GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Γ.Σακελλαρίδης για τα προσφυγικά

Τη συνέχιση του αγώνα για την αποτροπή παραχώρησης των προσφυγικών πολυκατοικιών της Λ.Αλεξάνδρας στο ΤΑΙΠΕΔ ανακοίνωσε ο υποψήφιος ...


Τη συνέχιση του αγώνα για την αποτροπή παραχώρησης των προσφυγικών πολυκατοικιών της Λ.Αλεξάνδρας στο ΤΑΙΠΕΔ ανακοίνωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Γαβριήλ Σακελλαρίδης.
Όπως είπε «οι αγώνες για τα προσφυγικά δεν ξεκίνησαν τώρα. Από προηγούμενες κινητοποιήσεις, στις οποίες συμμετείχε η Ανοιχτή Πόλη, αλλά και παλιότερους αγώνες των κατοίκων, χαρακτηρίστηκαν διατηρητέα από το Υπουργείο Πολιτισμού. Αυτή τη μάχη θα τη συνεχίσουμε, έτσι ώστε να ακυρωθεί η παραχώρηση των οκτώ πολυκατοικιών των προσφυγικών στο ΤΑΙΠΕΔ».
Υπογράμμισε τον στοιχείο της ιστορικής μνήμης, αρχιτεκτονικής και πολιτιστικής κληρονομιάς των κτισμάτων επαναλαμβάνοντας μια σειρά από προτάσεις για την αξιοποίηση και την ανάπλαση των προσφυγικών.
Μεταξύ αυτών η πρόταση, που είχε γίνει και από την Άννυ Βρυχέα, για τη μετατροπή μίας πολυκατοικίας των προσφυγικών σε χώρους φιλοξενίας για τους συγγενείς ασθενών του Αγ. Σάββα,η πρόταση για ένα μουσείο ιστορικής μνήμης των προσφύγων, η πρόταση ώστε οι υπόλοιπες πολυκατοικίες να γίνουν χώροι κοινωνικής κατοικίας, αλλά και χώροι όπου μπορούν να δραστηριοποιούνται κοινωνικοί συνεταιρισμοί.
«Από τη δική μας την πλευρά, αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να ασκήσουμε όλα τα πολιτικά και νομικά μέσα, ώστε να ακυρώσουμε την παραχώρηση των προσφυγικών στο ΤΑΙΠΕΔ. Δεσμευόμαστε ότι, από όποια θέση κι αν βρεθούμε, θα δώσουμε αυτή τη μάχη. Είμαστε σίγουροι ότι θα σώσουμε τα προσφυγικά γιατί είναι ζήτημα ιστορίας, είναι ζήτημα πολιτισμού, είναι ζήτημα μνήμης» κατέληξε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης.
Πηγή: www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση