GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ποιος τύπος σeξ εκτοξεύει τους δείκτες ψυχικής υγείας

Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι τα άτομα που προτιμούν το kinky sεx εκδηλώνουν μεγαλύτερη ψυχολογική σταθερότητα... Η μελέτη που δημ...


Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι τα άτομα που προτιμούν το kinky sεx εκδηλώνουν μεγαλύτερη ψυχολογική σταθερότητα...

Η μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Sεxual Medicine δείχνει ότι τα άτομα αυτά έχουν υψηλότερες βαθμολογίες σε αρκετούς δείκτες ψυχικής υγείας, σε σύγκριση με άτομα που κρατούν τη φαντασία και την περιπέτεια έξω από τη σeξουαλική τους ζωή.

Οι ερευνητές πραγματοποίησαν δημοσκόπηση σε 902 άτομα που αγαπούν το kinky sεx και 434 άτομα που προτιμούν τις πιο ήπιες μορφές σeξουαλικής έκφρασης.

Καθένας από τους συμμετέχοντες απάντησε σε ερωτηματολόγια που αφορούσαν στην προσωπικότητα, τη γενικότερη ευεξία, την ευαισθησία απέναντι στην απόρριψη και το στυλ δέσμευσης στις σχέσεις. Οι συμμετέχοντες δε γνώριζαν ποιος ήταν ο σκοπός της μελέτης.

Παλαιότερα, οι ειδικοί είχαν υποστηρίξει ότι οι σχετικά ακραίες σeξουαλικές προτιμήσεις μπορεί να σχετίζονται άμεσα με παρελθοντικές εμπειρίες βίας, κακοποίησης ή ψυχικών διαταραχών, όμως οι έρευνες διέψευσαν αυτούς τους ισχυρισμούς.

Μάλιστα, η νέα μελέτη δείχνει ότι τα άτομα που αγαπούν το kinky sεx παρουσιάζουν καλύτερους δείκτες ψυχικής υγείας. Συγκεκριμένα, δεν εκδηλώνουν υψηλά επίπεδα νευρωτισμού, εσωστρέφειας και ευαισθησίας στην απόρριψη, ενώ παράλληλα νιώθουν μεγαλύτερη ασφάλεια στη σχέση τους και αισθάνονται περισσότερη ευεξία.

Ο επικεφαλής της μελέτης Αντρέας Γουισμέιχερ από το Πανεπιστήμιο Nyenrode της Ολλανδίας δήλωσε πως τα άτομα αυτά πιθανόν έχουν μεγαλύτερη επίγνωση και επικοινωνούν αποτελεσματικότητα τις σeξουαλικές τους επιθυμίες. Επίσης, μπορεί να έχουν δουλέψει περισσότερο με τον εαυτό τους ώστε να αποδεχθούν αυτό που η κοινωνία πολλές φορές κατακρίνει.


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση