GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι κάλπες και το έντονο παρασκήνιο

Λίγες ώρες απομένουν μέχρι να κλείσουν οι κάλπες στην χερσόνησο της Κριμαίας. Παράλληλα με την κρίσιμη ψηφοφορία, εξελίσσεται και έν...


Λίγες ώρες απομένουν μέχρι να κλείσουν οι κάλπες στην χερσόνησο της Κριμαίας. Παράλληλα με την κρίσιμη ψηφοφορία, εξελίσσεται και ένα διπλωματικό θρίλερ ανάμεσα στη Ρωσία και τις δυνάμεις της Δύσης.
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, στην οποία ξεκαθάρισε ότι το δημοψήφισμα συνάδει με το Διεθνές Δίκαιο. Ο Ρώσος πρόεδρος ωστόσο ήταν θετικός στην πρόταση της Μέρκελ να σταλεί μεγαλύτερος αριθμός παρατηρητών του ΟΑΣΕ στην ανατολική Ουκρανία.
Την ίδια ώρα, Ρωσία και Ουκρανία ανακοίνωσαν εκεχειρία μέχρι τις 21 Μαρτίου στην χερσόνησο, ενώ ο πρωθυπουργός της Κριμαίας Σεργκέι Αξιόνοφ δήλωσε βέβαιος για την ένταξη της Κριμαίας στη Ρωσία. «Απόψε το βράδυ θα γιορτάσουμε» δήλωσε χαρακτηριστικά ο φιλορώσος πολιτικός.
ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ
18:22 Ρωσικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν είναι αυτή την ώρα επικεφαλής συμβουλίου στο οποίο συζητείται η κατάσταση στην Κριμαία αλλά και οι σχέσεις της χώρας με τις υπόλοιπες χώρες.
18:16 Ένταση στην πόλη Ντόνετσκ της Ουκρανίας. Περίπου 2.000 διαδηλωτές ζητούν την απελευθέρωση του ανεπίσημου ηγέτη τους Πάβελ Γκουμπάρεφ, ο οποίος έχει αυτοανακηρυχθεί «λαϊκός κυβερνήτης» και έχει συλληφθεί από τις 6 Μαρτίου κατηγορούμενος για αποσχιστικές τάσεις.
18:13 Αυτό είναι το ψηφοδέλτιο που παίρνουν στα χέρια τους από το πρωί οι κάτοικοι της Κριμαίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση