GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σταδιακή επιστροφή στις αγορές προαναγγέλλει ο επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ

Στα επιχειρήματα υπέρ της επιστροφής της Ελλάδας στις διεθνείς κεφαλαιαγορές αναφέρθηκε ο επικεφαλής του Οργανισμού Διαχείρι...

Στα επιχειρήματα υπέρ της επιστροφής της Ελλάδας στις διεθνείς κεφαλαιαγορές αναφέρθηκε ο επικεφαλής του Οργανισμού Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) Στέλιος Παπαδόπουλος σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Financial Times.

Μία «σταδιακή» επιστροφή θα επιτρέψει την επαναδημιουργία μίας καλά λειτουργούσας αγοράς ομολόγων και θα ενθαρρύνει την επιστροφή μακροπρόθεσμων επενδυτών. «Είναι το οικονομικό μέλλον της Ελλάδας –όχι το παρελθόν– που πιστεύουμε ότι θα είναι ο καθοριστικός παράγοντας, όταν οι θεσμικοί επενδυτές θα αξιολογήσουν την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές κεφαλαίων», δήλωσε ο κ. Παπαδόπουλος.

Ο επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ σημείωσε ότι η επάνοδος στις αγορές θα επικεντρωθεί, τουλάχιστον αρχικά, στην επαναδημιουργία του βάθους και της ρευστότητας της ελληνικής αγοράς ομολόγων με μικρές εκδόσεις ομολόγων.

Οι εταίροι της Ελλάδας «θέλουν επίσης να δουν την Ελλάδα να αποκτά και πάλι πρόσβαση στις αγορές με έναν αξιόπιστο και μόνιμο τρόπο», δήλωσε, προσθέτοντας ότι οι τρέχουσες υποχρεώσεις της χώρας για την εξυπηρέτηση του χρέους της είναι χαμηλές και θα βελτιωθούν περαιτέρω με τις αναμενόμενες αλλαγές στους όρους του προγράμματος διάσωσης.

Επιπλέον, πρόσθεσε ο κ. Παπαδόπουλος, η Ελλάδα «θα επιτύχει πλεόνασμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών που θα προκαλέσει θετική έκπληξη και επιστρέφει στην ανάπτυξη το 2014». Αυτά «είναι χαρακτηριστικά, που οι περισσότερες χώρες, αναπτυγμένες και αναδυόμενες, θα ζήλευαν», σημείωσε ο ίδιος.

Ο κ. Παπαδόπουλος εκτίμησε ότι οι μεσοπρόθεσμες εκδόσεις θα βοηθήσουν «να τονιστεί η συγκριτική αξία των ελληνικών κρατικών ομολόγων, να διευκολυνθούν οι εκδόσεις τίτλων από επιχειρήσεις και τράπεζες, όλα με την προοπτική να ανοίξει ο δρόμος για μία πιο εκτεταμένη επιστροφή στις αγορές».

Ο επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ δεν έδωσε άλλες λεπτομέρειες για τον χρόνο της επιστροφής στις αγορές, δηλώνοντας μόνο ότι ο ΟΔΔΗΧ είναι «έτοιμος να κάνει όλα τα αναγκαία βήματα για τη σταδιακή επιστροφή της Ελλάδας στις διεθνείς αγορές, όταν οι συνθήκες είναι ώριμες».

Πηγή: www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση