GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Filip Hracek της Google μιλά για τα Google Quizzes

Ήρθε να μιλήσει για μια νέα γλώσσα προγραμματισμού (την Dart) και να πραγματοποιήσει για την Google, όπου εργάζεται, μια δύσ...


Ήρθε να μιλήσει για μια νέα γλώσσα προγραμματισμού (την Dart) και να πραγματοποιήσει για την Google, όπου εργάζεται, μια δύσκολη δοκιμασία που όμως ανοίγει μια «πόρτα» πρόσληψης στην εταιρεία.

Τα «Google Quizzes», που θα πραγματοποιήθηκαν στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο του «Developer Days» (στο Ι.Βελλίδης της ΔΕΘ), δίνοντας μια ευκαιρία να δοκιμάσει κανείς τις δυνάμεις του.

Όπως λέει χαρακτηριστικά ο Filip Hracek από την Google Global, πρόκειται για ένα πολύ δύσκολο τεστ: «Ακόμη και για μένα τον ίδιο είναι πολύ δύσκολο. Να σας πω την αλήθεια, χαίρομαι που εργάζομαι ήδη για την Google και δεν χρειάζεται να το κάνω» αναφέρει αστειευόμενος.

«Ωστόσο, πιστεύω ότι ακόμη κι αν κάποιος καταφέρει να πετύχει, το 80% θα σημαίνει ότι είναι πολύ καλός υποψήφιος για να εργαστεί στην Google για τα δεδομένα των υπευθύνων στη Ζυρίχη» διευκρινίζει.

Τα «Google Quizzes», σύμφωνα με τον Filip Hracek, δεν είναι ο μοναδικός δρόμος για κάποιον που θέλει να εργαστεί στην εταιρεία. «Υπάρχει πάντα η δυνατότητα για όποιον το επιθυμεί να μπει στην ιστοσελίδα της Google και να κάνει αίτηση για δουλειά. Απλώς, εδώ γίνεται κάτι διαφορετικό, είναι ένα είδος διαγωνισμού για να ξεχωρίσει κανείς αλλά, κυρίως, κατά μία έννοια, κινητοποιεί όσους μπορεί να διστάζουν και να μην τολμούν» εξηγεί.

Από τις πρώτες εικόνες, το «Developer Days» τού προκάλεσε ιδιαίτερη έκπληξη:

«Εντυπωσιάστηκα από τη συμμετοχή και τον ενθουσιασμό των ανθρώπων εδώ. Συνήθως, αντίστοιχα events που γίνονται στο εξωτερικό είναι τουλάχιστον 10 φορές μικρότερα. Η κοινότητα των προγραμματιστών (GDG Thessaloniki) εδώ κάνει εξαιρετική δουλειά και φαίνεται γενικότερα ότι ο κόσμος ενδιαφέρεται για την τεχνολογία» επισημαίνει.

«Τελικά, το μέλλον είναι εκεί» όπως λέει ο κ.Hracek. «Πιστεύω ότι η τεχνολογία γενικότερα και ο προγραμματισμός μπορούν να απορροφήσουν πολύ κόσμο επαγγελματικά. Σήμερα, από όσο γνωρίζω μόνο το 2% του “εργατικού οικοσυστήματος” είναι προγραμματιστές, ενώ αυτό το ποσοστό, με τις ανάγκες που υπάρχουν, θα μπορούσε να αυξηθεί σε 20%» σημειώνει.

Η τεχνολογία, όπως σημειώνει, θα μπορούσε να «απαντήσει» στα αδιέξοδα της ανεργίας, όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για την Τσεχία από όπου κατάγεται και οπουδήποτε. Είναι ένας τομέας που έχει πολλά να προσφέρει. Τον ίδιο πάντως τον «κέρδισε», αν και είχε προσανατολιστεί στη δημοσιογραφία, την οποία σπούδασε.

«Τα θέματα που έγραφα ήταν βέβαια πάντα σχετικά με τη συγκεκριμένη θεματολογία. Μια σειρά συμπτώσεων με έφεραν τελικά στο σήμερα να εργάζομαι για την Google», σημειώνει ο 31χρονος προγραμματιστής.

Υπάρχουν πολλοί «μύθοι» και πολλά ονειρικά σενάρια για το πώς είναι να εργάζεσαι στην Google, ωστόσο ο Filip Hracek, εξηγεί: «Ίσως κάποιοι πιστεύουν ότι εμείς που δουλεύουμε στην Google παίζουμε μπιτς βόλευ και διασκεδάζουμε» λέει γελώντας και συνεχίζει:

«Στην πραγματικότητα εργαζόμαστε πολύ σκληρά αλλά φυσικά δεν παραπονιόμαστε, υπάρχει πολλή υποστήριξη και ελευθερία, είναι πραγματικά μια σπουδαία εργασία».

Ο Filip Hracek ήταν ο βασικός ομιλητής στο «Dart Flight School» και «συστήνει» στον κόσμο μια νέα γλώσσα προγραμματισμού ανοιχτού κώδικα, που υποστηρίζεται από την Google.

Είναι και αυτός ένας βασικός προγραμματιστής της γλώσσας Dart. Με απλά λόγια εξηγεί γιατί θεωρεί πως η Dart είναι το μέλλον:

«Επειδή είναι ένας κώδικας που διευκολύνει τη δημιουργία εφαρμογών (apps) στο web browser. Σε βοηθά να κερδίζεις χρόνο και κάνει τις εφαρμογές πιο εύκολες στη χρήση. Πιστεύω ότι όποια εταιρεία θέλει να επενδύσει στο μέλλον και ξεκινά τώρα ή επαναπρογραμματίζει το λογισμικό της, θα πρέπει να χρησιμοποιήσει την Dart».

Tον Filip Hracek έχουν την ευκαιρία να ακούσουν από κοντά όσοι συμμετέχουν στο «Developer Days», που διεξάγεται έως και την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη από την κοινότητα των προγραμματιστών της Google (GDG Thessaloniki) και τη ΔΕΘ-HELEXPO.

«Είναι μια ευκαιρία να βρεθούν άνθρωποι που ασχολούνται με την τεχνολογία, επαγγελματίες και μη, για να μιλήσουν και να ανταλλάξουν ιδέες και απόψεις» υπογραμμίζει ο κ.Hracek.

Άλλωστε, ο προγραμματισμός ως διαδικασία -τουλάχιστον μέχρι σήμερα- έχει αρκετή απομόνωση, σύμφωνα με τον ίδιο. «Είναι αλήθεια ότι για να εργαστείς πρέπει να είσαι μπροστά στον υπολογιστή σου συγκεντρωμένος, αλλά πιστεύω ότι αυτό θα αλλάξει. Όσο υπάρχει εξέλιξη, τόσο θα μας διευκολύνει. Το βλέπει κανείς στην καθημερινότητά του, πόσα πράγματα μπορεί να κάνει π.χ. στη διάρκεια μιας διαδρομής» τονίζει ο Filip Hracek. Άλλωστε, η τεχνολογία, όπως λέει, προσαρμόζεται στις ανάγκες μας.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση