GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τσίπρας: «Η Ευρώπη χρειάζεται δράσεις – όχι ευχές»

Ο Α. Τσίπρας από την Σλοβενία όπου βρίσκεται ως υποψήφιος της ευρωπαϊκής Αριστεράς για την προεδρία της Κομισιόν επιτέθηκε εναντίον ...


Ο Α. Τσίπρας από την Σλοβενία όπου βρίσκεται ως υποψήφιος της ευρωπαϊκής Αριστεράς για την προεδρία της Κομισιόν επιτέθηκε εναντίον του Ζ.Κ. Γιούνκερ και του Μ. Σουλτ για την λιτότητα που επικρατεί στην Ευρώπη και κυρίως στις χώρες του νότου ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις εξελίξει στην Ουκρανία.
«Οι πολιτικές εξελίξεις στην Ουκρανία θα πρέπει να αφυπνίσουν κάθε πολίτη στην Ευρώπη. Είναι απαράδεκτο και επικίνδυνο ότι το ευρωπαϊκό πολιτικό κατεστημένο ανέχεται το νεοναζιστικό «Δεξιό τομέα» σε θέσεις εξουσίας. Είναι απαράδεκτο και επικίνδυνο ότι το ευρωπαϊκό πολιτικό κατεστημένο ανέχεται έναν Πρωθυπουργό που χαιρετά ναζιστικά. Αυτό που χρειαζόμαστε αμέσως είναι ειρηνική διευθέτηση της κρίσης. Ο μόνος που δικαιούται να αποφασίσει για το μέλλον του είναι ο ίδιος ο ουκρανικός λαός, με δημοκρατικό τρόπο.»
Παράλληλα άσκησε σκληρή κριτική απέναντι στις οικονομικές πολιτικές που ακολούθησε η Ε.Ε για την αντιμετώπιση της κρίσης στην Ελλάδα.
«Προτίμησαν να προκαλέσουν μια, χωρίς προηγούμενο σε περίοδο ειρήνης ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα, μόνο και μόνο για σώσει τον καπιταλισμό τύπου καζίνο στην Ευρώπη. Και με αυτόν τον τρόπο ανάγκασαν τους φορολογούμενους στον Νότο να πληρώσουν για τα κέρδη των τραπεζών του Βορρά.
Αναρωτιέμαι: Ο αντίθετος πολιτικός πόλος του κ. Γιούγκερ και του κ.Σουλτς, οι υποψήφιοι που έχουν τη στήριξη του ευρωπαϊκού κατεστημένου, αν κάποιος από αυτούς εκλεγεί τι ακριβώς θα κάνει για να σταματήσει αμέσως τη λιτότητα και τις αποτυχημένες πολιτικές της λεγόμενης «εσωτερικής υποτίμησης» στην Ευρώπη; Τι ακριβώς θα κάνει για να χρηματοδοτήσει από ευρωπαϊκούς πόρους την ισόρροπη και βιώσιμη ανάπτυξη της Ευρώπης; Τι συγκεκριμένο θα κάνει για να αναχαιτίσει την ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα;
Οι λαοί της Ευρώπης χρειάζονται δεσμεύσεις και δράση — όχι ευχές. Δε θέλουν την πολιτική, όπως μέχρι τώρα συνήθως ασκείται— θέλουν τη ρήξη με την πολιτική και τις πολιτικές αυτές» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Α. Τσίπρας.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως η υποψηφιότητα του για την προεδρία της Κομισιόν δεν είναι τυπική αλλά ουσιαστική και αναφέρθηκε αναλυτικά στους στόχους, προκειμένου όπως είπε να αλλάξει η Ευρώπη.
«Ποτέ στο παρελθόν, από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου οι Ευρωπαίοι ήταν τόσο ευρωσκεπτικιστές. Είναι ακριβώς αυτό που αποτελεί και το κίνητρο της υποψηφιότητάς μου για την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Αριστεράς:
• Να βάλουμε τέλος στη λιτότητα για να ξανακερδίσουμε την Δημοκρατία.
• Να αναχαιτίσουμε τις κοινωνικές διεργασίες που αναβιώνουν εθνικιστικές τάσεις και ξενοφοβία, και που αναζωπυρώνουν τον δεξιό λαϊκισμό και εξτρεμισμό. • Nα ξαναενώσουμε λαούς και χώρες που ο νεοφιλελευθερισμός χωρίζει.
• Να οικοδομήσουμε την ευρύτερη δυνατή κοινωνική και πολιτική συμμαχία ενάντια στη λιτότητα.
• Να προωθήσουμε την αλληλεγγύη των νέων γυναικών και ανδρών, των εργαζομένων, των συνταξιούχων και των ανέργων σε μια Ευρώπη ενάντια στην αλληλεγγύη του κεφαλαίου. Είναι η μόνη αλληλεγγύη που μπορεί να σπάσει τη διαίρεση Βορρά-Νότου, και να γκρεμίσι το νέο «τείχος του χρήματος» ανάμεσα στους πιστωτές και τους οφειλέτες, που ακόμη πιο πολύ διαιρεί την Ευρώπη.
Άρα, η υποψηφιότητά μου δεν είναι τυπική. Είναι εντολή ελπίδας και αλλαγής στην Ευρώπη»
Πηγή: www.real.gr

2 σχόλια

  1. Μπούτζουκας Τηλέμαχος1 Μαρ 2014, 2:38:00 μ.μ.

    Άστο ΑΛΕΚΟ... εκεί στον ΣΎΡΙΖΑ παίζεται με άλλα πράγματα ...και ο κόσμος τραυλίζει ...έχετε αντίπαλο τον μπουμπουκό και σας παίζει μονότερμα....είστε εκτός τόπου και χρόνου και σε 90 ήμερες θα μας λένε κάτω τα ΒΡΑΚΙΆ OI ES-ES-..Της ΝΟΥΔΟΥΠΑΣΟΚ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ΕΥΡΩΠΗ ΘΕΛΕΙ ΑΡΧΗΓΟΥΣ ΜΕ ΗΘΟΣ ΧΩΡΙΣ ΠΑΘΗ ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΟΒΟΥΛΙΕΣ. ΘΕΛΕΙ ΑΝΔΡΕΣ ΠΟΥ ΝΑ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΚΟΧΟΝΕΣ.ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΤΟΥΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑΙ Η ΟΧΙ.ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΤΟΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ.ΟΧΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥΣ. ΑΝΔΡΑ ΠΟΥ ΝΑ ΤΟΝ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΞΕΠΕΣΜΕΝΟΥΣ ΝΤΙΝΤΗΔΕΣ .ΟΤΑΝ ΑΛΛΑΖΕΙΣ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΠΟΥΛΑΣ ΤΟΝ ΛΑΟ ΣΟΥ ΕΙΣΑΙ ΕΡΜΑΦΡΟΔΙΤΟΣ. ΠΟΙΟΣ ΝΑ ΣΕ ΥΠΟΛΟΓΙΣΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση