GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Πράσινο φως» του ΔΝΤ για δάνειο 300 εκατ. ευρώ στην Αλβανία

Το δάνειο των 300 εκατ. ευρώ για την Αλβανία ενέκρινε χτες το βράδυ το διοικητικό συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Η δαν...


Το δάνειο των 300 εκατ. ευρώ για την Αλβανία ενέκρινε χτες το βράδυ το διοικητικό συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Η δανειοδότηση έρχεται στο πλαίσιο της εφαρμογής της τριετούς συμφωνίας συνεργασίας με τα Τίρανα.
Σύμφωνα με αξιωματούχος του αλβανικού υπουργείου Οικονομικών η απόφαση αυτή ανάβει «πράσινο φως» σε νέες επενδύσεις από αλβανικές και ξένες εταιρείες στη χώρα.
Πηγές του υπουργείο ανέφεραν ότι μετά από αυτή την απόφαση, αναμένεται η εκταμίευση 100 εκατ. ευρώ για το πρώτο έτος, τα οποία θα προωθηθούν κυρίως για την αποπληρωμή των υποχρεώσεων προς τις επιχειρήσεις που εκτέλεσαν δημόσια έργα.
Σύμφωνα με της ίδιες πηγές, με την έγκριση της συμφωνίας στην Ουάσινγκτον, η πρώτη δόση των 100 εκατ. ευρώ θα εκταμιευθεί το Μάρτιο.
Πηγή: www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση