GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Απεργούν και το Σάββατο οι φαρμακοποιοί της Αττικής

Σκληραίνουν τη στάση τους οι φαρμακοποιοί σε ό,τι αφορά το μείζον ζήτημα της απελευθέρωσης των Μη Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων (ΜΗΣΥΦ...


Σκληραίνουν τη στάση τους οι φαρμακοποιοί σε ό,τι αφορά το μείζον ζήτημα της απελευθέρωσης των Μη Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων (ΜΗΣΥΦΑ).
Το προεδρείο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αθήνας (ΦΣΑ) συμμετέχει στην πανελλαδική απεργία που προκήρυξε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ) για αύριο αλλά και την ερχόμενη Δευτέρα.

Τα φαρμακεία της Αττικής, ωστόσο, θα παραμείνουν κλειστά και το Σάββατο, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη το προεδρείο του ΦΣΑ.
Αυτό σημαίνει ότι στην Αττική οι ασθενείς θα εξυπηρετούνται από τα διημερεύοντα και διανυκτερεύοντα φαρμακεία έως το πρωί της Τρίτης!

Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος του ΦΣΑ κ. Κωνσταντίνος Λουράντος με επιστολή του προς τον κλάδο απευθύνει ενωτικό κάλεσμα για την απεργία, συντάσσεται απόλυτα με την στάση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου και προσθέτει ότι «απέναντι στην τρόικα χρειάζεται να έχουμε προσοχή και πειθώ».

Οι αλλαγές που δρομολογούνται
Σε συνάντηση που είχε την Τρίτη το προεδρείο του ΠΦΣ με τον υπουργό Υγείας, ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης είχε διαβεβαιώσει τους φαρμακοποιούς ότι δεν θα υπάρξουν αλλαγές στις τιμές των ΜΥΣΥΦΑ, τουλάχιστον έως τον Ιούνιο.

Για το ποσοστό ιδιοκτησίας των φαρμακείων, είχε αναφέρει ότι διαφωνεί με τη θέση της τρόικας για είσοδο επιχειρηματιών – μη φαρμακοποιών – στα φαρμακεία.
Ο κ. Γεωργιάδης διεμήνυσε στο προεδρείο του ΠΦΣ ότι εξετάζεται να γίνει πιο χαλαρό το καθεστώς με το ποσοστό συνιδιοκτησίας συστεγαζόμενων φαρμακείων αλλά και ότι θα καταργηθούν οι περιορισμοί που αφορούν το ωράριο των φαρμακείων.
Πηγή: www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση