βραζιλίας στο Μουντι...


Την επιθυμία του να είναι στις επιλογές του Φερνάντο Σάντος και να εκπροσωπήσει την Εθνική ομάδα στα γήπεδα της Βραζιλίας στο Μουντιάλ του 2014 εξέφρασε ο Αλέξανδρος Τζόρβας.
Ωστόσο, ο τερματοφύλακας του Απόλλωνα τόνισε πως ανεξάρτητα από την επιθυμία του την τελική απόφαση θα την πάρει ο Ομοσπονδιακός τεχνικός. Όσον αφορά το μέλλον του σε συλλογικό επίπεδο ο Τζόρβας τόνισε πως δύσκολα θα αποφάσιζε να πάρει μεταγραφή σε ομάδα του εξωτερικού και αυτό λόγω της οικογένειας του.
Ακόμη, εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο Απόλλων θα τα καταφέρει και θα παραμείνει στην κατηγορία.
Αναλυτικά τα όσα απάντησε στις ερωτήσεις των φιλάθλων στην επίσημη ιστοσελίδα της Σούπερ Λίγκας:
Πόσο δύσκολο ήταν για σένα, να προσαρμοστείς από το ελληνικό πρωτάθλημα στο ιταλικό και ξανά στο ελληνικό; Αν είχες τη δυνατότητα θα έφευγες πάλι για το εξωτερικό;
«Οι διαφορές ανάμεσα στο ποδόσφαιρο που άφησα όταν έφυγα για το εξωτερικό και σε αυτό που βρήκα στην Ιταλία αλλά και τώρα που επέστρεψα πάλι, είναι τεράστιες.
Βέβαια όταν έφυγα τα πράγματα δεν ήταν τόσο άσχημα αλλά πήγα σε ένα σαφώς ανώτερο πρωτάθλημα. Προσαρμόστηκα σε όλες τις περιπτώσεις διότι οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές είμαστε υποχρεωμένοι να το κάνουμε. Αυτό που προέχει να κάνουμε είναι ό,τι καλύτερο υπό οποιεσδήποτε συνθήκες.
Θα το σκεφτόμουν πολύ σοβαρά να φύγω και πάλι στο εξωτερικό. Γύρισα για την οικογένειά μου. Δύσκολα θα έπαιρνα μια τέτοια απόφαση. Αλλά ποτέ δεν λέω ποτέ».
Διακρίνεις να έχουν συμβεί μεγάλες αλλαγές στο ελληνικό πρωτάθλημα μέσα στην διετία που έλλειπες στο εξωτερικό;
«Ναι έχουν συμβεί τεράστιες αλλαγές κυρίως όσον αφορά το μπάτζετ των ομάδων. Αλλά και την ποιότητα των παικτών που υπάρχουμε στη λίγκα.
Μεγάλο αριθμός ομάδων έχει οικονομικά προβλήματα μη αντιμετωπίσιμα ενώ βλέπουμε ομάδες τεραστίου μεγέθους που είναι σε μικρότερες κατηγορίες. Υπάρχουν παίκτες που νομίζω ότι παλαιότερα δεν θα μπορούσαν να ανταποκριθούν στη λίγκα. Επίσης τα γήπεδα είναι πλέον άδεια, δεν υπάρχουν χρήματα και όλα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα την πτώση της ποιότητας».
Θα ήθελες να παραμείνεις στον Απόλλωνα και την επόμενη χρονιά; Έχεις δεθεί με την ομάδα;
«Έχω δεθεί με τους ανθρώπους της ομάδας. Δηλώνω και πάλι ότι ο πρόεδρος, η ηθική του και οι αρχές του συμβαδίζουνε με τις αρχές μου και γι? αυτό επέλεξα και αυτή την ομάδα. Τον αν παραμείνω ή όχι θα κριθεί από πολλά . Ας περιμένουμε…».
Πιστεύεις ότι οι φετινές σου εμφανίσεις θα σου εξασφαλίσουν μια θέση στο στην Εθνική για το Μουντιάλ;
«Αυτό δεν μπορώ να το ξέρω εγώ. Ευελπιστώ, αλλά την απόφαση θα την πάρει ο την πάρει ο Ομοσπονδιακός τεχνικός. Η δική μου άποψη και τα λόγια μου δεν έχουν καμία βαρύτητα. Σίγουρα επιθυμώ να έχω μια θέση στους 23 αλλά αυτό νομίζω ότι είναι αυτονόητο».
Πιστεύεις ότι υπάρχει ποιότητα στην ομάδα ώστε να καταφέρει να παραμείνει στην κατηγορία;
«Ο δεύτερος γύρος αυτό μας έδειξε. Παρά τις δυσκολίες του πρώτου γύρου, όπου μαζέψαμε ελάχιστους βαθμούς και είχαμε πολλές ήττες, στον δεύτερο γύρο βελτιώσαμε πολύ τη συγκομιδή μας. Θεωρώ ότι στα τελευταία 8 ματς μπορούμε να τα καταφέρουμε παρά το γεγονός ότι το πρόγραμμα δεν είναι ευνοϊκό».
Ποια είναι η προετοιμασία που κάνεις πριν από κάθε παιχνίδι ώστε να σε βοηθά να παραμείνει συγκεντρωμένος;
«Μικρότερος η προετοιμασία ήταν να κάνω έντονο ζέσταμα. Κυρίως όταν αγωνιζόμουν στον Παναθηναϊκό και είχα ελάχιστες συμμετοχές. Έπρεπε να είμαι έτοιμος στη διάρκεια του 90λεπτου αν χρειαστεί να παίξω. Τώρα στα 31 μου το ζέσταμα έχει μειωθεί. Λειτουργεί ο εγκέφαλος και η εμπειρία μου.
Είναι η καλύτερη προετοιμασία για να κρατηθείς σε εγρήγορση. Αλλά το πιο σημαντικό κομμάτι είναι η εβδομαδιαία προπόνηση. Έχω την τύχη να δουλεύω με τον Μάκη Βενιαμίν ο οποίος στη φετινή σεζόν έχει παίξει καθοριστικό ρόλο για την αγωνιστική πορεία μου και τον ευχαριστώ για αυτό».
Ποιόν Έλληνα και ποιον ξένο τερματοφύλακα έχεις ως ίνδαλμα και γιατί;
«Ως παίκτη που αγωνίστηκε στην Ελλάδα, είχα και θα έχω τον Βάντσικ στο μυαλό μου. Ήταν ο παιδικός μου ήρωας. Τον γνώρισα από κοντά, δούλεψα μαζί του και παραμένουμε φίλοι. Νομίζω ότι είναι ο καλύτερος ξένος τερματοφύλακας όλων των εποχών στην Ελλάδα.
Αυτή είναι η ευλογία σε αυτή τη δουλειά. Να δουλεύεις με τέτοιους ανθρώπους. Στο εξωτερικό νομίζω ότι ξεχώριζε ο Μπουφόν λόγω προσωπικότητας, πέρα από το ότι ήταν ο κορυφαίος στον κόσμο για πολλά χρόνια. Ο δεύτερος είναι φυσικά ο Κασίγιας, ο οποίος στην ηλικία πού είναι σήμερα έχει κάνει πάμπολλα παιχνίδια και κατέκτησε τα πάντα».
Ποιος άνθρωπος πιστεύεις ότι έπαιξε καθοριστικό ρόλο για την εξέλιξη της καριέρας σου;
«Αναμφισβήτητα ο πρώτος και μεγάλος δάσκαλος είναι ο Τάκης Οικονομόπουλος. Με βοήθησε σε ηλικία 14 ετών. Στα 15 με προώθησε στην 1η ομάδα του Παναθηναϊκού και επί επτά έτη δουλέψαμε μαζί αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά για να κατανοήσω τη θέση. Αν δεν ήταν αυτός η εξέλιξή μου θα ήταν διαφορετική».
Πως αισθάνεσαι που αγωνίζεσαι σε μια από τις πιο ιστορικές ομάδες της χώρας;
«Αισθάνομαι ωραία γιατί ο Απόλλωνας εκπέμπει ρομαντισμό που δεν μπορείς να βρεις σε άλλη ελληνική ομάδα. Βλέπω πολλά παιδιά και οικογένειες στο γήπεδο. Δεν υπάρχει βία και οι οπαδοί έμειναν κοντά, μετέφεραν οι παλιοί την αγάπη τους στο οικογενειακό τους περιβάλλον και ακολούθησαν την ομάδα και σε δύσκολες κατηγορίες. Αυτό με κάνει να αισθάνομαι ωραία και ρομαντικά για την ομάδα μου».
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση