GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Έκανα 5λεπτη εκπομπή και με είχαν κατατάξει στους εχθρούς της ΝΔ»

Ο άνθρωπος με τις 300 φωνές και τα χίλια πρόσωπα, ο Γιώργος Μητσικώστας, αποκαλύπτει τον πόλεμο που δέχτηκε και τον κράτησε εκτός τη...


Ο άνθρωπος με τις 300 φωνές και τα χίλια πρόσωπα, ο Γιώργος Μητσικώστας, αποκαλύπτει τον πόλεμο που δέχτηκε και τον κράτησε εκτός της τηλεόρασης για χρόνια, θυμάται τις συμβουλές που του είχε δώσει η Μαλβίνα και δηλώνει πως «ναι», η Γιάννα Αγγελοπούλου έχει χιούμορ.
«Είμαι από τους ανθρώπους που όσο γυρίζω στο παρελθόν με στενοχωρούν κάποια πράγματα. Σχέσεις επαγγελματικές, φιλικές που δεν εξελίχθηκαν όπως θα ήθελα… Σε αυτή τη φάση της ζωής μου κάνω πια την αυτοκάθαρσή μου. Και σε προσωπικό επίπεδο. Ξεκίνησα για παράδειγμα, πάλι γυμναστική μετά από πολλά χρόνια. Τρέχω, κάνω πιλάτες, διαλογισμό. Πολλοί θα πουν: “Πάει αυτός, τρελάθηκε”. Το μόνο που θέλω είναι να βρω ψυχική γαλήνη», δηλώνει ο γνωστός κωμικός στο thema people του «Πρώτου Θέματος».
Όπως δήλωσε, έχει υπογράψει με το κανάλι Ε συμβόλαιο για 12 εκπομπές και το κλίμα αυτό του καινούργιο που τώρα στήνεται -της «παρθενογένεσης» όπως λέει- του αρέσει.
«Ξεκίνησα στο ραδιόφωνο, στον αντιπολιτευτικό 9,84 το ’88, με το σκάνδαλο Κοσκωτά. Τότε σατίριζα Παπανδρέου, Τσοβόλα, Κουτσόγιωργα και Κοσκωτά. Ήμουν πολύ καλός και είχα απήχηση, καθώς οι εκπομπές μου χτυπούσαν αυτό το σάπιο κατεστημένο που είχε αποκαλυφθεί και το οποίο έπρεπε να πέσει για να έρθει κάτι καλύτερο. Όταν η κυβέρνηση άλλαξε, το τότε συστημικό καθεστώς χρησιμοποίησε ξανά τις εκπομπές μου και τη σάτιρά μου αυτή τη φορά στοχευμένα για να ρίξει το Μητσοτάκη. “Έκανα τότε την «Ώρα του πρωθυπουργού”. Ήταν μόλις ένα πεντάλεπτο στο οποίο εμφανιζόμουν ως Μητσοτάκης, κι όμως κάποτε σε ένα υπουργικό συμβούλιο είχαν πει ότι οι εχθροί της παράταξης της Νέας Δημοκρατίας είναι τρεις: Κακαουνάκης, Τράγκας, Μητσικώστας. Η επιλογή μου θεωρώ πως ήταν τυχαία. Έτυχε να είμαι εγώ αυτός που βόλευε καλύτερα με το ταλέντο για τις 300 -όπως είχαν μετρήσει οι δημοσιογράφοι- φωνές μου», διηγείται και συνεχίζει:
«Εγώ όμως δεν είχα καταλάβει πώς ακριβώς παίζονται τα μεγάλα παιχνίδια κάτω από το τραπέζι και πόσο εύκολο είναι να αλλάξουν οι ισορροπίες που νομίζεις ότι γνωρίζεις. Άρχισα να το καταλαβαίνω όταν κάποια στιγμή δυσκολευόμουν να βρω δουλειά, ενώ ο κόσμος με ήθελε. Δεν είναι τυχαίο πως στα 22 χρόνια παρουσίας μου, τα καθαρά με εκπομπές στην τηλεόραση είναι μόλις 10».
«Η πρώτη φορά που βρέθηκα χωρίς δουλειά παρά τη θέλησή μου -μια χρονιά απείχα οικειοθελώς γιατί ήθελα να πάρω έστω και καθυστερημένα το πτυχίο μου- ήταν το ’97. Ήμουν 4 χρόνια εκτός. Τότε μου το είχαν πει και η Μαλβίνα και η Λιάνα Κανέλλη: “Σε κυνηγάει το καθεστώς Σημίτη, δεν μπορείς να κάνεις τίποτα”. Και πρόσθεσε η Μαλβίνα: “Έχω μείνει πια μόνο εγώ, μόνη μου, και είμαι σίγουρη ότι θα με κόψουν σύντομα”. Πάλευα εγώ, αλλά ήταν κλειστές όλες οι πόρτες», αφηγείται.
«Όταν το 2002 έκανα τη Γιάννα Αγγελοπούλου, ήμουν λίγο φοβισμένος γιατί είχα μείνει χωρίς δουλειά 4 χρόνια. Αποφασίσαμε όμως να το κάνουμε. Με παίρνει τηλέφωνο λοιπόν την επόμενη της εκπομπής η ιδιαίτερα της. “Ο κ. Μητσικώστας; Η κυρία Αγγελοπούλου θα ήθελε να σας μιλήσει”, μου λέει. Εγώ είμαι σίγουρος ότι μου κάνουν φάρσα. Ρωτάω αν συμβαίνει κάτι και μου απαντάνε ότι είναι για καλό».
«Κανονίζουμε να πάω την επομένη μέρα στα γραφεία του 2004, στις 11 το πρωί. Φτάνω λοιπόν εκεί και περιμένω να πεταχτεί κάπου ο Φερεντίνος. Ανέβηκα πάνω και η Γιάννα όντως με περίμενε. “Μα είσαι καταπληκτικός. Σε βλέπω”, μου λέει. Κάτσαμε να μιλήσουμε και έκανε πλάκα ότι θα μου στείλει το στυλίστα της να μου δείξει καλύτερα το πώς ντύνεται, ήταν άνετη. Αυτό δείχνει απίστευτη εξυπνάδα και σου δίνει κάπως την άδεια να συνεχίσεις τη δουλειά σου με τις ευλογίες της. Κρατήσαμε επαφή και ακόμα μιλάμε σε γιορτές για ευχές και χρόνια πολλά», αποκαλύπτει ο Γιώργος Μητσικώστας.
Πηγή: www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση