GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

“Δεν περίμενα τόσες γάτες” λέει ο πατέρας του Ίντερνετ

“Δεν περίμενα τόσες γάτες” ανέφερε με χιουμοριστική διάθεση κατά τη διάρκεια συνομιλίας στο Reddit, με αφορμή τα 25α γενέθλια του Ίν...


“Δεν περίμενα τόσες γάτες” ανέφερε με χιουμοριστική διάθεση κατά τη διάρκεια συνομιλίας στο Reddit, με αφορμή τα 25α γενέθλια του Ίντερνετ, ο “πατέρας” του Παγκόσμιου Ιστού, βρετανός Τιμ Μπέρνερς – Λι, ο οποίος απέφυγε επίσης να απαντήσει για το αν ο Σνόουντεν είναι “ήρωας” ή “προδότης”.
Ο βρετανός επιστήμονας αποκάλυψε πτυχές από την συμπεριφορά του στο Ίντερνετ, μεταξύ αυτών πως χρησιμοποιεί κυρίως Firefox (αν και έχει κατεβάσει και το Safari, το Opera και το Chrome) και ότι αν και ο ίδιος δεν έχει ποστάρει φωτογραφία της γάτας του, έχει δώσει στη δημοσιότητα φωτογραφίες με τον σκύλο του.
Σε πιο σοβαρά θέματα, ερωτηθείς για τον Σνόουντεν, απέφυγε να κρίνει τις πράξεις του αλλά τόνισε πως “αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να προστατεύονται”. Τόνισε ότι όσοι διαρρέουν πληροφορίες μπορούν να αποδειχτούν πολύτιμοι καθώς αυτός είναι ένας τρόπος ελέγχου της εξουσίας.
Ερωτηθείς για το αν το Δίκτυο είναι καλό ή κακό, είπε πως είναι απλώς ένα μέσο που αντικατοπτρίζει την εικόνα των ανθρώπων. “Ένα ισχυρό μέσο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για το καλό και το κακό. Πάντως η επικοινωνία είναι κάτι καλό. Τα άσχημα πράγματα προέρχονται κυρίως από την έλλειψη κατανόησης”, ανέφερε.
Πάντως ο κ. Μπερνερς – Λι δέχτηκε επικρίσεις για υποκρισία όσον αφορά την έκκλησή του για “ανοιχτό” Ίντερνετ, τη στιγμή που υποστηρίζει να ενσωματωθούν στο HTML5 κωδικοί με πνευματικά δικαιώματα, που θα επιτρέπουν σε κάθε λογής οργανισμούς και εταιρείες να παρακολουθούν το περιεχόμενο και να παρεμβαίνουν σε αυτό, είτε μπλοκάροντας υλικό, είτε παρακολουθώντας το σωσμένο υλικό ακόμη και όταν είμαστε εκτός Ίντερνετ.
Ανέφερε πως η κατάσταση με τα πνευματικά δικαιώματα στο Ίντερνετ παρουσιάζει πολλά προβλήματα και ότι η συζήτηση είναι πολύ περίπλοκη για ένα chat στο Reddit.
Πηγή: Independent

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση