GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ρώσοι στρατιώτες περικύκλωσαν βάση στην Κριμαία

Ρωσικά στρατεύματα έχουν περικυκλώσει ουκρανική αεροπορική βάση στην Κριμαία, δίνοντας τελεσίγραφο στις δυνάμεις της Ουκρανία...

Ρωσικά στρατεύματα έχουν περικυκλώσει ουκρανική αεροπορική βάση στην Κριμαία, δίνοντας τελεσίγραφο στις δυνάμεις της Ουκρανίας να την παραδώσουν, όπως τόνισε ο αναπληρωτής διοικητής της βάσης κοντά στη Σεβαστούπολη.

«Τα ρωσικά στρατεύματα βρίσκονται στη βάση μας και μας έδωσαν περιθώριο μίας ώρας για να παραδοθούμε, αλλιώς θα κάνουν έφοδο. Εμείς δεν πάμε πουθενά, ας δούμε τι έφοδο θα κάνουν» τόνισε ο ουκρανός αξιωματούχος.

Η συγκεκριμένη αεροπορική βάση είναι μία από τις λίγες που εξακολουθεί να ελέγεται από την Ουκρανία, μετά την προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσία.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κανένα σημάδι ότι οι Ρώσοι κινούνται προς τη βάση, παρά το γεγονός ότι το τελεσίγραφο έληξε στις 2:30 (ώρα Ελλάδος).
Την ίδια ώρα, η πρώτη ομάδα που αποτελείται από 40 διεθνείς παρατηρητές μεταβαίνει εντός της ημέρας στην Ουκρανία.

Όπως εξήγησε η εκπρόσωπος του ΟΑΣΕ, Τατιάνα Μπαέβα, συνολικά θα αναπτυχθούν στην Ουκρανία 100 παρατηρητές που θα προέρχονται από τις χώρες-μέλη του ΟΑΣΕ.

Στόχος της αποστολής των παρατηρητών είναι να ελέγξουν και να καταγράψουν την πολιτική κατάσταση, την κατάσταση ασφαλείας και την κατάσταση στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των δικαιωμάτων των μειονοτήτων στην Ουκρανία.

ΠΗΓΗ: in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση