GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

“Οι ευρωπαϊκές θύρες παραμένουν ανοιχτές”

Ο Χέρμαν βαν Ρομπέι, από τη Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας, όπου πραγματοποίησε επίσκεψη, τόνισε τη σημασία της διαδικασίας προσέγγισης ό...


Ο Χέρμαν βαν Ρομπέι, από τη Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας, όπου πραγματοποίησε επίσκεψη, τόνισε τη σημασία της διαδικασίας προσέγγισης όλων των κρατών των δυτικών Βαλκανίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Διεμήνυσε επίσης ότι στην Ένωση δεν υπάρχει κόπωση από τη διεύρυνση και ότι οι "ευρωπαϊκές θύρες παραμένουν ανοιχτές", σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.
"Η ευρωπαϊκή προοπτική για τα δυτικά Βαλκάνια είναι απολύτως ζωτικής σημασίας για την ειρήνη στο τμήμα αυτό της Ευρώπης, το οποίο τελευταίο υπέφερε λόγω πολέμου",
τόνισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου μετά από συνομιλίες με τον πρόεδρο και την πρωθυπουργό της Σλοβενίας, Μπορούτ Παχόρ και Άλενκα Μπράτουσεκ και τον πρόεδρο της Βουλής, Γιάνκο Βέμπερ.
Η ευρωπαϊκή προοπτική είναι αναγκαία όχι μόνο για τις χώρες της περιοχής, αλλά και για την Ουκρανία, τη Γεωργία και τη Μολδαβία.
Ο κ. Παχόρ είπε ότι για την ανάπτυξη της ΕΕ είναι σημαντική η εμβάθυνση της ολοκλήρωσης με το απαραίτητο όραμα, ώστε να μπορέσει να αντέξει την κρίση και να γίνει ανταγωνιστική σε παγκόσμιο επίπεδο.
Αυτό, όπως τόνισε ο Σλοβένος πρόεδρος, μπορεί να επιτευχθεί με την υλοποίηση του οράματος των "ενωμένων κρατών της Ευρώπης", όπου θα διαφυλάσσονται οι εθνικές ταυτότητες.
Ο κ. Βαν Ρομπέι και η πρωθυπουργός της Σλοβενίας συμφώνησαν ότι αν και η χώρα έχει κάνει πολλά βήματα τον τελευταίο χρόνο, κυρίως στον οικονομικό τομέα, πρέπει να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις.
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου επισκέφθηκε τη Λιουμπλιάνα για έκτη φορά από την ανάληψη των καθηκόντων του, το 2009.
Επίσης, υπογράμμισε ότι στόχος του δεν είναι να δώσει μαθήματα στη Σλοβενία και επεσήμανε ότι χρειάζονται μέτρα για την ώθηση της ανταγωνιστικότητας.
Ολόκληρη η Ευρώπη χρειάζεται το ίδιο, όχι μόνον η Σλοβενία, η κυβέρνηση της οποίας γνωρίζει τι πρέπει να γίνει χωρίς τις συστάσεις μου, τόνισε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος.
Ο κ. Βαν Ρομπέι είπε ότι ακόμη κι αν η Σλοβενία δεν ήταν μέλος της ευρωζώνης, οι μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό σύστημα, στην αγορά εργασίας και στον τραπεζικό τομέα θα ήταν αναγκαίες.
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι μεταρρυθμίσεις για τις οποίες η Σλοβενία έχει δεσμευθεί θα αρχίσουν να αποδίδουν.

Απέρριψε επιπλέον τις κατηγορίες ότι οι πολιτικές λιτότητας είναι αναποτελεσματικές.
Ο κ. Βαν Ρομπέι παραδέχθηκε ότι η κρίση διαρκεί περισσότερο απ” όσο αναμενόταν και τόνισε ότι το υπερβολικό χρέος δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με περισσότερο χρέος.

Ακόμη ανέφερε ότι τα χρόνια της κρίσης υπήρξε ραγδαία αύξηση του δημόσιου χρέους της Σλοβενίας.
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο οποίος συμμετείχε σε συζήτηση για το μέλλον της ΕΕ στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου της Λιουμπλιάνας τόνισε τη σημασία της ενίσχυσης της δημοσιονομικής και οικονομικής ένωσης και της περαιτέρω διεύρυνσης της ΕΕ.
Εξέφρασε την ελπίδα ότι θα επιτευχθεί τελική συμφωνία για την τραπεζική ένωση προτού συγκροτηθεί το νέο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ο κ. Βαν Ρομπέι εκτίμησε ότι η υπαρξιακή απειλή για την ΕΕ από την κρίση έχει τελειώσει, αλλά τα οικονομικά προβλήματα και τα προβλήματα με την ανεργία παραμένουν.
Πηγή: www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση