GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και με πορεία εκπαιδευτικών η παρέλαση στη Ξάνθη [Video - Photos]

-Αποστειρωμένη από πολίτες οι Πλατεία Ελευθερίας που είχε τοποθετηθεί η εξέδρα των επισήμων. -Από νωρίς το πρωί της Τρίτης θύμ...



-Αποστειρωμένη από πολίτες οι Πλατεία Ελευθερίας που είχε τοποθετηθεί η εξέδρα των επισήμων.
-Από νωρίς το πρωί της Τρίτης θύμιζε απροσπέλαστο φρούριο η περιοχή.
Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και με πορεία εκπαιδευτικών και διαδηλωτών πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου την Τρίτη στην Ξάνθη.

Από νωρίς το πρωί η περιοχή της Πλατείας Ελευθερίας, όπου είχε τοποθετηθεί η εξέδρα των επισήμων, είχε αποστειρωθεί από πολίτες με ισχυρές Αστυνομικές δυνάμεις να παρατάσσονται υπό τον φόβο επεισοδίων. Είχε προηγηθεί η προαναγγελία κινητοποιήσεις από πλευράς των εκπαιδευτικών της πόλης, ενώ αφίσες που ζητούσαν από τους πολίτες να “στείλουν στα σπίτια τους” τους δύο κυβερνητικούς βουλευτές της Ξάνθης, ήτοι τον κ. Αλέξανδρο Κοντό και τον κ. Δημήτρη Σαλτούρο που ψήφισαν υπέρ της διαθεσιμότητας των εκπαιδευτικών, είχαν δημιουργήσει ένα κλίμα πριν την έναρξη της παρέλασης.

Από τις εκδηλώσεις απείχε ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης κ. Δημήτρης Σαλτούρος ενώ το παρών έδωσαν τόσο ο κ. Αλέξανδρος Κοντός, βουλευτής της ΝΔ όσο και ο Ζεϊμπέκ Χουσεΐν του ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρώτος ωστόσο λίγη ώρα μετά την έναρξη της μαθητικής παρέλασης αποχώρησε από την εξέδρα των επισήμων, ενώ ο δεύτερος για ακόμη μια φορά επέλεξε να μην καθίσει στον χώρο των επισήμων αλλά λίγα μέτρα μακριά.

Ενόσω η μαθητική παρέλαση βρισκόταν σε εξέλιξη εκπαιδευτικοί αλλά και μέρη Αριστερών κομμάτων συγκεντρώνονταν έξω από το Εργατικό Κέντρο της πόλης, όπου είχαν παραταχθεί δυνάμεις των ΜΑΤ.

Κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα οι διαδηλωτές, παρά το ισχνό τους πλήθος, έδωσαν το στίγμα τους ενώ αμέσως μετά το πέρας της παρέλασης πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της πόλης.

Προστατευτικά κιγκλιδώματα είχαν τοποθετηθεί κατά δεκάδες περιμετρικά της εξέδρας των επισήμων δημιουργώντας για ακόμη μια φορά μια ιδιαίτερα άσχημη εικόνα, ενώ οι πολίτες παρακολουθούσαν την παρέλαση πίσω από αυτά.

Η πορεία κατέληξε στην Κεντρική Πλατεία της πόλης χωρίς να σημειωθούν επεισόδια ή εντάσεις, ενώ οι επίσημοι είχαν αποχωρήσει από την περιοχή.
thrakitoday.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση