GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σε δημόσια διαβούλευση τα νέα ρυθμιστικά σχέδια για Αττική και Θεσσαλονίκη

Σε δημόσια διαβούλευση από σήμερα έως και την Πέμπτη 3 Απριλίου τίθεται το σχέδιο νόμου για τα νέα Ρυθμιστικά Σχέδια «Αθήνας - ...



Σε δημόσια διαβούλευση από σήμερα έως και την Πέμπτη 3 Απριλίου τίθεται το σχέδιο νόμου για τα νέα Ρυθμιστικά Σχέδια «Αθήνας - Αττικής» και «Θεσσαλονίκης» από το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ).

Το σχέδιο νόμου έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Ανοικτής Διακυβέρνησης (http://www.opengovσε.gr/minenv/?p=5935).
Όπως διευκρινίζεται στην ανακοίνωση του υπουργείου το νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας – Αττικής και το νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Θεσσαλονίκης, έχουν εκπονηθεί ως δύο ξεχωριστά νομοσχέδια, από τον Οργανισμό Αθήνας και τον Οργανισμό Θεσσαλονίκης αντίστοιχα.
Με τη διαβούλευση, που αποτελεί και το τελικό στάδιο πριν την εισαγωγή του Νομοσχεδίου προς ψήφιση στη Βουλή, επιβεβαιώνεται μετά από πολύ καιρό η πρόθεση της πολιτείας να αποκτήσουν η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη σύγχρονα Ρυθμιστικά Σχέδια, που θα ανταποκρίνονται στις εξελίξεις και θα εκφράζουν τις κατευθύνσεις για την ανάπτυξη, την προστασία του περιβάλλοντος και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών των δύο συγκεκριμένων Μητροπολιτικών περιοχών.

Σε δηλώσεις του ο υπουργός ΠΕΚΑ, Γιάννης Μανιάτης, επεσήμανε ότι «η Ελλάδα που ξεπερνά την κρίση και το μνημόνιο, είναι μια χώρα που ανοίγει βηματισμό για ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης, στηριγμένο στην αειφορία, την κοινωνική συνοχή και την παραγωγή νέου δημόσιου πλούτου».
naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση