GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ρούχα με ετικέτα «Μόνο στεγνό καθάρισμα» μπήκαν στο πλυντήριο...

Όλοι έχουμε ξοδέψει, αν όχι περιουσίες, σίγουρα αρκετά λεφτά στα καθαριστήρια όπου «εμπιστευόμαστε» τα μεταξωτά, κασμιρένια και άλλα...


Όλοι έχουμε ξοδέψει, αν όχι περιουσίες, σίγουρα αρκετά λεφτά στα καθαριστήρια όπου «εμπιστευόμαστε» τα μεταξωτά, κασμιρένια και άλλα «ευαίσθητα» ρούχα μας των οποίων η ετικέτα αναγράφει «Μόνο στεγνό καθάρισμα»...
Απηυδησμένη δημοσιογράφος της Daily Mail αποδεικνύει ότι τα λεφτά στα καθαριστήρια, ορισμένες φορές, είναι σκέτη σπατάλη. Υπάρχουν ρούχα που αν και συνίστατο να πλένονται μόνο στο καθαριστήριο, δεν παθαίνουν τίποτα αν τα πλύνουμε σε ελαφρύ πρόγραμμα στο πλυντήριο του σπιτιού μας.

Η δημοσιογράφος πήρε πέντε «ευαίσθητα» κομμάτια της γκαρνταρόμπα της, τα οποία στην ετικέτα έγραφαν με μεγάλα γράμματα «Μόνο στεγνό καθάρισμα», τα πασάλειψε με σάλτσα και μέικ άπ και τα έβαλε όλα μαζί στο πλυντήριο να πλυθούν στους 30 βαθμούς Κελσίου. Αφού πέρασαν τριάντα λεπτά... αγωνίας μέχρι να τελειώσει η πλύση, διαπίστωσε τα εξής

Το φόρεμα των 120 δολαρίων από πολυεστέρα

Βγήκε από το πλυντήριο... τέλειο. Οι λεκέδες είχαν εξαφανιστεί και το φόρεμα δεν είχε συρρικνωθεί. Μάλιστα, όπως αναφέρει η δημοσιογράφος της Daily Mail, δεν χρειάστηκε καν σιδέρωμα. Το κρέμασε σε μια κρεμάστρα για να στεγνώσει και μετά από λίγες ώρες ήταν έτοιμο να φορεθεί.
Επιτυχία 5 στα 5.
Το κασμιρένιο πουλόβερ των 89.95 λιρών
Αν και οι περισσότεροι κατασκευαστές συνιστούν στους καταναλωτές να πλένουν τα κασμιρένια τους ρούχα με κρύο νερό στο χέρι, υπάρχουν ορισμένοι, όπως αυτοί του συγκεκριμένου πουλόβερ που τους κολλούν την ετικέτα «Μόνο στεγνό καθάρισμα» προφανώς γιατί φοβούνται ότι κανείς δεν θα ακολουθήσει τις οδηγίες πλύσης. Απόδειξη; Το κασμιρένιο πουλόβερ της δημοσιογράφου βγήκε από το πλυντήριο σαν καινούριο. Μάλιστα, όταν στέγνωσε και μπόρεσε να το δει καλύτερα διαπίστωσε ότι δεν είχε μπει ούτε χιλιοστό, ότι δεν είχε χάσει το σχήμα του, δεν είχε ξεχειλώσει καθόλου και ότι είχαν εξαφανιστεί εντελώς και οι λεκέδες.
Επιτυχία 5 στα 5.
Το ταγέρ των 164 λιρών
Το ύφασμα του ταγέρ, όπως σημειώνει η δημοσιογράφος, ήταν κατασκευασμένο από μαλλί, βαμβάκι, πολυεστέρα και μεταλλικές ίνες. Το αποτέλεσμα εδώ, όμως, δεν είναι όπως φανταζόταν. Το ταγέρ έχει συρρικνωθεί λιγάκι, με αποτέλεσμα η φούστα ενώ πριν ήταν κάτω από το γόνατο τώρα να είναι πάνω από αυτό και τα μανίκια του σακακιού να είναι κοντά με αποτέλεσμα το ταγιέρ να μοιάζει βαπτιστικό. Επιπλέον μοιάζει σαν να έχει χάσει λίγο το χρώμα του. Ωστόσο, έχουν εξαφανιστεί πλήρως οι λεκέδες.
Επιτυχία 2 στα 5.
Το μεταξωτό πουκάμισο των 40 λιρών
Για να μπορεί ένα μεταξωτό ρούχο να μπει στο πλυντήριο θα πρέπει να έχει υποστεί ειδική επεξεργασία. Το συγκεκριμένο πουκάμισο της δημοσιογράφου αναγράφει στην ετικέτα την ένδειξη «Μόνο στεγνό καθάρισμα» κάτι το οποίο σημαίνει ότι δεν έχει υποστεί αυτή την ειδική επεξεργασία. Αυτό, ωστόσο, δεν την πτόησε και το έβαλε και αυτό στο πλυντήριο. Μετά την πλύση διαπίστωσε ότι είχε μπει απειροελάχιστα, κάτι το οποίο, όμως, συμβαίνει με όλα τα μεταξωτά ακόμη και αν τα πάτε στο καθαριστήριο. Οι λεκέδες και σε αυτό το ρούχο είχαν εξαφανιστεί.
Επιτυχία 4 στα 5.
Το τοπ με τις παγέτες των 97 δολαρίων
Αν και θα περίμενε κανείς ότι το τοπ θα έβγαινε από το πλυντήριο... ξεπουπουλιασμένο, το αποτέλεσμα έρχεται να τον διαψεύσει. Ολες οι πούλιες του συγκεκριμένου ρούχου παρέμειναν στη θέση τους και οι λεκέδες είχαν εξαφανιστεί. Μόνο πρόβλημα ότι μπήκε και μάλιστα δραματικά. Ο λόγος; Η βισκόζη η οποία είναι ένα αρκετά ασταθές ύφασμα.
Eπιτυχία 1 στα 5

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση