GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τσίπρας… ο Έλληνας Renzi! Κι έτσι επήλθε κι η ρήξη στον ΣΥΡΙΖΑ Εξωτερικού…

Σημειώνει ο Νίκος Κλειτσίκας http://www.nikosklitsikas.gr/ Όταν ο Fernando Rossi επισήμανε στην ιταλική κοινή γνώμη ότι ο Αλέξης Τσί...Σημειώνει ο Νίκος Κλειτσίκας
http://www.nikosklitsikas.gr/

Όταν ο Fernando Rossi επισήμανε στην ιταλική κοινή γνώμη ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν είναι τίποτα περισσότερο από τον...
«Έλληνα Renzi», είχαμε επισημάνει:  «Ας ελπίσουμε να μην επαληθευθεί ο Fernando Rossi, o οποίος μετά την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην Ιταλία, μεταξύ άλλων σχολίασε: «Και ποιος είναι ο Τσίπρας, για τον οποίο ο Vendola λέει πως έχει απομακρυνθεί από "την ανηλικιότητα και από τον εξτρεμισμό";
Είναι ο Έλληνας Renzi!
».
Δυστυχώς, το πολιτικό φαινόμενο του δυισμού στον ΣΥΡΙΖΑ είναι πλέον γεγονός.
Έχουμε ΣΥΡΙΖΑ Εσωτερικού και ΣΥΡΙΖΑ Εξωτερικού. Άλλα λέει ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα κι οι κωλοτούμπες καλά κρατούν με τους Σταθάκηδες και όσους χρειάζονται συνεχείς διευκρινιστικές ανακοινώσεις από την ηγετική ομάδα της Κουμουνδούρου ώστε εμφανιστούν οι συνεχόμενες φιλομνημονιακές πολιτικές που αναδύονται ταχύτατα, ως μη κατανοητές από τον λαό, αλλά και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.
Το φαινόμενο Τσίπρας εμφανίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ ως μια μεγάλη καινοτομία, που μάλιστα στην Ιταλία μετατράπηκε σε κίνημα-κόμμα που μετέχει στις ευρωεκλογές με την ονομασία «Λίστα Τσίπρα για την άλλη Ευρώπη» κι οι δημοσκοπήσεις του δίνουν μέχρις και 11%. Μάλιστα, οι χειριστές της εξωτερικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ κι ειδικότερα κάποιος κ. Βασίλης Πριμηκύρης -επαναλαμβάνει στα τηλεπαράθυρα που φιλοξενείται συνεχώς κι αδιάκοπα… ως εξπέρ της ιταλικής πολιτικής κατάστασης-, δίνει με άρθρα του στην Αυγή και την ιστοσελίδα Iskra την εντύπωση πως οι διανοούμενοι της Ιταλίας έδωσαν σάρκα και οστά σε μια νέα αριστερή προοπτική χάρις στον Αλέξη τσίπρα.
Λίγοι τόλμησαν στην Ελλάδα να πουν τα σύκα σύκα για το νέο ΠΑΣΟΚ που αναδύεται στον νέο ΣΥΡΙΖΑ: Συνεχίζεται η καμπάνια προώθησης του Α. Τσίπρα από τη ναυαρχίδα των μνημονίων, την κεντροαριστερή εφημερίδα "Repubblica"...
Ο Fernando Rossi, ιταλός γερουσιαστής στην κυβέρνηση Πρόντι (Ελιά, για να λάβουν το μήνυμα οι νεοφιλελεύθεροι του νέου ΠΑΣΟΚ), αριστερός χωρίς εισαγωγικά που τους πήρε νωρίς είδηση, γνώστης της ευρωπαϊκής κι ελληνικής πραγματικότητας, είχε αποκαλέσει τον Τσίπρα ως Renzi της Ελλάδας και τη λίστα προώθησης του Τσίπρα ως έναν νέο μνημονιακό φερετζέ στην Ιταλία.
Είχε δεχθεί κριτικές στην Ιταλία, του καταλόγισαν ότι δεν προωθεί την ενότητα της αριστεράς, όπως κι ο φιλόσοφος Diego Fusaro (Diego Fusaro: Μαζί με τον Τσίπρα; Με τίποτα!). Δυστυχώς… δικαιώνονται καθημερινά.
 Ο υπόδικος Nichi Vendola... στα δεξιά του Τσίπρα (Ιταλία)
Βασικός υποστηρικτής της «Λίστας Τσίπρα» στην Ιταλία είναι ο Περιφερειάρχης της Απουλίας Nichi Vendola, από την «Ελιά» στην αριστερά του «Δημοκρατικού Κόμματος», περήφανος γκέι ο ίδιος κι υπέρμαχος των αγώνων για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων, συγκρότησε τη συνιστώσα-κόμμα Αριστερά-Οικολογία, παραπέμπεται σε δίκη για καταστροφή του περιβάλλοντος από την σιδηρουργία του καρκίνου στον Τάραντα, την Ilva. Κι εκεί οι δικαστές κι εισαγγελείς δεν αστειεύονται… δεν έχει σχέση η ιταλική δικαιοσύνη με την ελληνική, αρκεί να σκεφθούμε ότι δίκασε και καταδίκασε τον πρωθυπουργό Σίλβιο Μπερλουσκόνι.
Ο Τσίπρας στην εκπομπή Οκτώ & μισή, φιλοξενούμενος από την Lilli Gruber (Aspen και Bilderberg) με την Barbara Spinelli της Repubblica (που περισσότερα € και χρηματοπιστωτικά λόμπυ δεν γίνεται...), μέσω Fernando Rossi
Επίσης η Barbara Spinelli, μνημονιακή δημοσιογράφος της Repubblica και σύζυγος του Padoa Schioppa, γνωστού συμβούλου του Γ. Παπανδρέου.
Και δεν έφθαναν όλα τα παραπάνω, αποχωρούν από το σχήμα «Λίστα Τσίπρα» ο συγγραφέας Andrea Camilleri ο φιλόσοφος Paolo Flores d'Arcais. Μπορεί κάποιος να είναι αντιμνημονιακός και να έχει καλές πολιτικές σχέσεις με τον «σοσιαλιστή» Schulz;
Έτσι, χθες ο Fernando Rossi επανέρχεται -δυστυχώς δικαιωμένος- κι επισημαίνει:
«Ο Vendola, παρά την παραπομπή του σε δίκη, κάνει συμφωνία με τον Τσίπρα. Μια συμφωνία που επέβαλαν αυτοί που επηρεάζουν (πολύ) και τους δύο και διευκρινίζει “Είμαι με τον Τσίπρα... αλλά όχι εναντίον του Schulz”.
Στο μεταξύ ξεκίνησαν οι φυγές από εκείνους που πίστεψαν ότι ο Τσίπρας ήταν έξω από το σύστημα, όπως προπαγάνδιζαν τα ιταλικά ΜΜΕ.
Οι τελευταίοι από τους διάσημους που εγκατέλειψαν την βάρκα Τσίπρα (πριν ακόμη από το ναυάγιο) είναι ο συγγραφέας Camilleri κι ο Flores d'Arcais.
Παραμένει στη θέση της, απτόητη η Barbara Spinelli… αν εγκαταλείψει ο Τσίπρας.
Ο  Pacifici* είναι πολύ θυμωμένος…
»

* Pacifici, σιωνιστής Ραβίνος

ΥΓ. Φυσικά στην "Αυγή" δεν γνωρίζουν τι συμβαίνει...
Σχετικά:
- Ποιοι κρύβονται στη σκιά του νεοφιλελεύθερου ηγέτη της πρώην “Ελιάς” και του πάλαι ποτέ Κομουνιστικού Κόμματος Ιταλίας;

- Habemus klone! To πρώην K.Κ.Ι. απέκτησε νεοφιλελεύθερο ηγέτη…
- Οι άνθρωποι του Γ. Παπανδρέου προσφέρουν σήμερα τις “υπηρεσίες” τους στον Α. Τσίπρα! Συμπτώσεις;
- Diego Fusaro: Μαζί με τον Τσίπρα; Με τίποτα!
- Το "Δημοκρατικό Κόμμα" Ιταλίας αυτοκτόνησε... 

1 σχόλιο

 1. Δήλωσε, το δεξί χέρι του ακροδεξιού Σαχλαμαρά, Μπαλτάκος, ότι είναι αντικομμουνιστής από τότε που γεννήθηκε! Συνεπικουρούμενος, ο εθνικός γελωτοποιός, Άδωνις Γεωργιάδης, δήλωσε πως σιχαίνεται τους κομμουνιστές!

  Κι εγώ σιχαίνομαι τη γαμ....νη δεξιά, από τότε που γεννήθηκα!!!

  Όχι απλά τη σιχαίνομαι, αλλά τη μισώ από τα βάθη της ψυχής μου!!

  Ιδιαίτερα μισώ τους γαμ.....ους "χριστιανούς ορθόδοξους", "δεξιούς νοικοκυραίους", που το πρωί "εκκλησιάζονται", φορώντας "τα καλά τους", μετά στο σπίτι βρίζουν και χτυπούν την κακόμοιρη γυναίκα τους, χτυπάνε τα παιδιά τους, το βράδυ "πηγαίνουν" με κάποια "λαθρο"-μετανάστρια πληρώνοντας "χουβαρντάδικα" (οι τρισμέγιστοι υποκριτές και ρατσιστές!!) και αργότερα στο τμήμα, όπου δουλεύουν (όταν είναι χωροφύλακες), βασανίζουν φριχτά με φάλαγγες, τον κάθε κρατούμενο!!!!

  (Δες Θεοφιλογιαννάκο, Λάμπρου, Μάλλιο, Μπάμπαλη, Καραπαναγιώτη, Κραββαρίτη ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΔΕΞΙΑ ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΚΤΗΝΗ-ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΙΑ !!!!)

  Μισώ τη δεξιά, για τον Κατοχικό Δοσιλογισμό της (από το 1821 ΗΔΗ, οι κοτζαμπάσηδες ΤΑΚΙΜΙΑ ΤΑ έκαναν με τους Τούρκους φεουδάρχες αφέντες ΚΙ ΕΦΤΥΝΑΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΓΙΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ!!!), για την Πατριδοκαπηλία της, για την Προδοσία της Πατρίδας στην Κατοχή, αργότερα- το 1974 για την Προδοσία της στην Κύπρο, για τις Χούντες της, για την ξενοδουλεία της, για τη συνεργασία της με τους Γερμανούς Ναζί, για τους Ταγματαλήτες της, τους Χίτες της, τους Παοτζήδες της, τους Μάϋδες της, τους Γερμανοτσολιάδες της, για τους κουκουλοφόρους διερμηνείς της (ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΕΠΙ ΚΑΤΟΧΗΣ ΗΤΑΝ ΔΕΞΙΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ!!), για τα βασανιστήρια της στην Ασφάλεια και στην ΕΑΤ-ΕΣΑ, για τις εξορίες της, για τις στυγνές δολοφονίες δεκάδων αγωνιστών δημοκρατών- Λαμπράκη, Πέτρουλα, Τσαρούχα, Χαλκίδη, Μουστακλή (τον άφησαν φυτό απ’τα βασανιστήρια), Μπελογιάννη, Πλουμπίδη, για τους λαδέμπορους της, για τους μαυραγορίτες της, που αργότερα, με την ευλογία των αγγλο-αμερικανών πατρώνων της, ΤΟΥΣ ΒΑΦΤΙΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΙΚΗ ΤΑΞΗ (!!), τους οποίους τάϊζε και συντηρούσε όλα αυτά τα 70 χρόνια με θαλασσοδάνεια, μίζες και διαπλοκή, στις ματωμένες πλάτες του δύστυχου ελληνικού λαού, που έβγαζαν όλα τα κλεμμένα τους λεφτά στην Ελβετία και που τώρα ο μαλ…. ο έλληνας, θα πρέπει να πληρώνει τα γαμησ....κα τους, με τη μορφή δημοσίου χρέους!!!

  ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΟ ΑΘΛΙΑ, ΠΙΟ ΑΠΑΝΘΡΩΠΗ, ΠΙΟ ΑΓΡΑΜΜΑΤΗ, ΠΙΟ ΑΠΟΛΙΤΙΣΤΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΦΑΤΡΙΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΕΞΙΑ!!!!

  Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΕΞΙΑ ΗΤΑΝ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΤΕ, ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗΣ!!

  "ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΕΞΙΟΣ": ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΣΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση