GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Διαψεύδει το υπ. Παιδείας τα περί «προστίμου» στους αιώνιους φοιτητές

Στην κατηγορηματική διάψευση του σεναρίου ότι εξετάζεται η επιβολή «προστίμου» στους λεγόμενους «αιώνιους» φοιτητές προχώρησαν υπηρε...


Στην κατηγορηματική διάψευση του σεναρίου ότι εξετάζεται η επιβολή «προστίμου» στους λεγόμενους «αιώνιους» φοιτητές προχώρησαν υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Παιδείας.
Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, η δημόσια δωρεάν παιδεία είναι δημόσια δωρεάν παιδεία.
«Το υπουργείο δεν έχει υιοθετήσει κανένα τέτοιο σενάριο» συμπλήρωναν οι ίδιες πηγές.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το υπουργείο εξετάζει αυτό το σενάριο εξαιτίας της απροθυμίας των πρυτάνεων των δύο μεγαλύτερων ιδρυμάτων της χώρας, η θητεία των οποίων λήγει τον Αύγουστο, να εφαρμόσουν τον νόμο και να διαγράψουν τους περίπου 180.000 αιώνιους φοιτητές έως τον Σεπτέμβριο οπότε αρχίζει το νέο ακαδημαϊκό έτος.
Πηγή: www.protothema.gr

1 σχόλιο

  1. Παλι ως Ποντιος Πιλατος η κυβερνηση τα ριχνει σε αλλους δηλαδη την εφαρμογη ενος μετρου που η ιδια δημιουργησε,μη λαμβανοντας θεση για ενα τοσο σοβαρο ζητημα που υπαρχει χρονια στα Ελληνικα Πανεπιστημια, για το οποιο δεν ειναι αποκλειστικα υπευθυνοι οι φοιτητες,αλλα μεγαλο μερος της ευθυνης φερει το ιδιο το αναχρονιστικο συστημα της εδρας των καθηγητων,ο αναχρονιστικος και αυταρχικος τυπος διδασκαλιας και εξετεσεων,η κομματοποιηση των σπουδων και η απουσια ελεγχου του κρατους.Οσο για το ποσο κοστιζει ταχα ο αιωνιος φοιτητης αποτελει ασυστολο ψευδος καθως ηδη μετα απο 6 χρονια σπουδων δεν δικαιουται ουτε συσητηση (που παρα πολλοι μεσα στην εξαετια δεν κανουν ουδεμια χρηση και αρα που πανε τα λεφτα),ουτε πασο. Τωρα για την απασχοληση περαν των προβλεπομενων ετων φοιτησης θα μπορουσε να μπει ενα λογικο παραβολο συμμετοχης στις εξετασεις για την παραπανω απασχοληση των Πανεπιστημιακων που πληρωνει το κρατος.Μια σοβαρη τοποθετηση σε αυτα αντι αφορισμων δεν βλαπτει, οπως και η δημιουργια επιτελους και ιδιωτικων πανεπιστημιων χωρις καταναγκη να διαλυσουμε πριν τα δημοσια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση