GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τριήμερη παράταση της εκεχειρίας στη Χομς

Η εκεχειρία στην πόλη Χομς ανάμεσα στους αντάρτες και τις συριακές δυνάμεις παρατάθηκε σήμερα για τρεις ακόμα ημέρες, δήλωσε ...

Η εκεχειρία στην πόλη Χομς ανάμεσα στους αντάρτες και τις συριακές δυνάμεις παρατάθηκε σήμερα για τρεις ακόμα ημέρες, δήλωσε ο κυβερνήτης της πόλης στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

"Η εκεχειρία παρατάθηκε για τρεις επιπλέον ημέρες, αρχής γενομένης από σήμερα, ώστε να επιτραπεί η απομάκρυνση και των υπόλοιπων πολιτών", δήλωσε τηλεφωνικώς ο κυβερνήτης Ταλάλ αλ Μπαράζι.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι από την περασμένη Παρασκευή, συνολικά 1.400 άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από την Παλιά Πόλη της Χομς, η οποία βρισκόταν υπό πολύμηνη πολιορκία. Από αυτούς, οι 220 εξακολουθούν να κρατούνται και να ανακρίνονται.

Ενώ οι γυναίκες και τα παιδιά επιτράπηκε να εγκαταλείψουν την πόλη, οι άνδρες ηλικίας από 15 ως 55 ετών θεωρούνται αξιόμαχοι από τις συριακές αρχές και αξιολογούνται από τις δυνάμεις ασφαλείας.

Ο Μπαράζι είπε ότι σήμερα 70 άνθρωποι αφέθηκαν ελεύθεροι, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Σε ανακοίνωσή του αργά χθες το βράδυ, εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ δήλωσε ότι η κυβέρνηση είχε δεσμευτεί να αφήσει ελεύθερους τους άνδρες αφού τους ανακρίνει.

"Αναμένουμε να τηρήσουν τη δέσμευσή τους", είπε ο εκπρόσωπος Έντγκαρ Βάσκες.

"Δεδομένων των πράξεων του καθεστώτος στο παρελθόν, η διεθνής κοινότητα δεν μπορεί να το θεωρήσει δεδομένο και χρειάζεται να παρακολουθήσει την τύχη αυτών των ανδρών.

Το καθεστώς εξακολουθεί να κρατάει έναν μεγάλο αριθμό (ανδρών) κάτω από φρικτές συνθήκες", είπε ο Βάσκες.

Πηγή: www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση