GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΠΓΔΜ: Ηχηρές απουσίες από την αντιπολίτευση

Τόσο ο πρόεδρος του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης Σοσιαλδημοκρατική Ένωση (SDSM) Ζόραν Ζάεβ, όσο και η αναπληρωτής πρόεδρο...


Τόσο ο πρόεδρος του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης Σοσιαλδημοκρατική Ένωση (SDSM) Ζόραν Ζάεβ, όσο και η αναπληρωτής πρόεδρος Ράντμιλα Σεκερίνσκα, αλλά και οι τέσσερις αντιπρόεδροι και ο γενικός γραμματέας του SDSM, δεν θα είναι υποψήφιοι στις πρόωρες βουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν στη χώρα στις 27 Απριλίου.
Η απουσία τόσο του Ζόραν Ζάεβ, όσο και της Ράντμιλα Σεκερίνσκα και σχεδόν ολόκληρης της ηγετικής ομάδας του SDSM από τα ψηφοδέλτια του κόμματος στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές, αιτιολογήθηκε με το σκεπτικό ότι το SDSM πρέπει να κατέλθει στις εκλογές με νέα πρόσωπα.

Αυτά θα αναλάβουν αποκλειστικά την κοινοβουλευτική εκπροσώπησή του, ενώ η ηγεσία του κόμματος θα πρέπει να προετοιμάζεται για την εκτελεστική εξουσία, καθώς, όπως ανέφερε ο Ζόραν Ζάεβ, το SDSM θα είναι ο νικητής των εκλογών.
Ο Ζόραν Ζάεβ είχε μεν εκλεγεί βουλευτής στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές στην ΠΓΔΜ (Ιούνιος 2011), όμως αποποιήθηκε της βουλευτικής ιδιότητάς του για να παραμείνει δήμαρχος της Στρούμιτσα.
Η Ράντμιλα Σεκερίνσκα εκλέγεται ανελλιπώς βουλευτής του SDSM σε όλες τις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις στη χώρα και θεωρείται μία από τις καλύτερες ρήτορες στο κοινοβούλιο.
To SDSM ανακοίνωσε ότι η σύνθεση των ψηφοδελτίων του κόμματος για τις βουλευτικές εκλογές της 27ης Απριλίου εγκρίθηκε σήμερα Κυριακή τόσο από την Κεντρική Επιτροπή όσο και από τη συνδιάσκεψη του κόμματος που συνεδρίασαν κεκλεισμένων των θυρών.
Από τους 29 βουλευτές που είχε εκλέξει το SDSM στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές στην ΠΓΔΜ, μόνον έξι συμπεριλαμβάνονται στα ψηφοδέλτια του κόμματος για τις επικείμενες πρόωρες βουλευτικές εκλογές.
Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν όλα σχεδόν τα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων, ένας αριθμός στελεχών του SDSM αμφισβήτησε έντονα και διαφώνησε ριζικά με την επιλογή τoύ Ζόραν Ζάεβ να μην συμπεριληφθούν στα ψηφοδέλτια τα πρόσωπα που απαρτίζουν την ηγεσία του κόμματος.
Οι διαφωνούντες, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, υποστήριξαν ότι πουθενά δεν υπάρχει τέτοιο προηγούμενο και ισχυρίστηκαν ότι η επιλογή αυτή θα αποδειχθεί καταστροφική για το κόμμα στις εκλογές.
Τα περισσότερα δε μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων σχολιάζουν ότι το SDSM κατεβαίνει με τα «τσικό» στις πρόωρες βουλευτικές εκλογές.
Η εκλογή βουλευτών στην ΠΓΔΜ γίνεται με λίστα και όχι με σταυροδοσία.
Σύμφωνα με σχεδόν όλες τις εκτιμήσεις στα Σκόπια, στις βουλευτικές εκλογές της 27ης Απριλίου, το κυβερνών κόμμα VMRO-DPMNE του Νίκολα Γκρούεφσκι αναμένεται να κερδίσει με μεγάλη διαφορά, ενώ το συγκυβερνών αλβανικό κόμμα του DUI αναμένεται να επικρατήσει μεταξύ των αλβανικών κομμάτων στην ΠΓΔΜ.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση