GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κροάτης νομικός δεν αναγνωρίζει γενοκτονία

Γενοκτονία δεν υπήρξε ούτε σε βάρος των Κροατών, ούτε σε βάρος των Σέρβων στο έδαφος της Κροατίας στον πόλεμο, υποστηρίζει ο Κροάτης...


Γενοκτονία δεν υπήρξε ούτε σε βάρος των Κροατών, ούτε σε βάρος των Σέρβων στο έδαφος της Κροατίας στον πόλεμο, υποστηρίζει ο Κροάτης δικηγόρος, Άντο Νόμπιλο.
"Θα ήταν πιο συνετό οι προσφυγές να αποσυρθούν, επειδή γενοκτονία, ευτυχώς, δεν υπήρξε" τόνισε ο κ. Νόμπιλο σε δηλώσεις του στην εφημερίδα "Ντάνας" του Βελιγραδίου με αφορμή την έναρξη της συζήτησης, στις 3 Μαρτίου, ενώπιον του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης (ICJ) επί των αμοιβαίων προσφυγών της Κροατίας και της Σερβίας για γενοκτονία στη διάρκεια του πολέμου στην Κροατία, το 1991-1995.
Αν οι κυβερνήσεις αποφασίσουν να αποσύρουν τις προσφυγές, τότε από το πεδίο του δικαίου εισερχόμαστε στη σφαίρα της καθαρής πολιτικής και της στιγμής που είναι κατάλληλη για τις κυβερνήσεις της Κροατίας και της Σερβίας να κάνουν μια τέτοια κίνηση και να μην προκαλέσουν πολιτική ζημία, σημείωσε, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Απαντώντας στην ερώτηση αν στην αρχή της διαδικασίας στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης (ICJ) θα έρθει η στιγμή που οι προσφυγές θα αποσυρθούν, ο κ. Νόμπιλο είπε ότι προφανώς αυτή η στιγμή δεν έχει έρθει και όσον αφορά την Κροατία δεν πρόκειται να έρθει.
"Η κροατική πολιτική έθεσε σειρά όρων υπό τους οποίους θα μπορούσε να αποσύρει την προσφυγή, αλλά δεν είναι νομικοί όροι, ούτε συνδέονται άμεσα με την προσφυγή- όπως η επιστροφή των πολιτιστικών αγαθών ή το αίτημα κατάθεσης στοιχείων για τους αγνοούμενους.
"Στην πραγματικότητα αναζητείται μία “κομψή” πολιτική διέξοδος, ώστε να παραιτηθεί από την προσφυγή κι αυτό να μην επιφέρει ζημιά στις αρχές της Κροατίας" υπογράμμισε ο κ. Νόμπιλο.
Όταν αρχίσει η διαδικασία, υπάρχει ενδεχόμενο εξωδικαστικής συμφωνίας, αλλά οι κυβερνήσεις πρέπει να έχουν υπόψη ότι όσο περνάει ο καιρός τόσο πιο δύσκολα μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο και ότι τα έξοδα της δίκης αυξάνονται συνεχώς.
Και οι δύο πλευρές έχουν προσλάβει νομικούς ειδικούς, το έργο των οποίων κοστίζει πολύ, υπάρχουν δικαστικά έξοδα που πρέπει να πληρωθούν και το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης δεν λειτουργεί δωρεάν, είπε ο κ. Νόμπιλο, τονίζοντας ότι το μεγαλύτερο κόστος αφορά τα διεθνή νομικά γραφεία που εκπροσωπούν τη μία και την άλλη πλευρά.
Σχολιάζοντας κατά πόσο θα επηρεάσει η διαδικασία στο ICJ τις σχέσεις των δύο χωρών, εκτίμησε ότι ούτε τώρα είναι σε φάση φιλίας και ειρήνης.
"Ωστόσο, η διαδικασία αυτή είναι συνέχεια των γεγονότων του πολέμου και σίγουρα θα οδηγήσει σε πρόσθετη ψύχρανση των σχέσεων.
Η Σερβία είναι γειτονική χώρα, ξεκίνησε την πορεία προς την ΕΕ, εμείς είμαστε ήδη εκεί και το συμφέρον μας είναι και η Σερβία να προσχωρήσει και οι σχέσεις μας είναι φιλικές και θερμές" είπε ο κ. Νόμπιλο, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.
Τόνισε ακόμη ότι ακροδεξιές ομάδες επιβιώνουν από τέτοιες ιστορίες, υπάρχουν και λειτουργούν χάρη σε τέτοια θέματα που επιβάλλονται στην κοινή γνώμη και ότι στην αρχή της διαδικασίας θα αναβιώσει ο ανταγωνισμός μεταξύ Σερβίας και Κροατίας.
Η Κροατία κατέθεσε προσφυγή εναντίον της τότε Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γιουγκοσλαβίας τον Ιούλιο του 1992 και η Σερβία κατέθεσε την αντιπροσφυγή τον Ιανουάριο του 2010.
Πηγή: www.real.gr

1 σχόλιο

  1. Η Γερμανία επιτίθεται στο Στάλινγκραντ !!! Η Γερμανία επιτίθεται στην Μόσχα, και συγκεντρωτικά αποβλέπει στην κατάληψη όλης της Ρωσίας , της Σοβιετίας ….Αυτός είναι ο στόχος της! Η Ουκρανία είναι το προγεφύρωμα …..
    Εβδομήντα χρόνια από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο που ξεκίνησε ο Αδόλφος Χίτλερ και υλοποίησαν οι Χιτλερικοί του από όλη την Γερμανία, αυτοί που στο Ρωσικό μέτωπο έβγαζαν φωτογραφίες τις στιγμές που πετούσαν στον αέρα αρπαγμένα, από αυτούς, από την αγκαλιά της Ρωσίδας μάνας τους βρέφη και ως πιάτα σκοποβολής τα πυροβολούσαν με πολεμικά όπλα και τα σκότωναν στον αέρα, αυτοί που σκότωσαν εκατομμύρια ανθρώπους σε όλη την Ευρώπη, αυτοί που κατέστρεψαν εκατομμύρια σπίτια και περιούσιες, αυτοί που κατασκεύασαν φούρνους για να καίνε μέσα τους, ζωντανούς και νεκρούς τους αιχμαλώτους τους, αυτοί που σκοτώσανε με δηλητηριώδη αέρια σε κλειστούς χώρους χιλιάδες αιχμαλώτους από διάφορες χώρες της Ευρώπης, εδώ και χρόνια, μεθοδικά, επιστημονικά, με Χιτλερική ψυχολογία, με επικεφαλής τα οικονομικά θωρηκτά τους υποσκάπτουν τα ηθικά και κοινωνικά στοιχεία των χωρών που εγκαθίστανται ως επενδυτές, και τις καταλαμβάνουν την μια μετά την άλλη.
    Αυτοί και πάλι οι ελεεινότεροι ολοκλήρου του κόσμου, οι φονιάδες των λαών, καρδαμωμένοι οικονομικά και πολιτικά έχουν ξεκινήσει τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο, μάλιστα έχουν πείσει μέσω προδοτών και πρακτόρων τους πολλές από τις ηγεσίες Δυτικών χωρών να τους επιτραπεί να εξοπλιστούν και στρατιωτικά γιατί έτσι θα τις ελαφρύνουν από δικές τους στρατιωτικές δαπάνες…..ο νοών νοείτω τι μέλλει να γίνει μετά…..ένας λοχίας από το Βερολίνο, μέσω INTERNET θα ρυθμίζει τις υποθέσεις μιας περιφέρειας στην Ελλάδα, ένας λοχαγός πάλι μέσω INTERNET από το Βερολίνο τις υποθέσεις όλης της Πορτογαλίας… και αν του φέρουν αντίρρηση θα κόβει και θα ράβει εις βάρος των κατακτημένων εμπορικές πράξεις σε πρώτη φάση και σε δεύτερη με συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου, από αυτά που οι Γερμανοί τώρα κατασκευάζουν θα βάζει φωτιά σε μια επαρχία, έτσι για παραδειγματισμό….

    Η Ελλάδα μας εδώ και καιρό έχει πάψει να είναι Ελλάδα ΜΑΣ, είναι υπόδουλη της Γερμανίας, και σιγά σιγά και των Τούρκων πλιατσικολόγων που μέσω τάχα μου επενδύσεων από Άραβες η και απευθείας αρπάζουν Ελληνική γη με τις υπογραφές προδοτών Ελλήνων!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση