GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Φαρμακοποιοί: Έχουμε πρόβλημα με την τρόικα, όχι με τον υπουργό Υγείας

Στον απόηχο της καθολικής συμμετοχής των φαρμακείων στην 48ωρη πανελλαδική απεργία και ενόψει της σημερινής κρίσιμης απόφασης για τη...


Στον απόηχο της καθολικής συμμετοχής των φαρμακείων στην 48ωρη πανελλαδική απεργία και ενόψει της σημερινής κρίσιμης απόφασης για τη συνέχιση ή μη των κινητοποιήσεων του κλάδου, ολοκληρώθηκε αργά το μεσημέρι της Τρίτης η έκτακτη συνάντηση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) με τον υπουργό Υγείας κ. Αδωνι Γεωργιάδη.

Την ελπίδα ότι οι θέσεις των φαρμακοποιών θα γίνουν αποδεκτές από την τρόικα, με στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας, εξέφρασε ο πρόεδρος του ΠΦΣ κ. Κυριάκος Θεοδοσιάδης.

«Σε κάθε περίπτωση, είμαστε επιφυλακτικοί διότι απέναντί μας υπάρχει η τρόικα και σε καμιά περίπτωση δεν μπορούμε να εφησυχάζουμε. Θα εκτιμήσουμε τη στάση μας σε συνάρτηση και με την πορεία των διαπραγματεύσεων και με το αποτέλεσμα που αυτές θα έχουν», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΦΣ.

Σε ερώτηση εάν στην συνεδρίαση του ΔΣ του Συλλόγου που έχει προγραμματιστεί για το απόγευμα της Τρίτης οι φαρμακοποιοί λάβουν απόφαση για συνέχιση της απεργίας, ο κ. Θεοδοσιάδης υπογράμμισε: «Δεν θέλω να προκαταλάβω τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου. Όσα ειπώθηκαν με τον Υπουργό είναι προς θετική κατεύθυνση αλλά πρέπει να επαναλάβω ότι το πρόβλημα του κλάδου δεν είναι πρόβλημα με τον Υπουργό Υγείας, είναι πρόβλημα με την τρόικα».

Από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι δύο είναι οι άξονες επάνω στους οποίους κινείται η πολιτική του υπουργείου σε ό,τι αφορά το ζήτημα των Μη Συνταγογραφούμενων Φαρμάκαων (ΜΗΣΥΦΑ): «οι θέσεις του Υπουργείου Υγείας γνώμονα έχουν πρώτον, την προστασία της δημόσιας υγείας και δεύτερον -δεν θα το κρύψω- το ότι κατανοούμε τα αιτήματα των φαρμακοποιών που αντιπροσωπεύσουν ως επί το πλείστον οικογενειακές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας» είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Ο υπουργός εκτίμησε ότι «οι προτάσεις μας προς την τρόικα θα γίνουν αποδεκτές, αποτελούν ούτως ή άλλως την εθνική γραμμή διαπραγμάτευσης της κυβερνήσεως. Προσερχόμαστε στη διαπραγμάτευση με αισιοδοξία». Σε ερώτηση εάν υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο αν τελικά δεν γίνουν δεκτές αυτές οι προτάσεις, ο κ. Γεωργιάδης απάντησε ότι «πάντα υπάρχουν εναλλακτικά σχέδια αλλά πηγαίνουμε με αισιοδοξία».
Πηγή: www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση