GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Άμεση νομοθετική ρύθμιση του ζητήματος των πολυτέκνων

Άμεση νομοθετική ρύθμιση για την αντιμετώπιση του ζητήματος που προέκυψε μετά την απόφαση του ΣτΕ που έκρινε αντισυνταγματικά τα προ...


Άμεση νομοθετική ρύθμιση για την αντιμετώπιση του ζητήματος που προέκυψε μετά την απόφαση του ΣτΕ που έκρινε αντισυνταγματικά τα προνόμια των πολυτέκνων για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση, προανήγγειλε ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας.

«Η κυβέρνηση έχει την πολιτική βούληση να βοηθήσει, με νομοθετική πρωτοβουλία που θα αναλάβει άμεσα το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, τα παιδιά των πολύτεκνων, των τρίτεκνων και των μονογονεϊκών οικογενειών που προσπαθούν να εισαχθούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση μέσω των Πανελλαδικών εξετάσεων» δήλωσε ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, μιλώντας σήμερα στον Real FM και τον δημοσιογράφο Γιάννη Παπαδόπουλο.

Κληθείς να σχολιάσει την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, ο υφυπουργός τόνισε:
«Η αντίδραση του Υπουργείου Παιδείας ήταν άμεση. Μόλις λίγη ώρα μετά τη δημοσιοποίηση της απόφασης του ΣτΕ, ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος δήλωσε, με ξεκάθαρο τρόπο, ότι είμαστε σταθερά προσανατολισμένοι στην κατεύθυνση να βοηθήσουμε τις πολύτεκνες, τις τρίτεκνες, τις μονογονεϊκές οικογένειες, όλους δηλαδή τους συμπολίτες μας που έχουν περισσότερες ανάγκες και μεγαλύτερη δυσκολία να αντεπεξέλθουν στις σκληρές σημερινές συνθήκες. Σε αυτό το πλαίσιο προανήγγειλε ότι άμεσα, με νομοθετικό τρόπο, θα ρυθμιστεί το ζήτημα».

Νωρίτερα, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ «Πρώτη Γραμμή» και τους δημοσιογράφους Βασίλη Λυριτζή και Δημήτρη Οικονόμου, ερωτηθείς για το θέμα της ΔΕΗ ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων τόνισε μεταξύ άλλων:

«Το κρίσιμο ερώτημα είναι αν θέλουμε να προσφέρονται καλύτερες και πιο φθηνές υπηρεσίες στον πολίτη και σε αυτό είμαι βέβαιος ότι δεν διαφωνεί κανείς. Όπου λειτουργεί ο υγιής ανταγωνισμός, αυτό είναι προς το συμφέρον του πολίτη» είπε και κατέληξε λέγοντας: « Η κυβέρνηση έχει κάνει απολύτως σαφές στην Τρόικα ότι οι Έλληνες έκαναν πολύ περισσότερες θυσίες από όσες άντεχαν. Γι’ αυτό και δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για άλλα μέτρα».

2 σχόλια

  1. Μην κλαίτε ρε

    Πρώτη φορά καταλαβαίνω αυτούς τους σκληροτράχηλους ανθρώπους, τις γυναίκες, τους άνδρες αυτούς.

    Τις απεργίες πείνας, στις «παράνομες» γειτονιές, στα σπίτια-γιάφκες, την όψη του αιματοβαμμένου πουκάμισου, της φλέβας των ημερών που ξεπροβάλει. Καταλαβαίνω αυτούς τους ανθρώπους. Καταλαβαίνω για πρώτη φορά αυτούς που λένε «μην κλαίτε, να μη μας δουν οι άλλοι». Καταλαβαίνω πια γιατί ο άνθρωπος εχθρεύεται τα δάκρυά του.

    Καταλαβαίνω γιατί θέλεις να εξαφανίσεις την πιο ανθρώπινη και ευαίσθητη πλευρά σου. Βάλανε τον Μπερκίν σε ένα μικρό φέρετρο και τον στέλνουν μακριά…

    Θέλω να φωνάξω σε όλη τη χώρα «Μην κλαίτε ρε! Κόψτε το! Θα λογοδοτήσουν!» Στεγνώνουν την καρδιά, τα μάτια , τα λόγια μας από τις βρισιές αυτοί οι ξετσίπωτοι. Εμείς γιατί να κλάψουμε; Φωνάξτε ρε! Φωνάξτε! Υπάρχετε και εσείς! Φωνάξτε να το ακούσουν! Υπάρχουμε κι εμείς!

    Θέλω να το κατανοήσουν, να ενδώσουν, πως το λένε. Μια φορά στη ζωή τους, μια φορά! Μου’ρχεται να φωνάξω...«Εε εσύ σατράπη της εξουσίας τι έχεις εκεί κάτω στα αχαμνά σου; Τσιμέντο ενός δρόμου διπλής κατεύθυνσης»; Και στο τέλος αυτών των ερωτήσεων βρισιές που δεν έχω εκστομίσει ποτέ στη ζωή μου. Άραγε με τέτοιο πόνο και φόρτιση από την πίεση θα εκραγούμε;

    Θέλω να γράψω ένα κείμενο τέτοιο έτσι ώστε να μη χαθεί το αίμα των παιδιών. Του Μπερκίν, της Τζεϊλάν, του Ογούρ, του Αλί, του αδερφού και της αδερφής τους. Για όλα τα όμορφα αυτά παιδιά που μετανάστευσαν από αυτόν τον κόσμο. Καταλάβατε; Δεν υπάρχει όμως τέτοιο κείμενο. Ούτε κουβέντα. Δεν μπορεί κανείς να το γράψει. Ανολοκλήρωτες λέξεις και προτάσεις που όταν συναντιόμαστε όλοι μαζί χάνονται. Μια στεγνή βρισιά σε ανοιχτό χώρο.

    Θέλω να φιλήσω έναν, έναν όλους αυτούς που βγήκαν χθες στο δρόμο. Είναι αυτοί οι άνθρωποι που δεν θέλουν την εξουσία για τον εαυτό τους, δεν πτοούνται , δεν χάνουν την ανθρωπιά τους στη χώρα του φόβου και των βασανιστηρίων. «Ας φάμε ξύλο και τι έγινε». Αυτούς που δεν άντεξαν να μείνουν στο σπίτι και ξεχύθηκαν στους δρόμους όπως αυτός ο άντρας που πήρε το ψωμί και βγήκε να διαδηλώσει μόνος του στο πάρκο, όπως εκείνη η γυναίκα. Μου’ρχεται να τους αγκαλιάσω. Θέλω να τους πω «Μη με αφήνεις». «Ούτε εγώ θα σ’αφήσω». Γιατί αν αφήσουμε ο ένας τον άλλο είμαστε καταδικασμένοι σε θάνατο, κατάλαβες; Ξέρεις ότι πεθαίνουμε έτσι δεν είναι; Πιάσε μου το χέρι, αλλά μη κλαίς. Θα βγούμε μπροστά. Θα πατήσουμε την ηλιθιότητά τους. Εντάξει; Μην κλαις όμως.

    Δεν μου ταιριάζει αυτό που θα πω, αλλά με απασχολεί στο ελάχιστο. Τη στιγμή που κλαίμε για τον Μπερκίν, τη στιγμή που προσπαθούμε να συγκρατήσουμε τα δάκρυα, ακούγοντας όλους αυτούς ξεδιάντροπους να διαμελίζουν το πένθος μας, μου’ρχεται να τους αστράψω ένα ανάποδο χαστούκι. Σε αυτούς που είμαι σίγουρη ότι δεν θα ενδώσουν να τους πω «Σκάσε, σώπα πια!

    Και μετά να γυρίσω με τα χέρια μου αδύναμα και εξουθενωμένα σε ανθρώπους σαν και μένα και να τους ρωτήσω.

    Δεν τελειώσαμε έτσι δεν είναι; Είμαστε όλοι Μπερκίν, σωστά; Δεν τελειώνουμε με τον θάνατο, έτσι δεν είναι; Μην κλαις ρε! Ύψωσε τη φωνή σου!

    Της Ετζέ Τεμέλκουραν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λογικά κάποιος θα περίμενε να ξεσηκωθούν όλοι αυτοί που υπερασπίζονται τις μειονότητες, γιατί και οι πολύτεκνοι είναι μια μειονότητα. Αλλά δεν το βλέπω. Βλέπετε ότι έχει σχέση με την οικογένεια ή τη θρησκεία ή την πατρίδα είναι για τα σκουπίδια. Κλαίγεται το ΣΤΕ ότι καταπατούνται τα δικαιώματα της ισότητας των απλών μαθητών. Δεν έκανε τον κόπο κάποιος να δει :
    1. ότι οι θέσεις των εισακτέων πολυτέκνων δεν αφαιρούνται από τις γενικές προσφερόμενες θέσεις.
    2. να δουν τις βαθμολογίες των εισακτέων πολυτέκνων . τότε θα πάθουν πλάκα, γιατί είναι στις περισσότερες φορές πολύ υψηλότερες από τους λοιπούς εισακτέους.
    3. τι γίνται λοιπόν: έδωσαν χαρά σε κάποιους "ηλίθιους", αλλά θα την στερήσουν από το 7% των παιδιων της γενικής σειράς εισακτέων, που τώρα θα καταλάβουν με το σπαθί τους τα παιδια των πολυτέκνων.
    ΣΗΜΕΙΩΣΗ: ο γράφων είναι πολύτεκνος, ο γιος μου πέρασε πρώτος στην ιατρική, όταν έδιναν εξετάσεις σε 14 μαθήματα, συγκεντρώνοντας 19863 μόρια αφήνοντας πίσω του άλλους πανάξιους συμμαθητές του και τελείωσε σε 6 χρόνια πάλι πρώτος, πάιρνοντας σε 6 χρόνια σπουδών 5 φορές την υποτροφια του ετους και της εισαγωγής.
    αυτά για μα μη νομίζετε ότι μας έκαναν και καμία χάρη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση