GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Δε θα τους στρώσουμε κόκκινο χαλί»

Στη βοήθεια που παίρνουν οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού από τους οπαδούς του στάθηκε ο Μίτσελ, μιλώντας στην βρετανική εφημερίδα «...


Στη βοήθεια που παίρνουν οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού από τους οπαδούς του στάθηκε ο Μίτσελ, μιλώντας στην βρετανική εφημερίδα «Guardian» εν όψει του αυριανού ματς με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για τους «16» του Champions League.
Επίσης, ο Ισπανός προπονητής τόνισε ότι οι Πειραιώτες θα κοιτάξουν στα μάτια τους «κόκκινους διαβόλους» και δεν πρόκειται να τους στρώσουν κόκκινο χαλί.
«Δεν θα τους στρώσουμε κόκκινο χαλί, θα πάμε να τους νικήσουμε. Θέλαμε να διασκεδάσουμε την ευρωπαϊκή εμπειρία μας και το έχουμε κάνει, αλλά ποιος λέει ότι θα σταματήσουμε τώρα;», είπε μεταξύ άλλων ο 51χρονος τεχνικός.
Τα καλύτερα αποσπάσματα των όσων δήλωσε ο Μίτσελ στον Guardian
Για τον κόσμο του Ολυμπιακού
«Είχαμε 34.000 οπαδού εδώ στο Κύπελλο τις προάλλες και κάνουν τόσο θόρυβο και το γήπεδο τους κάνει να ακούγονται με 90.000!
Όταν είσαι στον αγωνιστικό χώρο, πραγματικά σε ταρακουνούν. Μοιάζει σαν αυτή η πόλη να περιμένει για τη Γιουνάιτεντ. Είναι κρίμα που για εκείνους που η Γιουνάιτεντ δεν θα προπονηθεί εδώ μία μέρα πριν το ματς».
Για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει την αυριανή αναμέτρηση με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
«Στην αρχή της σεζόν είχα πει ότι η κατάκτηση του πρωταθλήματος και του Κυπέλλου ήταν μία πρόκληση, ενώ η συμμετοχή στην Ευρώπη είναι μία αυταπάτη.
Μία ελπίδα, κάτι που πρέπει να μας ενθουσιάζει. Αντιμετωπίσαμε την Μπενφίκα, την Άντερλεχτ, την Παρί και τώρα τη Γιουνάιτεντ. Εδώ και στο Ολντ Τράφορντ. Δεν έχω πάει ποτέ και είπα στους παίκτες μου πως: “αυτό είναι κάτι ιδιαίτερα. Αυτό δεν είναι ένα επάγγελμα, ένα λειτούργημα. “Θυμηθείτε τα παιδιά σας χρόνια. Πόσα παιδιά ήθελαν να γίνουν δικηγόροι; Κανένα. Ποιος ήθελε να γίνει ποδοσφαιριστής; Σχεδόν όλοι”».
Για το τακτικό κομμάτι του ματς
«Προτού σας πω ποιες αδυναμίες έχω εντοπίσει στην Γιουνάιτεντ, θα πρέπει να σκεφτώ και να ελπίζω ότι υπάρχουν τέτοιες!
Ο θαυμασμός και ο σεβασμός που αισθανόμαστε για την Μάντσεστερ θα μας κάνει να προσπαθήσουμε ακόμη πιο πολύ για να νικήσουμε. Δεν έχουμε ένα όπλο λέιζερ για να διαλύσουμε την άμυνά τους, αλλά έχουμε ιδέες και είμαστε ικανοί να ανταγωνιστούμε την Μάντσεστερ.
Και το εννοώ, να την ανταγωνιστούμε. Αυτό πιστεύω θα το καταλάβουν και θα το εκτιμήσουν οι αντίπαλοί μας την ώρα του αγώνα, δεν θα τους στρώσουμε κόκκινο χαλί, θα πάμε να τους νικήσουμε. Θέλαμε να διασκεδάσουμε την ευρωπαϊκή εμπειρία μας και το έχουμε κάνει, αλλά ποιός λέει ότι θα σταματήσουμε τώρα;».
Για τον εαυτό του
«Όταν έπαιζα ποδόσφαιρο, έλεγα ότι δεν θέλω να γίνω προπονητής. Έλεγα, όμως, ψέματα στον εαυτό μου. Ήμουν ήδη ένας προπονητής. Και αυτό θέλω να μεταδώσω στους ποδοσφαιριστές μου: ότι το ποδόσφαιρο είναι ένα λειτούργημα με βάση τη διάθεση. Δεν θέλω να το κάνουν από με υποχρέωση. Εκείνο που θέλω είναι να το κάνουν επειδή το θέλουν, με την καρδιά του, για τον σύλλογο. Είμαι κοντά στους παίκτες, θέλω να τους παρακινώ και όχι να τους απαιτώ τίποτα».
Για την νοοτροπία των Πειραιωτών
«Οι άνθρωποι ξεχνούν την έννοια της απόλαυσης. Όταν ένας ποδοσφαιριστής υποχρεώνεται, τότε μπορεί να αισθανθεί πίεση. Είναι σημαντικό να έχει καθαρό μυαλό.
Μιλάμε για διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού, το οποίο έχει προσωπικά και συναισθηματικά ζητήματα. Αυτό παίζει σημαντικό ρόλο και στην επιλογή του αρχικού σχήματος. Έχουμε μία ιδέα, για να παίζουμε επιθετικά και αμυντικά, έχοντας πάντα στο μυαλό μας έναν πιο άγριο στιλ παιχνιδιού».
Για την κατάσταση στους «κόκκινους διαβόλους» στη μετά-Φέρκγιουσον εποχή
«Είναι φυσιολογικό τα πράγματα είναι δύσκολα μετά τον Άλεξ Φέργκσιον. Τον θυμάμαι στο Αμπερντίν στο Κύπελλο Κυπελλούχων κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης το 1983/ Αυτή ήταν η πρώτη φορά που τον… καταράστηκα! Έκανε τη νίκη να μοιάζει φυσιολογική».
Για τον διάδοχο του, τον Ντέιβιντ Μόγες
«Το γεγονός ότι έχει υπογράψει εξαετές συμβόλαιο συνεργασίας δείχνει μεγάλη σταθερότητα. Σε άλλους συλλόγους δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο. Υπάρχει ένας τρόπος, μία ιδέα. Θέλουν να τον προστατέψουν. Αν κοιτάξετε τους μεγάλους συλλόγους, όπως και η Γιουνάιτεντ, οι καλύτερες στιγμές του υπάρχει όταν υπάρχει συνέχεια και βασίζονται σε έναν κορμό παικτών από την ίδια τη χώρα, όπως οι Γκιγκς, Νέβιλ, Σκόουλος, Μπέκαμ, Μπατ. Και εδώ στον Ολυμπιακό λέω στον πρόεδρο (τον Βαγγέλη Μαρινάκη) ότι οι Έλληνες είναι σημαντικοί για την ομάδα».
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση