GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Θέλουμε μία Ευρώπη που να στηρίζει τους πολίτες της»

Με την ομιλία του υποψηφίου των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και Δημοκρατών για την προεδρία της Κομισιόν Μάρτιν Σουλτς έκλεισαν οι διήμερε...


Με την ομιλία του υποψηφίου των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και Δημοκρατών για την προεδρία της Κομισιόν Μάρτιν Σουλτς έκλεισαν οι διήμερες εργασίες της Συνδιάσκεψης της Ελιάς στο ΣΕΦ.
Ο ίδιος μίλησε για την υποψηφιότητά του ως Ευρωπαίος πολίτης και όχι ως Γερμανός, απαντώντας έτσι και σε όσα είχε πει προλογίζοντάς τον νωρίτερα ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
"Θέλουμε μία Ευρώπη που να στηρίζει τους πολίτες της, μία Ευρώπη χωρίς γραφειοκρατία", είπε, σημειώνοντας ότι ενώ πρόκειται για την πιο πλούσια περιοχή του πλανήτη, ο πλούτος έχει κατανεμηθεί πολύ άσχημα, τόσο μεταξύ των χωρών, όσο και των πολιτών.
"Θέλω να αλλάξω την Ευρώπη", είπε, αναρωτώμενος αν είμαστε ακόμα ικανοί να νιώσουμε τον πόνο των λαών, της άνεργης γυναίκας που έστειλε 300 βιογραφικά και έλαβε 300 αρνητικές απαντήσεις, του άνεργου 50άρη που δεν ξέρει πώς να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του, του ανθρώπου που ξυπνά τη νύχτα και δεν ξέρει τι θα του φέρει το πρωί.
"Μόνο αν νιώσουμε τον πόνο, θα μπορέσουμε να δείξουμε αλληλεγγύη", είπε.
"Δεν περιμένω από τους κερδοσκόπους των χρηματαγορών να νιώσουν αυτή την οδύνη. Δεν περιμένω να τη νιώσουν όσοι προπαγανδίζουν υπέρ της νεοφιλελεύθερης πολιτικής. Από εμάς στην Αριστερά το περιμένω", είπε.
Μίλησε για μία Ευρώπη, όπου το θέμα είναι να υπάρχουν θέσεις εργασίας, με αξιοπρεπείς αμοιβές και έμφαση στη ζωή των νέων ανθρώπων.
Υποστήριξε άλλωστε ότι η Δημοκρατία πρέπει να είναι κοινωνική, για να ξεπεράσει τις ανισότητες και να προστατεύσει τα κοινωνικά δικαιώματα των πολιτών.
"Θέλω να γίνω πρόεδρος της Κομισιόν όχι ως Γερμανός, αλλά ως σοσιαλιστής, ως Ευρωπαίος σοσιαλιστής", είπε, κλείνοντας την ομιλία το , με την οποία ζήτησε την στήριξη των πολιτών.
Ο επόμενος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, θα εκλεγεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και άρα χρειάζεται την πλειοψηφία σε αυτό.
Πηγή: www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση